Vřeteno ATAS s ER 16
jeste pohledej parametr ktery urcuje napeti pri 0Hz - u me se to jmenuje TorqueBoost.
je to ten prvni parametr v % jmenoviteho napeti.
vypocitane hodnoty v tabulce jsou napeti pri jednotlivych nastavenich a otackach.
co si pamatuju pouzivam 4% - ale hlavu mam deravou
je to ten prvni parametr v % jmenoviteho napeti.
vypocitane hodnoty v tabulce jsou napeti pri jednotlivych nastavenich a otackach.
co si pamatuju pouzivam 4% - ale hlavu mam deravou
Tak už to asi mám.
Vzal jsem si na pomoc kapesní osciloskop, který krom frekvence měří i napětí.
Výstupní napětí se zadává v procentech tak jsem ho snížil ze 100 na 85 což při 400Hz odpovídalo 230V.
Proud se snížil ke 3A (už to i ukazuje, musí se trochu poladit frekvence a pak se to překreslování displeje uklidní).
Ještě jsem zvedl modulační kmitočet z nastavených 3 KHz na 7 KHz, motor ztichl tak o 60 procent (nepříjemné pískání) a proud ještě klesl.
Nyní se pohybuje bez zátěže od 2,5 do 3,2A, to by se dalo vyladit ručním nastavením křivky, ale to asi není potřeba.
Děkuji všem za pomoc.
Vzal jsem si na pomoc kapesní osciloskop, který krom frekvence měří i napětí.
Výstupní napětí se zadává v procentech tak jsem ho snížil ze 100 na 85 což při 400Hz odpovídalo 230V.
Proud se snížil ke 3A (už to i ukazuje, musí se trochu poladit frekvence a pak se to překreslování displeje uklidní).
Ještě jsem zvedl modulační kmitočet z nastavených 3 KHz na 7 KHz, motor ztichl tak o 60 procent (nepříjemné pískání) a proud ještě klesl.
Nyní se pohybuje bez zátěže od 2,5 do 3,2A, to by se dalo vyladit ručním nastavením křivky, ale to asi není potřeba.
Děkuji všem za pomoc.
Bude to dobře, nevím přesně, ale mezi vrcholy to mělo určitě kolem těch 320V.
Mám na osciloskopu položku "Vrms" a ta ukazuje správně, alespoň když to porovnávám se vstupním 230V.
Mám na osciloskopu položku "Vrms" a ta ukazuje správně, alespoň když to porovnávám se vstupním 230V.
Prosím, byl by někdo z vás, kdo provozujete FT4C52R (500W) s měničem SV008iC5, ochotný opsat mi základní nastavení, se kterými to funguje? Už druhý den to zkouším rozběhnout, ale po rozběhu dostávám chybu "špatné připojení motoru" (POt). Motor i přívodní kabel jsem proměřil, vše by mělo být v pořádku. Už jsem volal do obou firem, jedinou rozumnou radu (Frecon), kterou jsem dostal, zkusit vypnout ochranu H19, se mi nechce zkoušet. Vlákno jsem pročetl tam a zpět, ale moc moudrý z toho nejsem. Nemám osciloskop a i kdyby, můžu ho použít jen jako poličku pod kytku. Může hrát roli, že je přívodní kabel vřetena menšího průřezu? Spletl jsem se při nákupu a zjistil jsem to pozdě. Teď nemám kde vzít jiný. Jediný případ, kdy to zatím běhalo, bylo nastavení 6000 otáček/min, ale to jsem zase vypnul já, přišlo mi, že tyhle otáčky nejsou příliš vhodné.
Děkuji. H.
Děkuji. H.
Asi blbost ale.....Stalo se mi to samé. Stejná hláška. Pak jsem zjistil, že jsem vřeteno připevnil moc dlouhými šrouby a jeden se dotýkal vinutí. Po zkrácení šroubů bylo vše OK.
Pak se mi taky stalo, že jsem omylem vše zresetoval. Nezbylo mi nic jiného, než jít návodem krok po krůčku a postupně nastavovat. Asi po třech hodinách se to podařilo.
Ale co jsem jak nastavil, to si teď bohužel už nepamatuji.
Miloš
Pak se mi taky stalo, že jsem omylem vše zresetoval. Nezbylo mi nic jiného, než jít návodem krok po krůčku a postupně nastavovat. Asi po třech hodinách se to podařilo.
Ale co jsem jak nastavil, to si teď bohužel už nepamatuji.
Miloš
jo na ty šrouby pozor vycházejí přesně na hlavu vinutí , což je průser !!
jinak jsem to řešil na předchozí stránce ten samý měnič myslím , tady na tom jej rozjel a pak ještě nějaké doladění , tak mrkni o stránku zpět :
Ahoj všichni
Tak jsem si konečně našetřil na atase 82R a měnič. V atasu mi k němu dali měnič SV 008iC5-1F (FRECON).
http://www.frecon.cz/frekvencni-menic-starvert-ic5.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Potřeboval bych poradit s nastavením, nějak jsem to sice rozchodil, ale nezdají se mě naměřené hodnoty a teplota.
Nastaveno mám:
F max - 400Hz
I max - 3A
reg - U/F
výkon - 0,75W
učinost - 75%
Moje naměřené hodnoty bez zátěže:
Hz---A----U
100 4,6 152
200 4,1 200
300 3,7 254
400 3,7 292
teplota asi 51° / 200Hz bez zátěže.
N
jinak jsem to řešil na předchozí stránce ten samý měnič myslím , tady na tom jej rozjel a pak ještě nějaké doladění , tak mrkni o stránku zpět :
Ahoj všichni
Tak jsem si konečně našetřil na atase 82R a měnič. V atasu mi k němu dali měnič SV 008iC5-1F (FRECON).
http://www.frecon.cz/frekvencni-menic-starvert-ic5.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Potřeboval bych poradit s nastavením, nějak jsem to sice rozchodil, ale nezdají se mě naměřené hodnoty a teplota.
Nastaveno mám:
F max - 400Hz
I max - 3A
reg - U/F
výkon - 0,75W
učinost - 75%
Moje naměřené hodnoty bez zátěže:
Hz---A----U
100 4,6 152
200 4,1 200
300 3,7 254
400 3,7 292
teplota asi 51° / 200Hz bez zátěže.
N
Děkuju, četl jsem to celé a nastavení jsem použil.
Výměna šroubů nic nezměnila. Zkusmo jsem spustil obrábění s 6000 ot/min a přidával otáčky ručně z počítače, dostal jsem se lehce přes 9000, pak to vyplo. Večer bych to chtěl vyzkoušet ještě jednou, pak asi restartuju měnič a začnu znova.
Výměna šroubů nic nezměnila. Zkusmo jsem spustil obrábění s 6000 ot/min a přidával otáčky ručně z počítače, dostal jsem se lehce přes 9000, pak to vyplo. Večer bych to chtěl vyzkoušet ještě jednou, pak asi restartuju měnič a začnu znova.