Mě osobně pomohlo změnit parametr o délce impulzů v menu nastavení motorů. Jedná se o step puls a dir puls, tuším, že jsem tam dal maximum - 5us.
Po této změně už to netrhalo, ale v EMC je to stejně stabilnější.
Trhavý pohyb
Zdar, mohl bys to plz zkusit popsat trochu méně abstraktně? Podle jakého klíče jsi to ladil (podle nějaké doporučené sestavy nebo ti to hlásilo nějaký konflikty, který jsi odstranil nebo jak)? Dík, T.vwq píše:Tak jsem tomu dal trochu času a výsledek se dostavil.
Doladil jsem sestavení PC.Dobře jsem si sladil komponenty a teď je generování pulzů v pořádku.
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
Přemýšlel jsem, jestli mi ten problém nedělá nevhodně sladěná sestava. A tak jsem kouknul na manuál k desce, dal nový procesor (používám desku asus P5AD1-pro a teď procesor 3,4ghz pentium 550J)jedna z ram pamětí byla vadná a tak teď používám jen tři jako singl.Hodnoty u nich jsou podle manuálu desky.Verze biosu je podle procesoru.Kvalitní zdroj místo nedostačujícího.Standardní Windows Xp SP3 a povypínané aplikace které nejsou třeba.Thomeeque píše:Zdar, mohl bys to plz zkusit popsat trochu méně abstraktně? Podle jakého klíče jsi to ladil (podle nějaké doporučené sestavy nebo ti to hlásilo nějaký konflikty, který jsi odstranil nebo jak)? Dík, T.vwq píše:Tak jsem tomu dal trochu času a výsledek se dostavil.
Doladil jsem sestavení PC.Dobře jsem si sladil komponenty a teď je generování pulzů v pořádku.
Trochu mi vrtala hlavou funkce hyperthreadu kterou používá daný procesor ale není v tom problém.Případně se nechá v biosu vypnout.
Nastavení LPT portu v biosu mám EPP
Takže teď ok

Naposledy upravil(a) vwq dne 30. 3. 2012, 9:53, celkem upraveno 1 x.