Frézka

navody prirucky brozury
prosim oznacujte vlakna podle nasledujiciho klice "Frezka nastrojova FNGJ32"

Odpovědět
jelienek

2. 4. 2012, 2:22

14405769.jpg
Zdravím páni,mal by som jeden dotaz na Vás,mám možnost kúpiť frézku len ten pán mi nevie povedať ako sa volá, :?: len to že je vyrobená v Zbrojovke Kuřim,je rozobratá veci že sú všetky len ju treba poskladať.Preto sa pýtam tu či niekto o nej vie viac a či sa oplatí,chce za nu 500E.Ďíky za odpovede.
jelienek

2. 4. 2012, 7:09

nikto mi nevie poradiť? :( videl ju niekto alebo ju niekto má?prosím :!:
capumpor

2. 4. 2012, 7:21

Nejdřív jsem myslel, že je to Fu32. Ale už si to nemyslím. Jsou tam dost rozdíly.

Cena je dobrá protože má hlavu. Sice křížovou, ale alespoň něco. Otázkou je proč je rozebraná, aby to nebyl zajác v pytli.
Sběratel strojů :-)
capumpor

2. 4. 2012, 7:43

Možná FU24. Ale neznám jí, jen jsem hledal menší typ té FU32.
jelienek

2. 4. 2012, 8:29

capumpor píše:Nejdřív jsem myslel, že je to Fu32. Ale už si to nemyslím. Jsou tam dost rozdíly.

Cena je dobrá protože má hlavu. Sice křížovou, ale alespoň něco. Otázkou je proč je rozebraná, aby to nebyl zajác v pytli.
prečo je rozobratá neviem,píše že bola vo vývojovej dielni,predáva aj sústruh a ten je tiež nutné poskladať,odpísal mi že je komplet.sústruh mám ale chcel som nejakú malú frézku do dielne niečo ako FN 20 a pod.Píšeš že má krížovú hlavu, je to k niečomu dobré alebo je iba na jednu vec?nevyznám sa v tom tak.A tie ostatné veci okolo nej na zemi? :(
tumlik
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

2. 4. 2012, 8:49

jelienek píše:
capumpor píše:Nejdřív jsem myslel, že je to Fu32. Ale už si to nemyslím. Jsou tam dost rozdíly.

prečo je rozobratá neviem,píše že bola vo vývojovej dielni,predáva aj sústruh a ten je tiež nutné poskladať,odpísal mi že je komplet.sústruh mám ale chcel som nejakú malú frézku do dielne niečo ako FN 20 a pod.Píšeš že má krížovú hlavu, je to k niečomu dobré alebo je iba na jednu vec?nevyznám sa v tom tak.A tie ostatné veci okolo nej na zemi? :(

Všechny stroje v inzerátech a v prodeji byli, jsou a případně někdy budou ve vývojových dílnách, v údržbách, od důchodce. :D :D tohle jak začne tvrdit koumák co má 30let o mašině z roku 1952 tak tomu se nedá než nevěřit :wink: Otázkou ovšem zůstává, kdepak jsou ty výrobní stroje na kterých se plnil plán ?
Nedávno byl inzerát na vyvrtávačku s hmotností tak 10 tun a bylo u ní, že pracovala pouze občas na údržbě :lol:

Ta frézka je určitě rozebraná z nějakého důvodu, poskládat ji může bez výkresů do určitého data od rozebrání nejspíš jen ten co ji rozebral aby si ještě pamatoval co k čemu je :wink: chybět může nějaké posuvové kolo, o kterém ty nebudeš mít bez manuálu ani páru, lišta, klín, vidlička řazení.... případně budeš neskutečný počet hodin trávit nad banální věcí případně nad dotazy na všechny možné strany. Jeden takový rozhovor jsem poslední dobou vedl a je to únavné nikamnevedoucí, požírá to čas, elán atd....... :wink:

hodil bych na ni i za ty peníze bobek, nedávno byla na bazoši moc pěkná FA2 za hezký peníz, ale zase chápu že když to máš někde kousek......
osobně mám radši stroje klidně v dezolátu ale komplít :wink: :wink:
http://www.tumlikovo.cz/
Popularizační web nástrojařství a kovoobrábění
capumpor

2. 4. 2012, 9:01

Jako Fn 20 to není, ale frézovat to umí.
Tahle frézka má horizontální vřeteno tzn. frézovat obvodem nástroje. Nebo i čelem, ale z boku obrobku nebo dávat obrobek na nějaký úhelník což je dost nepohodlné. Proto je tam ta křížová hlava. Ta se nechá natočit do jakékoliv pohohy pomocí dvou rovin. Třeba vodorovně rovnoběžně s vřetenem nebo svisle. Je možné u horizontální frézky udělat vertikální.
Nechá se použít, ale na svislé frézování je leší svislá hlava, kterou tam nevidím.
Křížová má potom dost sníženou pracovní výšku, protože konec vřetena v této hlavě je ještě pod osou toho vodorovného. Plus upínač, nástroj, obrobek. Svislá hlava má vřeteno zhruba ve stejné výšce jako to vodorovné.

Pak je tam na paletě dělicí přístroj s koníkem, ty další věco těžko poznat.
Ten kus velký litiny nevím, ale vypadá to jako horizontální rameno, které má na sobě svislou hlavu podobně jako nástrojařské frézky. Ale opravdu nemohu poznat co je to vedle těch latěk.

A ten cement a laťky se taky hodí na rámeček kolem stroje po usazení :lol:
capumpor

2. 4. 2012, 9:04

Horizontka na údržbě :lol: :lol:
prochaska
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

2. 4. 2012, 9:14

tumlik píše:Všechny stroje v inzerátech a v prodeji byli, jsou a případně někdy budou ve vývojových dílnách, v údržbách, od důchodce.
To by mě zajímalo, až budu jednou coby stařec nad hrobem rozprodávat stroje, jak těm všem nedůvěřivcům vysvětlím, že to doopravdy strávilo celou životnost ve vývojové dílně :-))
Aleš Procháska
tumlik
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

2. 4. 2012, 9:22

prochaska píše:
tumlik píše:Všechny stroje v inzerátech a v prodeji byli, jsou a případně někdy budou ve vývojových dílnách, v údržbách, od důchodce.
To by mě zajímalo, až budu jednou coby stařec nad hrobem rozprodávat stroje, jak těm všem nedůvěřivcům vysvětlím, že to doopravdy strávilo celou životnost ve vývojové dílně :-))
Tak pokud to v ní budeš mít tak to každej pozná :wink: a překupníkovi to nedáš, ten tě natáhne :D :D. Myslel jsem vysloveně utahaný ludry na kterých je vidět že hroutili 3 směny i pod nánosem desáté vrstvy barvy :D
Každopádně tys to taky někde koupil a tu historii ti mohl někdo nabulíkovat :D
http://www.tumlikovo.cz/
Popularizační web nástrojařství a kovoobrábění
prochaska
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

2. 4. 2012, 9:40

Myslím jen ty nový :-)
Aleš Procháska
jelienek

3. 4. 2012, 2:26

od:tumlik díky za vyčerpávajúcu odpoveď,beriem všetko na vedomie aj dobudúcna,keby bola blízko tak sa idem na nu pozrieť ale 200km je dosť takže ešte budem šetriť pokial sa niečo neobjavý,takže ešte raz díky za všetky aj keď negatívne odpovede ale pre mna lepšie. :(
capumpor

3. 4. 2012, 2:46

No tak jestli je 200 km tak to nemá vážně cenu.
jelienek

5. 4. 2012, 8:31

Zdravím,keď už som tu začal s otázkami poprosil by som či náhodou niekto nemá sústruh SN 320/750 je to rumun,potreboval by som návod prezeral som forum ale nikde som o tomto type nič nenašiel,je to podobný ako S 28 ale má nejaké odlišnosti,bol by som povďačný,alebo aj nejaké náhradné diely.Ďíky :wink:
Odpovědět

Zpět na „Navody ke strojum, dokumentace“