Frézka

Nejdřív jsem myslel, že je to Fu32. Ale už si to nemyslím. Jsou tam dost rozdíly.
Cena je dobrá protože má hlavu. Sice křížovou, ale alespoň něco. Otázkou je proč je rozebraná, aby to nebyl zajác v pytli.
Cena je dobrá protože má hlavu. Sice křížovou, ale alespoň něco. Otázkou je proč je rozebraná, aby to nebyl zajác v pytli.
Sběratel strojů :-)
prečo je rozobratá neviem,píše že bola vo vývojovej dielni,predáva aj sústruh a ten je tiež nutné poskladať,odpísal mi že je komplet.sústruh mám ale chcel som nejakú malú frézku do dielne niečo ako FN 20 a pod.Píšeš že má krížovú hlavu, je to k niečomu dobré alebo je iba na jednu vec?nevyznám sa v tom tak.A tie ostatné veci okolo nej na zemi?capumpor píše:Nejdřív jsem myslel, že je to Fu32. Ale už si to nemyslím. Jsou tam dost rozdíly.

- tumlik
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
jelienek píše:prečo je rozobratá neviem,píše že bola vo vývojovej dielni,predáva aj sústruh a ten je tiež nutné poskladať,odpísal mi že je komplet.sústruh mám ale chcel som nejakú malú frézku do dielne niečo ako FN 20 a pod.Píšeš že má krížovú hlavu, je to k niečomu dobré alebo je iba na jednu vec?nevyznám sa v tom tak.A tie ostatné veci okolo nej na zemi?capumpor píše:Nejdřív jsem myslel, že je to Fu32. Ale už si to nemyslím. Jsou tam dost rozdíly.
Všechny stroje v inzerátech a v prodeji byli, jsou a případně někdy budou ve vývojových dílnách, v údržbách, od důchodce.

Nedávno byl inzerát na vyvrtávačku s hmotností tak 10 tun a bylo u ní, že pracovala pouze občas na údržbě

Ta frézka je určitě rozebraná z nějakého důvodu, poskládat ji může bez výkresů do určitého data od rozebrání nejspíš jen ten co ji rozebral aby si ještě pamatoval co k čemu je

hodil bych na ni i za ty peníze bobek, nedávno byla na bazoši moc pěkná FA2 za hezký peníz, ale zase chápu že když to máš někde kousek......
osobně mám radši stroje klidně v dezolátu ale komplít

http://www.tumlikovo.cz/
Popularizační web nástrojařství a kovoobrábění
Jako Fn 20 to není, ale frézovat to umí.
Tahle frézka má horizontální vřeteno tzn. frézovat obvodem nástroje. Nebo i čelem, ale z boku obrobku nebo dávat obrobek na nějaký úhelník což je dost nepohodlné. Proto je tam ta křížová hlava. Ta se nechá natočit do jakékoliv pohohy pomocí dvou rovin. Třeba vodorovně rovnoběžně s vřetenem nebo svisle. Je možné u horizontální frézky udělat vertikální.
Nechá se použít, ale na svislé frézování je leší svislá hlava, kterou tam nevidím.
Křížová má potom dost sníženou pracovní výšku, protože konec vřetena v této hlavě je ještě pod osou toho vodorovného. Plus upínač, nástroj, obrobek. Svislá hlava má vřeteno zhruba ve stejné výšce jako to vodorovné.
Pak je tam na paletě dělicí přístroj s koníkem, ty další věco těžko poznat.
Ten kus velký litiny nevím, ale vypadá to jako horizontální rameno, které má na sobě svislou hlavu podobně jako nástrojařské frézky. Ale opravdu nemohu poznat co je to vedle těch latěk.
A ten cement a laťky se taky hodí na rámeček kolem stroje po usazení
Tahle frézka má horizontální vřeteno tzn. frézovat obvodem nástroje. Nebo i čelem, ale z boku obrobku nebo dávat obrobek na nějaký úhelník což je dost nepohodlné. Proto je tam ta křížová hlava. Ta se nechá natočit do jakékoliv pohohy pomocí dvou rovin. Třeba vodorovně rovnoběžně s vřetenem nebo svisle. Je možné u horizontální frézky udělat vertikální.
Nechá se použít, ale na svislé frézování je leší svislá hlava, kterou tam nevidím.
Křížová má potom dost sníženou pracovní výšku, protože konec vřetena v této hlavě je ještě pod osou toho vodorovného. Plus upínač, nástroj, obrobek. Svislá hlava má vřeteno zhruba ve stejné výšce jako to vodorovné.
Pak je tam na paletě dělicí přístroj s koníkem, ty další věco těžko poznat.
Ten kus velký litiny nevím, ale vypadá to jako horizontální rameno, které má na sobě svislou hlavu podobně jako nástrojařské frézky. Ale opravdu nemohu poznat co je to vedle těch latěk.
A ten cement a laťky se taky hodí na rámeček kolem stroje po usazení

Sběratel strojů :-)
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
To by mě zajímalo, až budu jednou coby stařec nad hrobem rozprodávat stroje, jak těm všem nedůvěřivcům vysvětlím, že to doopravdy strávilo celou životnost ve vývojové dílnětumlik píše:Všechny stroje v inzerátech a v prodeji byli, jsou a případně někdy budou ve vývojových dílnách, v údržbách, od důchodce.

Aleš Procháska
- tumlik
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Tak pokud to v ní budeš mít tak to každej poznáprochaska píše:To by mě zajímalo, až budu jednou coby stařec nad hrobem rozprodávat stroje, jak těm všem nedůvěřivcům vysvětlím, že to doopravdy strávilo celou životnost ve vývojové dílnětumlik píše:Všechny stroje v inzerátech a v prodeji byli, jsou a případně někdy budou ve vývojových dílnách, v údržbách, od důchodce.)

Každopádně tys to taky někde koupil a tu historii ti mohl někdo nabulíkovat

http://www.tumlikovo.cz/
od:tumlik díky za vyčerpávajúcu odpoveď,beriem všetko na vedomie aj dobudúcna,keby bola blízko tak sa idem na nu pozrieť ale 200km je dosť takže ešte budem šetriť pokial sa niečo neobjavý,takže ešte raz díky za všetky aj keď negatívne odpovede ale pre mna lepšie. 

Zdravím,keď už som tu začal s otázkami poprosil by som či náhodou niekto nemá sústruh SN 320/750 je to rumun,potreboval by som návod prezeral som forum ale nikde som o tomto type nič nenašiel,je to podobný ako S 28 ale má nejaké odlišnosti,bol by som povďačný,alebo aj nejaké náhradné diely.Ďíky