Měření tvrdosti
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Nenašel by se zde dobrotivec, kterému bych poslal poštou (nebo e-mailem, půjde-li to) vzorek oceli a on mi změřil tvrdost (HRC)? Mám pocit, že mi nějak blbne tvrdoměr (a nebo mi prodali špatný železo...) Dík za případnou pomoc.
Aleš Procháska
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Centimetr tlustej salámek z šestnáctky kulatiny. Po změření vyhodit.FuN píše:záleží jak velkej bude ten vzorek
--------
A jéje, koukám, že to píšu do špatný sekce. Omlouvám se moderátorovi.
Aleš Procháska
chtěl bych se zeptat jestli by se dala pevnost hliníkových profilů zvětšit tak, že by se do vnitřní díry dala železná nebo jiná trubka.
já si od toho moc neslibuju jen jsem chtěl vědět jaký na to mají názor ostatní, protože se chystám si postavit malou frézku.A vždy když mě napadne nějaký materiál ze kterého bych to mohl postavit tak mi to všichni na tomhle foru vymluvý.má to být na gravírování a frézování dřeva.můžeš mi doporučit nějaký pevný a levný materiál?
No pokud jde o muj názor, tak bych to klidně udělal ze dřeva, nebyl bys první ani poslední. Popřípadě to kombinovat s Al nebo Fe prvky (to je asi jasný). Pokud použiješ nějaký lisovaný dřevo (nemyslim nějakou shit překližku) a nebo pořádně vyzrálý a vyschlý dřevo (dub, buk aj.), tak si myslim, že by neměl bejt problém, Záleží k jakej dílně máš přístup, jestli zámečnickej nebo truhlářskej.
Je to jenom na tobě, pokud chceš gravírovat popř obrábět nějaký to dřevo, tak bych se toho nebál, pokud teda nechceš frézovat nějakou velkou frézou a pod.
No a stejně si myslim, že dřevo je na takovýhle mašinky ideální, minimálně na nějakej pořádnej fundament.
Je to jenom na tobě, pokud chceš gravírovat popř obrábět nějaký to dřevo, tak bych se toho nebál, pokud teda nechceš frézovat nějakou velkou frézou a pod.
No a stejně si myslim, že dřevo je na takovýhle mašinky ideální, minimálně na nějakej pořádnej fundament.
Při namáhání materiálu na ohyb se síla koncentruje na části nejvzdálenější od osy profilu, proto také má trubka podobnou pevnost jako plná tyč. Vložením hlazenky do středu profilu se tedy pevnost moc nezvětší, ale dala by se dost zvětšit pásovinou přišroubovanou třeba každých 10 cm na bok podél celého profilu. Ta pásovina může být železná, ale i duralová apod. Takto se dá využít volné T drážky pro zpevnění pokud je to potřeba. Dobré je také místo pásoviny spojení s dalším rovnoběžným profilem.
Když jseš takový zastánce dřeva na stavbu cnc, aby to potom nedopadlo jako v té veselé říkance: Dědeček měl kolotoč a sežral mu ho červotoč. Bob.
ASI TO UDĚLÁM ZE ŽELEZNÝCH JEKLŮ.NESVAŘOVAT JEN SEŠROUBOVAT.CO TY NATO?
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
ja bych se toho dreva taky nebal. Spousta reklamek ma stroje PACER,
dobre slouzi mnoho let a je to anglicky drevolamino. Akorat dovozci se
nekam ztratili, to asi kvuli tomu cervotoci.
Je to dobre vytycovany oceli na kulickovejch pouzdrech, KM s tim hezky
hybou, akorat to 297(8) tam obcas shori, a to jenom proto, kdyz prestane
foukat vetrak a shori kondik od copru.
dobre slouzi mnoho let a je to anglicky drevolamino. Akorat dovozci se
nekam ztratili, to asi kvuli tomu cervotoci.
Je to dobre vytycovany oceli na kulickovejch pouzdrech, KM s tim hezky
hybou, akorat to 297(8) tam obcas shori, a to jenom proto, kdyz prestane
foukat vetrak a shori kondik od copru.