Zdravim.
Začal som robit navijacku transformatorov,zatial zbieram material a info.No potreboval som vyriesit najdlozitejsi problem.A to je,ze potrebujem nejak vyriesit aby sa podavac drotu automaticky posuval v zavisloti motora,ktory bude otacat cievku ten bude na 230V .Treba tam dat aj PWM ci triakovu regulaciu aj ,lenze ked sa bude hlavny motor na 230V otacat pomalsie tak sa musi aj motor na posuv drotu otacat pomalsie,lenze problem je v tom ze motor na posvu drotu chcem dat krokovy a ako vyriesit to uz neviem.Ak mate nejake rady ci napady inak to spravit budem rad .Dakujem
Edit : este doplnim ze krokovy je na 24V
Posuv podavaca drotu na navijacke cievok
před asi dvěma lety jsem kamarádoj stavěl navíječku na zapalovací cívky do motorek , rovnání drátu bylo žešeno trapéz šroubem s krokovým motorem , a vřeteno bylo taky honěno krokáčem 2,5Nm spřevodovaným přez ozubený řemen do rychla 2:1
řízeno machem je vněm na to plugin i screen kde se zadá šířka navíjecí komory a počet závitů a průměr drátu a vše si dopočítá , chodí to docela hezky
Měl jsem zatio že jsem to tu někde dal s fotkama ale nemůžu to najít
řízeno machem je vněm na to plugin i screen kde se zadá šířka navíjecí komory a počet závitů a průměr drátu a vše si dopočítá , chodí to docela hezky
Měl jsem zatio že jsem to tu někde dal s fotkama ale nemůžu to najít

- Kilovolt
- Sponzor fora
Tyjo taky jsem přemejšlel, že bych svoji frézku k tomuhle zneužil
, ale nevím, jestli to v linuxcnc půjde nějak jednoduše.

Elektrika je potvora-nejni vidět a kope jak divoká mula.
"Učíme se po celý život. Až na školní léta" - Gabriel Laub
"Učíme se po celý život. Až na školní léta" - Gabriel Laub
Staci snimat polohu vretene (spindle-synchronized move). Zbytek je G-kod (G33, jen dat pozor, aby se neudelal zavit 'navic') ...Kilovolt píše:Tyjo taky jsem přemejšlel, že bych svoji frézku k tomuhle zneužil, ale nevím, jestli to v linuxcnc půjde nějak jednoduše.
Navijeni civky je v zasade to same jako rezani zavitu, jen se nereverzuje pri posunu zpet a mozna by to chtelo snizovat po kazde vrstve dratu otacky vretene.
Jestli to mělo L297/298 driver, tak to můžu dosvědčit, já o tom někde určitě četpacka píše:Měl jsem zatio že jsem to tu někde dal s fotkama ale nemůžu to najít

mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino