PM2700
přesně jak píše magi, radši ještě nějakou kačku přihodit a koupit SV18RA, já taky prvně vymejšlel Promu apod. a ted jsu rád, že mám 18ku...
pokud je kam dát, tak bych neřešil jiný... po chvilce hledání se za těch 60tis. dá sehnat i v trochu slušným stavu
pokud je kam dát, tak bych neřešil jiný... po chvilce hledání se za těch 60tis. dá sehnat i v trochu slušným stavu
- magi
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Tak tak. Na SV18R neexistuje stoupani zavitu, ktere by jsi nezaradil. Bezvadna vymozenost je reverzovani pouze vodiciho sroubu a tzv. odskok. Jednou vetou: TOS Trencin se tenkrat opravdu vycajchnoval. To muj druhej soustruh SU50 ma vyber stoupani o mnoho mnoho mensi. Navic je to krava obrovska a naprosto nesikovna.
díky za reakce
já jako kutil nepotřebuji soustruh pro produktivní obrábění, tenhle je za 1000 eur na ebay, to znamená do 30 tisíc i s dopravou z Německa. Jde mi o to, aby místo válců nedělal kužele a neměl házivost větší než 0,05mm.
Jinak podle fotek vypadá docela solidně, má převodovku, takže pro změnu otáček nebudu muset měnit ručně ozub.kola. Jestli součást budu dělat 5x
déle než na SU50, mě netrápí.
já jako kutil nepotřebuji soustruh pro produktivní obrábění, tenhle je za 1000 eur na ebay, to znamená do 30 tisíc i s dopravou z Německa. Jde mi o to, aby místo válců nedělal kužele a neměl házivost větší než 0,05mm.
Jinak podle fotek vypadá docela solidně, má převodovku, takže pro změnu otáček nebudu muset měnit ručně ozub.kola. Jestli součást budu dělat 5x
déle než na SU50, mě netrápí.
Bobíku,fotka nemá žádnou vypovídací schopnost nám říct v jakém stavu je ten soustruh, zda není vyběhané lože- v jakem je stavu vřeteno- jaké jsou vůle v suportech(zpravidla tam není seřizovatelná matice) a hromadu dalších otázek. Ono se dá dělat i na tkz. verglu ale to už je spíše trápení. Kupovat takovou věc, která zrovna není zadarmo, aniž bych ji viděl a mohl vyzkoušet je tak trochu sázka do loterie. Ale osobně bych ti přál aby ti to vyšlo pokud možno dobře, protože sám dobře vím co je to když potřebuješ něco osoustružit a máš prázdné ruce, já jsem měl to štěstí, že se mě podařil koupit MAHOS 22 za výprodejní cenu. Bob.