Kcam4
posunut cely obrazec v KCam sa da velmi jednoducho, prikazom offset.
Jak by šly vypnout/zapnout rampy v KCamu (mimo toho, že to jde v setupu)? Jde mi o to, že když frézuju např. železo, rychlost frézování zůstává ta, která je nastavená jako "ramping", což je moc rychle, naopak nemít rampy zapnuté při rychlém přesunu stolu mi přijde k mému stroji nehezké. Kdyby tak šly nastavit třeba pouze pro G00 ...
Zdravím všechny, před časem se mi podařilo koupit od jednoho pána hoby cnc frézku a teď se snažím ji rozchodit.
Můj problém je v tom že když nakreslím něco v corelu (mám corel 11), uložím to jako HPGl a následně otevřu v Kcamu 4 tak je to několikanásobně menší než to bylo v corelu.
Zkoušel jsem např. v corelu nakreslit obdélník 30*50mm a po otevření v camu je to velké cca 1*2mm. Ani za nic nemůžu přijít na to čím to může být (nesjpíše nějaké nsatavení v corelu) poradí někdo?
Díky Tom
Můj problém je v tom že když nakreslím něco v corelu (mám corel 11), uložím to jako HPGl a následně otevřu v Kcamu 4 tak je to několikanásobně menší než to bylo v corelu.
Zkoušel jsem např. v corelu nakreslit obdélník 30*50mm a po otevření v camu je to velké cca 1*2mm. Ani za nic nemůžu přijít na to čím to může být (nesjpíše nějaké nsatavení v corelu) poradí někdo?
Díky Tom
Přepiš jednotky plotru 2540
Garmote, troufám si přijít s takovou myšlenkou- co si tak třeba stáhnou z netu ProgeCad 2008 Smart! je free a kreslit se v něm naučíš velmi rychle je to vlastně téměř AUTOCAD. Kolegu z práce,který nikdy nekreslil na PC jsem za dvě odpoledne naučil základy a ted' ho občas trochu nakopnu a už si kreslí docela v pohodě. Pro tebe by to neměl byt asi žádný problém, je ale pravda,že já Corel neznám. No a uložíš to nakreslené v DXF pošleš do mašinky a máš po problémech. Bob.
niekde som cital,ze kcam nejak divne sa sprava pri importe v mm. Ja som to riesil tak,ze som importol do kcamu a dal som scale 25.4 pre vsetky osy.