S tímhle se ta MN 80 zase o kousek přiblíží k opravdovému konvenčnímu soustruhu.....
Článek, zbytek fotek a technické detaily tady http://www.tumlikovo.cz/set-odmerovani- ... truh-mn80/" onclick="window.open(this.href);return false;
Mirek-Gravos píše:Zdravím Tumlíku, tak to je bomba. Určitě se ozvu, počítej se mnou. (ty kolečka na páčku MNky od tebe jsem ještě nevyměnil
). Jezdím rukou,
už jsem si zvykl. Prostě čas je náš největší nepřítel. Dík a ať se to daří. M.
Jasnětom ltr píše:Myslíš že by to šlo implantovat i na ten muj South Bend??? Nevim kolik je stoupání šroubuvice zatim aby to ukazovalo reálný hodnoty ale takovýhlen nonius se systemem ale SV 18 bych tam moc chtěl.
Jak budou tak samože dodám, původní odlitek nemusíš nijak upravovat, jen to vyměníš a zajistíš zadní pouzdro, buď dle původního zajištění (červík ve spoji) a nebo jenom z toho dna jak jsem tam udělal křížek, to docela postačuje a přední protidesku nonia přišroubuješ k skříni(vyvrtáš díru a závit m5), pak jsem nachystal ještě navíc předvrtanou díru na kolo B které je jako originální zajištěné kuželovým kolíkem, jenomže každý nemá kuželový výstružník a tak k tomu mám pružinový kolík 3mm, nasadíš na hřídel a podle díry provrtáš durch, protáhneš trojkou a ten kolík tam naklepneš, prakticky ti bude při výměně stačit jen ruční vrtačka a bystré okoFerrit píše:Tak to je nádhera, chci to mít - tedy objednávám - dodání ihned jak to bude k dispozici - mohu počítat s tvojí pomocí i při úpravě původního odlitku nebo to nebude třeba?
Ten nápad s přepočtem po 0,25 je taky od někoho kdo o tom dokáže přemýšlet - pokud to bude realizovatelné rád bych změnil objednávku na tento model.
Jen mi není jasné proč v TOSu - Volmanů neudělali něco takového hned při výrobě - že by to bylo obchodně úspěšnější je asi nasnadě.