lože
Pravidla fóra
toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem
toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem
Hoď jsem foto, popřípadě i cenu pokud to není tajné, sklíčidel mám dost a 80 je stejně málo. Suporty bych taky zřejmě zahodil i když možná i né.
. Ten vřeteník by byl taky možná OK.
Přemýšlel jsem už o ocel profilech U, dva vedle sebe.
Přemýšlel jsem už o ocel profilech U, dva vedle sebe.
Z jakýho to máš soustruhu není to takovej malej "zelenej" východoněmeckej (DMT160) ? Možná by mně to zajímalo a pro "Potravináře" bych našel určitě něco vhodnějšího a taky kapku většího ke stavbě CNC ve svých rozsáhlých sbírkách.kuky281 píše:Mam tu lože se vřeteníkem a sklíčidlo 80tkus pákovýma suportama délka lože 70 cm je na prodej
Popř. jestli je to ze stroje, kterej mne zajímá tak bych bral třeba jen ten suport a podělili bychom se, protože jedno lože tu mám plonkový....
Tak se pochlub ze svých sbírek?
Nakrm fotem alespoň naše oči. 
To možná ani nemusíš fotit, já to znám. Udělám zítra nějaký foto některýho svýho DMT-čka, aby měl potravinář představu....
Suporty máš u toho tedy pákový? Nějaký kleštiny nejsou?
Suporty máš u toho tedy pákový? Nějaký kleštiny nejsou?
Vypadá to moc pěkně včetně toho vřeteníku, jen dumám, zda by šel napasovat po délce do středu celého lože šroub a matice. Koukal jsem, že matice má průměr něco kolem 40mm.
No právě tohle je asi kapku problém... muselo by se to dle mýho profrézovat a jsou tam žebra který se tím pádem zeslabí. Může se to taky po frézování nějak hnout pnutím, nevím....potraviny píše:Vypadá to moc pěkně včetně toho vřeteníku, jen dumám, zda by šel napasovat po délce do středu celého lože šroub a matice. Koukal jsem, že matice má průměr něco kolem 40mm.
Taky plocha pro osazení lineárů z boku se musí zafrézovat a bude otázka kolik tam nakonec zbyde točnýho průměru nad suportem...Záleží jak velký věci na tom chceš dělat. Já měl taky v plánu tenhle soustruh přestavět na CNC a nakonec jsem šel jinou cestou, viz foto výše.
Máš u toho pákový upínání???kuky281 píše:To je přesně ten zelený tady na obrázku mam to same uprostřed saní je po délceT dražka na dvanáctku šroub na upevnění suportu když dáš lin vedení tak dej šroub z boku jako u ručního soustruhu
Ještě myšlenka... šroub by mohl klidně být vedle lože třeba vzadu, nemusí jít nutně středem. Spíš je otázka jestli vozík suportu nechat běhat přímo po loži nebo to řešit lineárama a vozejkama. V případě linárů a vozejků je možná skoro lepší jít cestou nějakýho obroušenýho hranolu... fakt nevím.