Jak otočit smysl otáčení motoru?

Odpovědět
marek
Kontaktovat uživatele:

2. 8. 2012, 6:31

Zdravím, potřeboval bych otočit smysl otáčení motoru. Mám tam 2f motor se čtyřmi vývody.
Jde to nějak v nastavení Linuxu, nebo nějak přehodit připojení cívek?
Díky za pomoc, začátky jsou težké.. :roll:
S pozdravem Marek
karelw

2. 8. 2012, 8:17

Ve StepConfu stačí u signálu DIR zatrhnout volbu INVERT. Cívky není třeba přehazovat.
marek
Kontaktovat uživatele:

2. 8. 2012, 8:24

Ok díky, hned zítra to udělám a ještě se chci zeptat. Nechce mi jezdit motor na X ose. Mám tam tento http://cnc.inshop.cz/nema24/krokovymoto ... ?ItemIdx=1" onclick="window.open(this.href);return false;. On teda funguje a točí, ale jen tak do 800mm/min. Když přidám na posuvu, tak se sekne a jen piští. Je nějaká veličina v configuraci, s kterou se dá hýbat pro odstranění tohoto chování? Nebo nemáte někdo konkrétní configuraci pro tento motor ovládaný modrou 3osou deskou?
S pozdravem Marek
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

2. 8. 2012, 8:38

to je vlastnost

jestli chces vic ta velmi zjednodusene receno budes muset zainvestovat do zdroje/driveru/jineho motoru/jineho sroubu
vse souvisi se vsim a kazda z techto veci to dokaze zlepsit

jedine co je zadaco je zkus vetsit pocet mikrokroku
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
marek
Kontaktovat uživatele:

2. 8. 2012, 8:44

No myslím, že na spoustě mašinek to chodí ke spokojenosti, nemusí to hned být nejšpikovější sestava, aby to fungovalo. Je mi samozřejmě jasné, že lepší vybavení bude chodit líp, ale..
Jde o to, že další dvě osy mi jezdí 3500mm/min bez zaváhání, ale jsou to slabší motory. Napadlo mě proto jestli není potřeba pro ten motor trochu jiné nastavení. Takže díky, budu zkoušet..
S pozdravem Marek
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

2. 8. 2012, 8:49

cim silnejsi tim pomalejsi
to se da brat jako pravidlo u krokacu
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Thomeeque

6. 8. 2012, 10:08

marek píše:Ok díky, hned zítra to udělám a ještě se chci zeptat. Nechce mi jezdit motor na X ose. Mám tam tento http://cnc.inshop.cz/nema24/krokovymoto ... ?ItemIdx=1" onclick="window.open(this.href);return false;. On teda funguje a točí, ale jen tak do 800mm/min. Když přidám na posuvu, tak se sekne a jen piští. Je nějaká veličina v configuraci, s kterou se dá hýbat pro odstranění tohoto chování?
Můžeš zkusit nastavit pomalejší rozjezd (akceleraci).. T.
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
marek
Kontaktovat uživatele:

6. 8. 2012, 10:25

Akcelerace nepomáhá. To už jsem zkoušel.Už jsem ale s pohybem na 1500mm/min, po rozebrání jsem našel trochu tohší pohyb šroubu, při dotahování se asi někde skřížila matka trapézu. I tak bych možná uvítal konkrétní konfiguraci v Linuxu cnc pro motor http://cnc.inshop.cz/nema24/krokovymoto ... ItemIdx=23" onclick="window.open(this.href);return false;. Kdyby ho měl někdo v sestavě s modrou deskou TOSHIBA, byl bych rád za info..
S pozdravem Marek
Odpovědět

Zpět na „LinuxCNC - drive pod nazvem EMC2“