čínské malé 4osé manuální ovládání

Odpovědět
Thomeeque

15. 8. 2012, 3:50

Zdar,

k modré desce jsem dostal přibalenou i tuto srandu,
Obrázek
Small 4 Axis CNC Manual Controller Handle Shank TB6560

má to někdo prakticky vyzkoušeno (já to zatím jen připojil k USB a mým pseudoosciloskopem mrkl na výstup X-STEP, byly tam takový divný jehly o frekvenci 425Hz, což se asi bude dát štelovat těmi trimry)? Existuje k tomu nějaký návod? Základní funkce je mi samozřejmě celkem jasná, ale třeba ty Function Extension 1 & 2 by mě zajímaly, co myslej tim Manual digital speed control knob (EDIT: jo aha, tim myslej asi právě ty trimry :)), jestli to USB má i jinou než napájecí fci (asi ne, počítač na zásun vůbec nereagoval) a hlavně jestli to má i nějakou akceleraci nebo jestli to hodí nastavenou frekvenci rovnou natvrdo..?

Přikládám pár gutšotů..
DSCN1013C.JPG
DSCN1020C.JPG
DSCN1019C.JPG
T.
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
packa

15. 8. 2012, 4:31

až to budeš chtít testovat tak pozor nato musíš odpojit desku od kompu protože výstup z tohodle bazmektu je napařenej paralelně k paralelnímu portu co je na desce
Thomeeque

15. 8. 2012, 4:45

packa píše:až to budeš chtít testovat tak pozor nato musíš odpojit desku od kompu protože výstup z tohodle bazmektu je napařenej paralelně k paralelnímu portu co je na desce
Jj, vim (i když přesněji řečeno je u mě na "modrý" namixovanej přes 150R odpory s výstupem LPT bufferu (74HC14), což je taky slušný :))
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
karelw

15. 8. 2012, 8:27

Pokud počítač na zasutí do USB nereagoval, pak bych řekl, že je tam opravdu jen jako napájení. V tom případě je ale celé ovládání jen hračka. I když to bude s motory točit, určitě se informace o změně polohy do pc nedostane. Někde tady na fóru publikovali ovladač zvaný N-ROTE. Ten myslím fungoval přes USB jako HID. Autor jej provozuje s MACHEM, ale měl by fachčit i s EMC. A pak tady byl ještě jeden podobný projekt, ten měl ale více tlačítek a dokonce displej, byl postavený na nějakém modulu s Atmelem. Já se chystám toutou cestou.
packa

15. 8. 2012, 8:34

ono to funguje , z usb to bere napájení a zbytek jde po mnohažilovém kabelu takže dost nepraktické
Thomeeque

16. 8. 2012, 10:20

karelw píše:Pokud počítač na zasutí do USB nereagoval, pak bych řekl, že je tam opravdu jen jako napájení.
Ještě by to třeba mohlo sloužit na update FW či pokročilejší konfigurace (třeba těch Function Extension 1 & 2)..
karelw píše:V tom případě je ale celé ovládání jen hračka. I když to bude s motory točit, určitě se informace o změně polohy do pc nedostane.
Toto zařízeníčko je zjevně myšleno na přímé ovládání bez PC (samostatný modul na odčítání polohy taky existuje, i když nevim, jestli k "modrý" a přesně k tomuto)..
packa píše:ono to funguje , z usb to bere napájení a zbytek jde po mnohažilovém kabelu takže dost nepraktické
Fakt? Vždyť +5V je i v tom mnohažilovém kabelu, pin 15..

T.
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

16. 8. 2012, 10:24

ono je to v posledni dobe takova uchylka ruznejch prototypovejch boardu ze i kdyz to nema usb funkci tak jako napajeci konektor daji tenhle usbckovej
asi jsou hodne levny :D
rozhodne jsou docela placaty narozdil od klasickejch napajecich jacku ktery se navic asi tezko osazujou na osazovackach
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Thomeeque

16. 8. 2012, 11:40

Teď koukám (na těch vnitro fotkách je to vidět), že jsou z toho USB vyvedený i nějaký datový signály, imho to bude na ten upload firmware, což je vlastně docela chytrý, než se srát s nějakými speciálními konektory, prostě to jen spájej, daj do krabičky a někdo jinej to v klídku připojí na obyč USB a oživí..
Thomeeque

16. 8. 2012, 11:41

A to to fakt nikdo zatim nevyzkoušel? Mi neřikejte.. :) mě při stavbě CNC nutnost zapínat PC kvůli každému experimentálnímu roztočení motorku dohnala ke stavbě vlastního generátoru, takže todle bych bejval určitě aspoň zkusil :)
Naposledy upravil(a) Thomeeque dne 16. 8. 2012, 4:56, celkem upraveno 2 x.
oscar

16. 8. 2012, 11:47

par lidi (vcetne me) slo tudy
http://www.c-n-c.cz/viewtopic.php?f=34&t=5220
Odpovědět

Zpět na „cinske desky s TB-6560 cervena a modra“