Já bych na 99% hledal problém v MACH3 a to takový, že na první pohled je vše OK, akorát to prostě bezdůvodně nefunguje

přesto napíšu pár závad se kterými jsem se setkal u kombinace různého softu, číny a PC.
- zkus si spustit ve složce MACHu ten "drivertest.exe" nebo jak se to jmenuje a koukni jestli ti správně časuje.
- podívej se do BIOSu PC jestli máš nastaven paralelní (LPT) port na režim EPP, rozhodně tam nesmí zůstat SPP (Standart Parallel Port)
- zkus snížit ty mrkvokroky na modré desce na 1/1, tj. plný krok (Full step) a přenastavit i MACH, tj. 200/4 = 50 jestli to pojede OK, tak to znamená provést úpravu modré desky vyhozením a rozšlapáním těch optočlenů PC817 a překlémováním jich drátkem (jde velice snadno v paticích, nemusí se nutně hned nic pájet).
Další krok je odinstalování MACHu, restart PC a podívat se jestli nezůstal v ovládacích panelech jeho driver, jestli jo, tak ho tam natvrdo odebrat, znovu restartovat PC a pak teprve znovu nainstalovat MACH3.
-------------------------------------------------
jinak nádherná mašinka

EDIT: teď jsem si všiml asi toho zásadního problému... Ty jedeš MACH3 z Notebooku, že? Z fotek nepoznám co to je za typ, ale vzhledem k tomu, že to je širokoúhl, tak bych si tipnul, že nemá LPT port a jedeš z nějakého převodníku/PCMCIA karty? V každém případě je toto ještě víc pravděpodobnější závada, tj, 99,9% a v prvé řadě si sežeň stolní PC (klidně nějaká 1GHz vykopávka) s LPT portem a projeď to s ním.