zakázka: kvádřík se čtyřmi děrami
Pravidla fóra
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
jj to je přesně ono.
ještě mě zaujal tento materiál
lehčené PVC - KOMATEX
http://www.akplast.cz/index.php?action= ... category=9" onclick="window.open(this.href);return false;
ale ty desky jsou pro hlavní kvádr moc ténké (max 15mm) .
pro ostatní tenké kvádry by byly ok.
musím se jich zeptat jakou mají cenu za 1m čtvereční.
stavebnice se skládá z těchto dílů/kvádrů
1x 60x50x50 - s dírama
1x 50x50x15
8x 60x50x15 - s dírama
4x 60x40x10
32 x váleček
rozhodl jsem se, že do kvádrů 60x50x15 budu ty díry vrtat sám - udělám si na to nějaký poloautomat - jinak by mě ty díly vyšly moc draho
hlavně si musím vybrat ten pravý materiál... maximální toleranci odhaduji na 0,5mm
R
ještě mě zaujal tento materiál
lehčené PVC - KOMATEX
http://www.akplast.cz/index.php?action= ... category=9" onclick="window.open(this.href);return false;
ale ty desky jsou pro hlavní kvádr moc ténké (max 15mm) .
pro ostatní tenké kvádry by byly ok.
musím se jich zeptat jakou mají cenu za 1m čtvereční.
stavebnice se skládá z těchto dílů/kvádrů
1x 60x50x50 - s dírama
1x 50x50x15
8x 60x50x15 - s dírama
4x 60x40x10
32 x váleček
rozhodl jsem se, že do kvádrů 60x50x15 budu ty díry vrtat sám - udělám si na to nějaký poloautomat - jinak by mě ty díly vyšly moc draho
hlavně si musím vybrat ten pravý materiál... maximální toleranci odhaduji na 0,5mm
R
Tak to sleduju a celkem se bavím....
Tedy těch 100ks vyjde vpodstatě vždycky draho, je to malá série !!!!!
Už sis započítal cenu práce při výrobě automatu na vrtání těch 4ks děr????
Osobně bych šel do dřeva a nebo pak formu a výlisky z plastu. Pokud řešíš cenu, tak si to musíš vyrobit kompletně sám a doporučuju dřevo nasbírat někde v lese. Spotřebu svého času totiž nejspíš nebudeš počítat a tak budeš spokojený s dobrým kšeftem.
Teď vážně, pokud máš zájem šla by udělat forma na vstřikolis a výlisek by byl odhaduju do deseti korun kus. Ale pro návratnost investice do formy je 100ks opravdu mooooc málo!
Jestli je ta stavebnice Tvůj vývoj a zkoušíš jestli se to ujme tak bych až tolik neřešil ekonomiku a výrobu si někde zadal. Pokud to má být kšeft pro někoho tak pokud nemáš svoje potřebné technologie výroby, tak bych se na to vybodnul.
Ušetříš si tak hodně trápení
Tedy těch 100ks vyjde vpodstatě vždycky draho, je to malá série !!!!!
Už sis započítal cenu práce při výrobě automatu na vrtání těch 4ks děr????

Osobně bych šel do dřeva a nebo pak formu a výlisky z plastu. Pokud řešíš cenu, tak si to musíš vyrobit kompletně sám a doporučuju dřevo nasbírat někde v lese. Spotřebu svého času totiž nejspíš nebudeš počítat a tak budeš spokojený s dobrým kšeftem.

Teď vážně, pokud máš zájem šla by udělat forma na vstřikolis a výlisek by byl odhaduju do deseti korun kus. Ale pro návratnost investice do formy je 100ks opravdu mooooc málo!
Jestli je ta stavebnice Tvůj vývoj a zkoušíš jestli se to ujme tak bych až tolik neřešil ekonomiku a výrobu si někde zadal. Pokud to má být kšeft pro někoho tak pokud nemáš svoje potřebné technologie výroby, tak bych se na to vybodnul.
Ušetříš si tak hodně trápení

1) U PVC pozor na obsah ftalátů, které se používají na měkčení. Na hračky pro děti jsou dost tvrdé normy a můžeš z toho mít velké problémy.
2) Dřevo - jestli to chceš vrtat takhle, tak musíš zvětšit vnější rozměry, aby mezi dírou a povrchem bylo tak min 5mm pro buk. Jinak to bude praskat.
2) Dřevo - jestli to chceš vrtat takhle, tak musíš zvětšit vnější rozměry, aby mezi dírou a povrchem bylo tak min 5mm pro buk. Jinak to bude praskat.
Elektrikář, mechaniku dělám jen z donucení a jako hobby.