Nožové držáky DCMT, CCMT 10x10(12)mm, 8x8mm aktualizováno!
Pravidla fóra
Sekce se vypíná, inzerujte v našem novém bazaru https://www.strojirenstvi.cz/bazar .
Vyžadujeme: !!! prodejní cenu !!! nasledné smlouvání o ceně je přípustné. Smysluplný, výstižný a nejlépe stručný popis zboží. Doporučená je kvalitní čitelná fotografie. Zakazujeme: !!! Nabízet zboží pocházející z trestné činosti !!! Pomlouvat zboží, zesměšňovat cenu, nebo prodejce. Inzerovat s odkazem na komunikaci mimo forum (e-mail, telefon a podobne) vyjma bazaru na www.strojirenstvi.cz/bazar. Nesplnění podmínek vede k okamžitému smazání inzerátu, v krajním případě k BANu. Aukce vyjma Holandské dražby je zde přísně zapovězena!
Kupujici vzdy musi nejprve reagovat verejne do vlakna a az pote psat soukromou zpravu. Jde o to aby bylo verejne jasne kdo byl prvnim zajemcem.
Zamknutí/odemknutí inzerátu, smazání a moderaci administruje Ben Ash
Sekce se vypíná, inzerujte v našem novém bazaru https://www.strojirenstvi.cz/bazar .
Vyžadujeme: !!! prodejní cenu !!! nasledné smlouvání o ceně je přípustné. Smysluplný, výstižný a nejlépe stručný popis zboží. Doporučená je kvalitní čitelná fotografie. Zakazujeme: !!! Nabízet zboží pocházející z trestné činosti !!! Pomlouvat zboží, zesměšňovat cenu, nebo prodejce. Inzerovat s odkazem na komunikaci mimo forum (e-mail, telefon a podobne) vyjma bazaru na www.strojirenstvi.cz/bazar. Nesplnění podmínek vede k okamžitému smazání inzerátu, v krajním případě k BANu. Aukce vyjma Holandské dražby je zde přísně zapovězena!
Kupujici vzdy musi nejprve reagovat verejne do vlakna a az pote psat soukromou zpravu. Jde o to aby bylo verejne jasne kdo byl prvnim zajemcem.
Zamknutí/odemknutí inzerátu, smazání a moderaci administruje Ben Ash
-
Já si jedno céčko vezmu... sz... 

Do konce listopadu tu máme akci "ŠPÓNOVNÉ"
Jakýkoliv nožík z nabídky s pěti kusy plátků za 500,-Kč !!!!

Naposledy upravil(a) Engineer dne 13. 6. 2013, 12:41, celkem upraveno 1 x.
UPPPP.
Pro případné majitele ještě menších soustruhů, kteří upnou jen nože vysoké 8mm mohu provést úpravu držáků resp. jejich snížení tak aby šly upnout !!!!

Pro případné majitele ještě menších soustruhů, kteří upnou jen nože vysoké 8mm mohu provést úpravu držáků resp. jejich snížení tak aby šly upnout !!!!
Udělat se dá prakticky jakejkoliv držák, ale obávám se, že Tě levněji vyjde nákup kudly u Hoffmana a nebo lovit na Aukru. Jeden držák bude zahrnovat s přípravou tak 4-6 hodin, když to půjde dobře. Z toho je Ti určitě jasný, že nebude za 350,- jako ty co tady nabízím (po odečtu aukrový ceny plátků) .... Vyplatilo vy se Ti to asi jen v případě, že bys těch držáků bral výrazně více než jeden kus od typu.
Kterej listopad jsi myslel?Engineer píše:Do konce listopadu tu máme akci "ŠPÓNOVNÉ"Jakýkoliv nožík z nabídky s pěti kusy plátků za 500,-Kč !!!!

mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
Darum vložení 4. září 2012 tak je to snad jasný kterej to byl listopad....Thomeeque píše:Kterej listopad jsi myslel?Engineer píše:Do konce listopadu tu máme akci "ŠPÓNOVNÉ"Jakýkoliv nožík z nabídky s pěti kusy plátků za 500,-Kč !!!!
T.

Pokud máš o něco zájem tak tu mám prakticky poslední kusy (rozměr držáku vesměs 10x12mm) a bohužel už jen za původní cenu 600,- za sadu, jelikož došly dříve nakoupený levný destičky a to co jsem ještě sehnal k doplnění vyrobených držáků už mi nedává žádný prostor ke slevě.

Chceš otestovat mazlíka?

Fórek, noEngineer píše:Darum vložení 4. září 2012 tak je to snad jasný kterej to byl listopad....

OK, díky, budu si teprv muset udělat jasno v tom, co vlastně potřebuju, jaký rozměry a tak, zatím spíš rekogniskuji terén..Engineer píše:Pokud máš o něco zájem tak tu mám prakticky poslední kusy (rozměr držáku vesměs 10x12mm) a bohužel už jen za původní cenu 600,- za sadu, jelikož došly dříve nakoupený levný destičky a to co jsem ještě sehnal k doplnění vyrobených držáků už mi nedává žádný prostor ke slevě.
Hehe, no jo (měl by dorazit zejtra)Engineer píše:Chceš otestovat mazlíka?

Zatim díky, T.
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
Jasně až budeš mít mazlíka doma, pořešíš víc...
Kdyžtak se pak ozvi.
Jinak uvažuju, že bych ještě k těmhle nožům udělal jeden držák do otvoru když už mám na to program a nástroje na lůžko destičky, ale průserem je, že už se těžko shánějí tyhle malý typy plátků za dobrý peníz.
Kdyžtak se pak ozvi.

Jinak uvažuju, že bych ještě k těmhle nožům udělal jeden držák do otvoru když už mám na to program a nástroje na lůžko destičky, ale průserem je, že už se těžko shánějí tyhle malý typy plátků za dobrý peníz.

Z jakýho materiálu to děláš?
Obvykle se dějí věci obvyklé. Méně často se dějí věci neobvyklé a zcela vyjímečně se dějí věci vyjímečné...
Masturn 40 CNC, Hermle UWF1200H CNC a pár klasik
http://www.radialengine.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.autopejsek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Masturn 40 CNC, Hermle UWF1200H CNC a pár klasik
http://www.radialengine.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.autopejsek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Dovolil bych si skromný dotaz - dá se zjistit přesný označení těch plátků? Nerad bych si ty nože zničil tím že je vezmu na nevhodný materiál. Zatím jsem s nima dělal jen mosaz a Al ale nevím jak s ocelí a dalšíma materiálama.
nevím tedy jaké plátky k tomu dodal, ale jsou to běžné plátky které se dají sehnat v X provedeních od hrubovacích po dokončovací na ocel, hliník cokoliv..takže jednoho krásného dne ti stejně dojdou a budeš muset řešit nové.. tak sleduj aukro a dost často se to tam objevuje za 2-500 krabička, jen vysledovat svůj typ..Pruduch píše:Dovolil bych si skromný dotaz - dá se zjistit přesný označení těch plátků? Nerad bych si ty nože zničil tím že je vezmu na nevhodný materiál. Zatím jsem s nima dělal jen mosaz a Al ale nevím jak s ocelí a dalšíma materiálama.
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
Ale já bych potřeboval vědět typ těch, co u držáků byly. Asi jsem to blbě napsal, ale opravdu nejsem idiot - prostě bych rád věděl typ (resp. materiál) destiček co Engineer dodal s držákem (a označení nevím, byly jen v igelitu). A nepsal jsem to přes SZ, protože jsem předpokládal, že by to mohlo zajímat i ostatní co ty nože kupovali. Dotaz tedy byl na Engineera, pokud to nebylo jasné...
Bohužel typ přesně nevím, jen že to byl "Pramet a prý typ EU" ... vyzkoušel jsem je a fungují jak na dural, Ms i ocel, ale pochopitelně, že to je spíš na jemnější práci. Typy EU a EUR jsou podle katalogu na jemné a dokončovací soustružení.Pruduch píše:Dovolil bych si skromný dotaz - dá se zjistit přesný označení těch plátků? Nerad bych si ty nože zničil tím že je vezmu na nevhodný materiál. Zatím jsem s nima dělal jen mosaz a Al ale nevím jak s ocelí a dalšíma materiálama.
V týhle velikosti ale nejsou ty plátky nikdy na moc velkou špónu (katalog mně skoro až zaskočil jak malý špóny u CCMT6... doporučuje.) Nehledě na to že to samozřejmě není jen o plátku, ale taky o výkonu soustruhu.

Mám ten plátek v CNC soustruhu a po 0,5-1mm z průměru jsem tím dělal 11500 i 12050, ale taky třeba normalizačně vyžíhanou nástrojovku 19320. Vše vcelku v pohodě a plátek zatím drží.
Dělám s ním občas na Schaublin 102, kde dokáže vzít i cca 2-3mm z průměru do oceli, ale to už je dokonce snad i za hranou toho co radí katalog.