vozbrouk píše:Tak je rok za námi, kdy jste tady v srpnu 2012 psali o Solidworksu jak jde do kopru
a tím pádem o HSMWorksu a Solidcamu. Dále,. že není dobrý čas na nákup Camu, at se chvíli počká.
Co si myslíte po roce? Máte stejný názor?

Jo...jo. Byla to nafouknuta bublina od konkurence.
Jen kdyz jsem poslouchal na predvadecce Delcamu jak HSMko krachuje a uz nemaji konkurenci u SolidWorksu. Tak jsem byl z toho rozpacitej.
Pozdeji jsem navstivil od DelCAMu jejich provoz s CNC stroji a byl jsem prekvapen kolik shaneji lidi na CNC frezky a CNC soustruhy. Po naborovem rozhovoru a prohlidce firmy jsem poznal, ze nemaji na vyplaty a jsou na tom velmi spatne.
Je to takova "Garazova" firma, ktera muze do tydne ukoncit svuj provoz.
A to jsem jim drive hodne fandil.
Pokud chces provest nakup CAMu, prvne zvaz co chces delat. Co od CAMu ocekavas. Neni totiz CAM jako CAM a nikdo neumi vsechno.
Druhou vec - pokud se rozhodnes pro urcity soft, tak zvaz jeste od koho jej koupis. Jsou prodejci, kteri Ti jej prodaji a pak uz na tebe serou. "Vzdyt program je intuitivni a pochopi jej kazdy blbec".
Pokud chces CAM pro soustruh. Podivej se na GIBBS od pana Stanka. Neznam nic lepsiho.
Na frezky je to slozitejsi. Musis se hodne dopredu rozhodnout co budes delat a s jakym systemem na CNC stroji bude CAM spolupracovat.