Prosím o pomoc s připojením KM k driveru!
Stavím hobby CNC frézku a nejsem moc znalý v elektrotechnice, tímto prosím někoho o pomoc se zapojenim Krokových motorů,zdroje ke driveru.
Driver: TB6560AHQ 3.5A (pro 3 motory)
KM: 1. NEMA 23, 51mm, 2.8A, 1,01Nm
2. NEMA 23, 76mm, 2.8A, 1,89Nm
3. NEMA 24, 86mm, 3A, 2.8Nm
Zdroj: Napájecí průmyslový zdroj 24V 350W
Program: Mach3 mám naistalovaný v PC
+ Manuální ovladač pro 3-osou driverovou desku
Jedná se o to, že i přesto, že nějaké návody k napojení jsou na internetu,
(zdroj web:)multimetr a přepneme ho na ohmy, případně na takový ten pípák (šlusmetr) a zkoušíme kombinace drátů... Podle obrázků má motor 4 dráty, čili jsou v něm dvě cívky (A a B) a každá má vyvedený začátek (A+, B+) a konec(A-, B-)... Takže když začnete měřit a najdete dva konce, které mezi sebou mají odpor, případně zkrat, tak jste našel jednu cívku...
Sám bych to určitě nezvládl. Jestli se najde někdo ochotný proměřit a napojit,a protočit v Machu3, finanční odměna jistá. (Popř. můžu poslat foto motorů a driveru e-mailem) Jsem ze Zlínského kraje - můžu přijet
Děkuji
POMOC s připojením 3ks KM k driveru (finanční odměna)
Zdroj z webu nelže, na té desce máš označeno A+ A- B+ B- u osy X atd. Pokud se ti bude točit obráceně prohodíš kabely.
Ke mě to má sice daleko, ale můžu ti to napojit zadara.

Ke mě to má sice daleko, ale můžu ti to napojit zadara.

Díky, díval jsem se, a máš pravdu, ale bydlíš až moc daleko...potraviny píše:Zdroj z webu nelže, na té desce máš označeno A+ A- B+ B- u osy X atd. Pokud se ti bude točit obráceně prohodíš kabely.
Ke mě to má sice daleko, ale můžu ti to napojit zadara.![]()
![]()
Nevěš hlavu, taky jsem se s tím trápil, ale až přijdeš na princip, bude to hračka. Dej vědět jak jsi na tom.
Tak,už se mi to podařilo zapojit samotnému,hledal jsem na webu a hledal,až se povedlo. Teď bych spíše potřeboval pomoct se správným nastavením Machu3maty01 píše:Jasně, dám vědětpotraviny píše:Nevěš hlavu, taky jsem se s tím trápil, ale až přijdeš na princip, bude to hračka. Dej vědět jak jsi na tom.