Pouzivam tuhle olejnicku.
https://www.prumex.cz/olejnicka-kovova- ... -nastavec/
No protože jsou tam jen mazací zátky, ne mazničky a lis mám s pohyblivým šlauchem a nejsem chobotnice
aha zátky
Tuším že tam jsou s jemným závitem M24x1.
Bohužel je tam celoplastový a není přes něj vidět absolutně nic. Pokud říkáš, že je tam M24, tak by to odpovídalo olejoznakům o průměru 30. Naměřil jsem z venku otvor D=34, to by asi mohlo odpovídat. Asi to nejdřív vypustím, vyšroubuji a uvidím.
jj, M24 tam je určitě a jestli si dobře pamatuji tak na mé frézce je jemný závit stoupání 1mm. Ale dělájí se i s běžným stoupáním 1.5mm. Velikostně budou oba stejné, oměřil bych ten závit pro jistotu měrkou.
Ahoj jasně, odklápí se na pantechmiv píše: ↑18. 1. 2025, 1:42 Dospěl jsem k výměně oleje v posuvové převodovce. V dokumentaci se píše o výpustném nástavci 6, který je přístupný po odstranění zadního plechového krytu. Předpokládám správně, že se došroubují ty čtyři šrouby okolo rozváděče a ten se odklopí na pantech? Nerad bych, aby to na mne vypadlo a utrhly se všechny dráty.![]()
Díky Mirku, jdu na to.Charon píše: ↑18. 1. 2025, 2:03Ahoj jasně, odklápí se na pantechmiv píše: ↑18. 1. 2025, 1:42 Dospěl jsem k výměně oleje v posuvové převodovce. V dokumentaci se píše o výpustném nástavci 6, který je přístupný po odstranění zadního plechového krytu. Předpokládám správně, že se došroubují ty čtyři šrouby okolo rozváděče a ten se odklopí na pantech? Nerad bych, aby to na mne vypadlo a utrhly se všechny dráty.![]()