Mr. MR píše: ↑21. 11. 2022, 8:33
Charon
... ja to měl dolu a zkritizovali mi to tady, ze jedine nahoru

Ale udelam si vlastni usudek az budu poprve šťouchat drážku.
Abom to jede směrem nahoru, asi ví, co dělá.
https://www.youtube.com/watch?v=af7mWmBB--4
kdo je abom nevím, obecně ale na youtube ze zásady nehledám výrobní postupy, ale když vymýšlím nějaký výrobní postup, tak hledám nejsnadnější a nejvýhodnější/nejrychlejší řešení.
každá ta obrážečka má přidávání do řezu v automatu podélně doleva doprava, lepší pak i nahoru a dolů a nejlepší pak i na beranu (strojní obrážení úhlů), když u ní stojíš zprava, zamknu klapačku, tak koukáš na přidávání, stupnici a hlavně do řezu, takže si dovedu ještě představit, že to obrážím směrem dolů proti stoupání šroubu abych na to taky viděl
obrážet to směrem nahoru si nedovedu představit, že to budeš rukou přidávat na pohybujícím se beranu

....ale tak fůra lidí jsou svým způsobem masochisti, ještě si k tomu oblíct plandavé monterky nebo tričko....
ustavení nože při obrážení do boku: znám osu děličky, nůž ustavím na johansonky a nazdar bazar, nulu najdu tak, až mně nůž najede a udělá plochu v otvoru, a můžu to sypat jedno za druhým, nějaké rýsování a rozměřování

pár tisíc drážek pro pero jsem už tímto způsobem udělal, ale je pravda, že to není nasvícené jak ze žurnálu a není o tom hlavně půlhodinové video kvůli sledovanosti na youtube jak vyrobit jednu drážku
ps. charonovi to rozmlouvat nebudu, ať si to dělá každý jak chce, napsal jsem logické důvody proč to tak prostě nedělat