tumlíku díky za info, byl tam žřejmě převod šnekem jak popisuješ. Omlouvám se za kvalitu fotek.
Zbýňa píše:Po odmlce zdravím a posílám aktualizaci fotek. Nezadržitelně se propracovávám k cíli. Bruska je minimálně vyběhaná, ale bohužel špatné uskladnění je znát, ze štítku jsem se dozvěděl, že byla vyrobena v Německu pro válečnou výrobu. Už mám "repasí" plný kecky, ale ještě na mě po brusce čeká rámová pilaa kdoví co ještě připlave.
tumlíku díky za info, byl tam žřejmě převod šnekem jak popisuješ. Omlouvám se za kvalitu fotek.
Tumlíku stůl je uložený na kuličkovém vedení, jedná se o sestavu osmi radiálních ložisek.tumlik píše:Zbýňa píše:Po odmlce zdravím a posílám aktualizaci fotek. Nezadržitelně se propracovávám k cíli. Bruska je minimálně vyběhaná, ale bohužel špatné uskladnění je znát, ze štítku jsem se dozvěděl, že byla vyrobena v Německu pro válečnou výrobu. Už mám "repasí" plný kecky, ale ještě na mě po brusce čeká rámová pilaa kdoví co ještě připlave.
bardzo ładny kolor![]()
![]()
ten vrchní stůl je tam jenom položený na tom suportu a jezdí to po olejovém filmu ne? Fotek není nikdy dost
Vdaka za vysvetlenie, to by mohlo byt ono.jiriu píše:zdravim,poskozena leva strana vretene je z 90 procent zpusobena upnutim kulatiny ktera je delsi nez vreteno ,pri spusteni vretene dojde k jejimu rozkmitani a ona tluce do okraje vretene.slusny soustruznik si konec vretene opatril zatkou s potrebnym otvorem.
Také zdravím a děkuji za tip. Vrtačka je opravdu parádní, krásně zachovalá, nerozvrtaný stůl a kromě řemene vypadá, že nic nechybí. Už bych ji ale neměl kam důstojně postavit, protože dost bojuji s místem a taky mám úplně stejnou akorát bez originálního stolu. Fotky z repase jsou tady ve vláknu.jiriu píše:zdravim a obdivuji tve nasazeni, krasna prace,kdyz mas v lasce volmana na bazoši je krasna sloupova vrtacka volman nehodila by se ti? j
Zbýňa píše:Také zdravím a děkuji za tip. Vrtačka je opravdu parádní, krásně zachovalá, nerozvrtaný stůl a kromě řemene vypadá, že nic nechybí. Už bych ji ale neměl kam důstojně postavit, protože dost bojuji s místem a taky mám úplně stejnou akorát bez originálního stolu. Fotky z repase jsou tady ve vláknu.jiriu píše:zdravim a obdivuji tve nasazeni, krasna prace,kdyz mas v lasce volmana na bazoši je krasna sloupova vrtacka volman nehodila by se ti? j
Tumlíku, kužel je MK2, max výsuv 150, max výška cca 1900, nejdelší je základna se sloupem (vršek jde sundat) cca 1200. Sundání vršku může být problém pokud bude svěrný spoj zarezlý. Na mojí byl určitě původně taky zdvih po hřebenu, viděl jsem to na jiných fotkách stejného typu vrtačky. Stůl určitě otáčet kolem sloupu půjde, už jenom proto že stůl má boční upínací plochu, bez otáčecího stolu by bylo její použití téměř nesmysl. Hřeben podle mě prostě prochází zdvihacím převodem na třmenu stolu a je pouze opřen dole o základnu a nahoře o těleso vrtačky. Na sloup vrtačky není přišroubován, takže se stůl otáčí i s hřebenem. Vrchní část vrtačky se dá na sloupu taky natočit, ale používat tohle natáčení pro vrtání nelze, protože na vrchní části je řemenice od pohonu, který je nyní dole na základně nebo v době transmise byl u stropu. Kdyby se komplet pohon nabastlil na vršek pak by nebyl problém.tumlik píše:Zbýňa píše:Také zdravím a děkuji za tip. Vrtačka je opravdu parádní, krásně zachovalá, nerozvrtaný stůl a kromě řemene vypadá, že nic nechybí. Už bych ji ale neměl kam důstojně postavit, protože dost bojuji s místem a taky mám úplně stejnou akorát bez originálního stolu. Fotky z repase jsou tady ve vláknu.jiriu píše:zdravim a obdivuji tve nasazeni, krasna prace,kdyz mas v lasce volmana na bazoši je krasna sloupova vrtacka volman nehodila by se ti? j
Zbyňo, ještě k té vrtačce![]()
jakej je tam kužel?, jaký je maximální výsuv té pinoly, jaká je maximální výška vrtačky a jaký je nejdelší kus když se ten werk rozmontuje?ta na tom bazoši vypadá čaňaně
já zrovna sháním něco co vrtá aspoň 180mm délky
Ještě jsem si všiml, že ten tvůj stůl není origo ale nějakej dodělávanej svařenec, tady na té v bazoši je zdvih po hřebenu a ten jsem na té tvé neviděl, jde o to, jestli se tpotom dá otočit se stolem a nebo s tím vrchním litinovým kusem co je přidělaný na sloupu