MN80.-typy,rady,fotky
-
- Kontaktovat uživatele:
jj tzv. "šukadlo"
máme doma, mě šlo o to, zda tam není třeba závit nebo tak něco, protože jsem tuhle maznici vyndanou nikdy neviděl. 

soustruh TOS MN80A
frezka Steinel SV1 d
vrtačka WeboRapid TS1E
frezka Steinel SV1 d
vrtačka WeboRapid TS1E
Zdravim, mam moznost kupit sustruh MN80. Problem je ze ma podla predavajuceho "udretu hlavu" . Chcel by som sa spytat co tento termin znamena. A tiez co moze stat oprava resp. nejaka vacsia udrzba. Necakam ze tak stara masina bude makat od zaciatku na 100% preto pocitat s peniazmi aj na opravu. A ak mate aj nejake odporucania na ludi/firmy ktore sa venuju opravam sustruhov tak by som uvital kontakty (zapadne slovensko). Dakujem
Ahoj.
Da sa sustruh MN-80A pripojit na jednofazove nap. 230V? Na stitku motora je napisane nieco ako hviezda/trojuholnik 380/220V. Vyznacil som to dole na obrazku.
Vymenit motor alebo nahanat frekvencny menic sa mi nechce ale mozno mi nakoniec ine nezostane.
Diky
Da sa sustruh MN-80A pripojit na jednofazove nap. 230V? Na stitku motora je napisane nieco ako hviezda/trojuholnik 380/220V. Vyznacil som to dole na obrazku.
Vymenit motor alebo nahanat frekvencny menic sa mi nechce ale mozno mi nakoniec ine nezostane.
Diky
hledej "zapojení třífázového motoru v jednofázové síti pomocí kondenzátoru" (první odkaz je tohle http://elektrika.cz/data/clanky/dvfm000805" onclick="window.open(this.href);return false;)
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
jak odpověděl RaS ... někde bych na půdě ještě vyhrabal origo zapojení (schema) v sešitě z učńáku přímo na tu desku co ti visí na dvířkách.
ale raSův odkaz je dostačující .

https://www.facebook.com/pages/Volman-% ... =bookmarks" onclick="window.open(this.href);return false;
Volman MN80, Volman M6 ,Volman NOF a další litinové smetí...
PAKO.ll píše:jak odpověděl RaS ... někde bych na půdě ještě vyhrabal origo zapojení (schema) v sešitě z učńáku přímo na tu desku co ti visí na dvířkách.ale raSův odkaz je dostačující .
Ak by si siel niekedy hore na tu povalu pre orechy niekedy tak by sa ten tvoj stary zosit s originalnym zapojenim hodil

dik
jakej máš model...tedy spíše rok cca a jak vypadá deska ,máš jen přepínač levá stop pravá ,nebo již máš tlačítka se samodrží (reverz přepínač + zelené a červené tlačítko)...atd atdHosu píše:PAKO.ll píše:jak odpověděl RaS ... někde bych na půdě ještě vyhrabal origo zapojení (schema) v sešitě z učńáku přímo na tu desku co ti visí na dvířkách.ale raSův odkaz je dostačující .
Ak by si siel niekedy hore na tu povalu pre orechy niekedy tak by sa ten tvoj stary zosit s originalnym zapojenim hodil
dik
https://www.facebook.com/pages/Volman-% ... =bookmarks" onclick="window.open(this.href);return false;
PAKO.ll píše:jakej máš model...tedy spíše rok cca a jak vypadá deska ,máš jen přepínač levá stop pravá ,nebo již máš tlačítka se samodrží (reverz přepínač + zelené a červené tlačítko)...atd atdHosu píše:PAKO.ll píše:jak odpověděl RaS ... někde bych na půdě ještě vyhrabal origo zapojení (schema) v sešitě z učńáku přímo na tu desku co ti visí na dvířkách.ale raSův odkaz je dostačující .
dik
Je tam Vypínač V1, Prepínač smeru V2, Tlačítko štart A1 a Tlačítko stop A2. Toto schema som nasiel v manuáli co je dole v prílohe.
Dik
Rozeběh si dej před reverz V2 pak nebudeš muset mít tlačítko doleva doprava zůstane ti reverzace tak jak je a když seženej ještě jeden modul pod tlačítko A1 který tak použiješ jako spouštěcí a zároveň rozběh pomocnou fází .Zůstane ti původní komfort ovšem při sníženém výkonu.
Já bych na Tvém místě koupil frekvenční měnič a pořešil to tím... Origo motor v MN80-ce je slabej i na tři fáze, natož připojenej na 230. Bude ti to když kapku zabereš ztrácet otáčky, klesat řezná rychlost a kudly půjdou do háje.
Měnič pořídíš na Aukru nebo i tady do patnácti stovek, myslím, že to za ten komfort stojí.

Měnič pořídíš na Aukru nebo i tady do patnácti stovek, myslím, že to za ten komfort stojí.

-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Musí