PS.: Elektrikář nejsem takže kdyby to nešlo zapojit tak jak píšu, doufám, že na to někdo upozorní dřív, než na to přijdu sám až to vyrobím.

no jo, co bylo prvně ?,,,kuře nebo vejcepavlaxy píše:filla píše:na cem se vyrabi presne stroje? na jeste presnejsich strojich? a ty jeste presnejsi se vyrabi na cem?![]()
dobrá otázka
tu jsem položila tátovi "a jak se vyráběl první stroj když žádné nebyly" bylo mi asi pět let ...
Dobře jsem se dnes pobavila
dříve bylo samozřejmě vejce.. už dinosauři měli vejce a kuřata ještě nebylaHiTeccom píše:no jo, co bylo prvně ?,,,kuře nebo vejcepavlaxy píše:filla píše:na cem se vyrabi presne stroje? na jeste presnejsich strojich? a ty jeste presnejsi se vyrabi na cem?![]()
dobrá otázka
tu jsem položila tátovi "a jak se vyráběl první stroj když žádné nebyly" bylo mi asi pět let ...
Dobře jsem se dnes pobavila
Ano, někde jsem to tu četl. Jestli to bylo v tvém vlákně nebo v jiném tak to nevím. Je jich tu tolik, že kdybych měl všecko číst tak nebudu dělat nic jinýho než číst, až bych z toho čtení nakonec usnul a nic neudělal.pavlaxy píše:Snímač na šroubu se řešil v mém vlákně....
Na to snímání polohy pro přibrždění na ose Y a X plánuju stran hardwaru indukční snímač. Píšeš spínač, myslíš to samý tedy indukční nebo klasický mikrospínač/koncový spínač atp.? Elektrická část, zapojení, případně software je pole neorané. Su strojař a pro kolegu řeším hlavně hardware a stran elektriky si nechám poradit.robokop píše:pujde
musis mit dost vstupu na systemu protoze to vyzaduje 3x spina pro pribrzdeni a 3x praporek na sroubu/motoru
ale takovy projekt uz by si zaslouzil mesu nebo neco podobneho takze tam problem nevidim
Tak už přemýšlej jak s něho uděláš vodníka. Je fakt hlučnej.badina píše:Tak fajn, indukční snímače tam mám, takže to nemusím předělávat.
Mezitím došlo k drobné úpravě a původní 730W vřeteno jsem nahradil 2kW Teknomotorem C41/47-C-SB-P-ER20Myslím, že té mašince to bude víc slušet.