Na linuxu musis mit nainstalovany ssh server
sudo apt-get install openssh-server
Pak se tam da prihlasit pomoci jmena a hesla uzivatele ktereho na tom pocitaci pouzivas
propojení Linuxcnc a W10
V poslední sambě (4) je už natvrdo zakázaná direktiva security = share - takže pokud jsi jí používal a updatoval, tak po posledním update (tuším tak měsíc nebo dva zpátky) to samozřejmě lehne.jirkam píše:sambu mám a sdílím na W10.
To mi do teď chodilo a nevím proč přestalo.
Proto bych rád někoho kdo by byl ochoten se tady stavit a nastavit to tak aby to chodilo jak má.
Já tomu moc nerozumím. a síťovinám vůbec.
díky moc.
musíš tu direktivu zakázat a nastavit s hesly podle aktuálního man.
Prostě "share" už nebude a není - tečka, konečná.
http://serverfault.com/questions/470650 ... lic-shares" onclick="window.open(this.href);return false;
tohle je problém mezi židlí a klávesnicírobokop píše:Oni zamerne meni updatama detaily v protokolu a delaji to tak ze to prestane chodit se sambou ale s windows serverem ne

desítky s poslední sambou běží, není problém.
Problém samozřejmě je, pokud někdo doposud nezaregistroval jiné direktivy a verze (protokol) - to, že aktuálně je samba 4.2.0 a ne CIFS (SMB1) z roku 1996

- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
o to nejde
jde o to ze si koupis NAS diskove pole se sambou za 100 litru kde muzes max naklikat hesla uzivatelu a sdilene slozky
a pak ti kazdej xtej update windows prestanou widle videt to pole
a cekas az a jestli vubec se vyrobce pole uvazi udelat update
pricemz celou tu dobu nemuzes ke svejm datum
kdyz na ty siti mas jeste apple tak je to uplne dokonaly
jde o to ze si koupis NAS diskove pole se sambou za 100 litru kde muzes max naklikat hesla uzivatelu a sdilene slozky
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
když už chceš diskutovat o synologyrobokop píše:o to nejde

neb i v synology se (jak překvapivé) musí zvolit vhodná verze samby v tom modulu pro sambu.
Víc nemám co dodat - mě ( a nejen mě) samba (4) funguje, i včetně té truchlohry typu W10.
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Synology to nebylo
Ted si nevzpominam presne ale vim moc dobre ze to v urcitou chvili neslo resit tudiz bylo nutne cekat na zaplatu od vyrobce
Nedopadl jsem tak pouze ja ale spousta lidi na diskuznich forech na tom byla uplne stejne takze to bylo resitelne budto cekanim nebo cracknutim pole a instalaci vlastni verze firmware ani na jedno nebyl cas
Ted si nevzpominam presne ale vim moc dobre ze to v urcitou chvili neslo resit tudiz bylo nutne cekat na zaplatu od vyrobce
Nedopadl jsem tak pouze ja ale spousta lidi na diskuznich forech na tom byla uplne stejne takze to bylo resitelne budto cekanim nebo cracknutim pole a instalaci vlastni verze firmware ani na jedno nebyl cas
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)