Stačí mít víc podložek a mít nože i s podložkami vedle soustruhu...
Abych se přiznal, líbí se mi to, ale ty prachy za origo bych nedal

Jo, produktivita, proč nedělat i doma rychlejc. Mě teda moc nebaví začínat v 9 a končit o půl jedné v noci.
Vyřešeno CNC soustruhem
Co že máš za soustruh?pavlík píše: ↑12. 3. 2019, 12:33 Trochu jiná možnost řešení - také jsem zvažoval rychloupínací hlavu a k ní spoustu držáků, ale nakonec jsem to za zlomek ceny vyřešil nákupem několika klasických nožových hlav, dodávají se běžně jako náhradní díly k danému soustruhu. A tak mám hlavu na stranové nože, hlavu upichováků, hlavu nožů do díry, hlavu na rádlovače a hlavu na přídavná zařízení (upnutí brusky a různých přípravků).
V každé hlavě je několik nožů, vše nastavené, takže manipulace velmi rychlá, prostorové nároky skromné, cena dobrá - jedna nožová hlava mě přišla asi na 700,- Kč (ale mám malý soustruh).
Cau. Na tu tvou padesatku je ta navrhovana hlava mala. Potrebujes vetsi nez 300mm.Ross286 píše: ↑12. 3. 2019, 8:32 Ahoj,
může mi někdo doporučit na SU50 rychloupínací nožovou hlavu? Uvažoval jsem nad https://www.aliexpress.com/item/TOOA1-1 ... st=ae803_3 ale nevím jakou velikost a jestli to vůbec půjde uchytit.
Má někdo z Číny nožovou hlavu? Přesnost, zpracování a výroba držáků. Popřípadě doporučit co se dá použít.
Díky za rady a zkušenosti.
No než jsem dílnu zakonzervoval tak jsem měl těch držáků asi 15 k výměnému držáku od Unimaxu - už jsem ho prodal.Zbýňa píše: ↑13. 3. 2019, 5:57Jistě "produktivita" je prioritní pro většinu místních majitelů a uživatelů konvenčních soustruhů.DwPetr píše: ↑12. 3. 2019, 10:27 Jestli to není tím, že nic jinýho nebylo. Zkus chvilku dělat ne švédský hlavě, nebo multifixu, a pak se vrať domů ke klasický nožovce. Celá fabrika ty nesmysly házela do špon, a udělali si kopii švéda. Ono to vyrobit zase tak těžký není.
Když budeš 14 dní hrubovat, tak je ti to jedno, ale jak točíš nože, tak je to znát, je to rychlejší, nemusíš to dorvávat aby to neuhejbalo, pohodlný nastavení vejšky, nikde nic nepřekáží stačí levej a pravej nůž do díry a hned je ta praktičnost klasiky viďet. Prostě nesmysl.
To stejný odměřování. Noniusy jsou sice hezký, ale hoď si k noži hodinky a pusť ho do řezu, než nonius zjistí že se něco pohlo, tak je nůž pryč.
Všechno jsou to praktický věci který zvyšujou produktivitu. A že to tenkrát nebylo je irelevantní, tenkrát nebylo vecí.
To používáte fakt tak málo nožů, že si ke každýmu můžete přikoupit držák? To bych neměl nic jinýho než držáky nožů.