Nemrznoucí směs do destilované vody chlazení laseru ?
Destilovana voda se stejne po case stane vodivovou, pritomnost UV zareni je bonus, diky kteremu to pozabiji bakterie ve vode
"do řiti se řítíme, ani o tom nevíme.."
Generuje CO2 trubka opravdu nějaké významné množství UV záření? Jaký tam je prosím mechanismus jeho vzniku?
A jaké je to UV - nějaké měkké nebo tvrdé?
To se ptám jen informativně, bez souvislosti s dotazem původního tazatele (tomu stejně není pomoci, přes jakékoli informace z toho stejně bude mít špatné spaní
).
Díky za info.
A jaké je to UV - nějaké měkké nebo tvrdé?
To se ptám jen informativně, bez souvislosti s dotazem původního tazatele (tomu stejně není pomoci, přes jakékoli informace z toho stejně bude mít špatné spaní

Díky za info.
mas na mysli ze by se ta voda ionizovala a tim vytvarela nejake silove pole, co by pak ovlivnovalo paprsek?
Něco na ten způsob. Tedy přesněji rozostřování paprsku či nějaké nedobré působení ať už na výkon tak na životnost nějaké z částí. Destilovaná voda samotná problém není, ale tím že se do ní přileje fridex se zvedne její vodivost cca 100 násobně. Aby pak paprsen nezažehával někde blbě u stěny...
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Jezis
Tady jsou zas teoretici
Prosimte nalij tam fridex a normalne funguj
Normalne to tam patri
Bez toho bych to ani neprovozoval
Destilku nebo demi nebrat
Ta dokaze rozezrat mosaz a pod...
Tady jsou zas teoretici
Prosimte nalij tam fridex a normalne funguj
Normalne to tam patri
Bez toho bych to ani neprovozoval
Destilku nebo demi nebrat
Ta dokaze rozezrat mosaz a pod...
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
-
Kamarát nalej si tam čo chceš. Ty budeš toľko okolo toho špekulovať až došpekuluješ. A ako tak sledujem to čo tu píšeš, tak pochybujem že došpekuluješ dobre.
SU32, MN80, FN25, ISEL4433, Jakobsen SJ25, N1, V20, Anycubic Kossel
Asi si mě přesvědčil.. naleju tam růžový fridex... Nebyla by fotka toho jak ta trubice s napuštěným růžovým fridexem vypadá ? Mimochodem, modrý fridex by byl problém ?zverodoktor píše: ↑4. 12. 2019, 7:40Kamarát nalej si tam čo chceš. Ty budeš toľko okolo toho špekulovať až došpekuluješ. A ako tak sledujem to čo tu píšeš, tak pochybujem že došpekuluješ dobre.
teraz som to riešil (nemrzku) do plazmy a bodovačky. "Fridex" do auta je stavaný do auta, komponenty (čerpadlo, fitingy a spol) to nemusia dobre znášať. Napr. v bodovačke som menil za cca 200eur prechodiek a hadičiek, lebo pôsobením glyko???niečo stvrdli a netesnili. ďalší problém môže byť konštrukcia obehového čerpadla (odstredivé, lamelové, membránové...)
do zváračiek a plazmy sa predáva originál nemrznúca zmes a nestojí o moc viac ako fridex.
do zváračiek a plazmy sa predáva originál nemrznúca zmes a nestojí o moc viac ako fridex.
Zajdi si do autorizaku hondy, kdyz budou ochotni, prodaji ti nemrznoucku, ta ma tu vlastnost, ze se nemeni, jen doliva, v aute ma vydrzet 10-15 let bez vymeny, takze to neni zadna sracka, co se lije do koncernu
-
Ale ovšem, Vaše priania plníme obratom. A aby som nekecal, nieje to priamo Fridex, ale Dynamax. Ale to je pravdepodobne úplne jedno. Ono to v tej tenkej vrstve v trubke nieje až také ružové. Hadice sú silikón, čerpadlo toto.
https://www.grasshopperleisure.co.uk/il ... 1949-p.asp
chladič je z PC vodníka medený.
Bez problémov.
Neviem či by mohol byť modrý, ja mám ružový, keď som ho tam dával bol mi doporučený, tak som použil ružový. myslím že rozdiel je v typoch inhibítorov korózie, tá ružová je modernejšia.
P.S.: Ja ťa naozaj nepotrebujem presviedčať, je to iba moja skúsenosť. A skúsenosti sú neprenosné

SU32, MN80, FN25, ISEL4433, Jakobsen SJ25, N1, V20, Anycubic Kossel
A když místo destilky použiješ kohoutovku a cmrndneš tam trochu denaturáku a sava tak to bude taky dobrý. Mě to fungovalo 4 roky bez jediné závady. Prádelní hrnec ve víčku dvě díry na hadičky a v hrnci hozené čerpadlo. Když začlo hlučet, tak jsem dolil vodu a vždy trochu lihu a sava na baktérie. Teď mám v jednom laseru růžovej fridex a ve druhém zelenej. Od toho zelenýho mi trochu zezelenaly i hadičky, ale nějak to těm fotonům je ukradený, makaj furt stejně.