Jaka je primerena cena pro frezovani rybin (Praha)

Požadavky na výrobu dílů - poptávkové fórum
Pravidla fóra
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
lapa
medaile za lepsi forum

25. 9. 2009, 6:56

Engineer píše:No pán je dobrý vtipálek....rybiny za pět krabiček cigaret..... :lol:
Bohužel se s tím taky často potkávám, že mají zákazníci silně zkreslené představy. To je třeba důvod proč dělám kusovky na zakázku naprosto vyjímečně a i dobrej známej musí platit a nebo udělá něco pro mně v +/- stejný relaci. Nástroje, stroje, materiál, elektrika, prostě nic není zdarma. V hypermarketu se často ani nikdo nepozastaví nad nesmyslně napálenou cenou za hromadně vyráběný potraviny, ale u ceny za kvalitní obrábění je dohadování pořád. :cry:
Pan vtipalek neni, pan jenom spatne pochopil Krutora. Pan si myslel, ze Krutor to vztahuje k tem 200-300 cm. No, stalo se.

Jinak: nevim, zda hraje roli to, ze ta rybina nebude nikdy pracovat v kuse 200-300 mm, ale bude narezana na kousky 25-30 mm a vzdy dotlacena k tomu protikusu o delce cca 30 mm. Takze zadnou presnost jsem tam neprepokladal, resp. v radu cca desetiny na tech cca 25 mm delky. V podstate "zednicka" presnost.
Jde pouze o uchyceni, ne o presny posun.

Mozna to ale cele spatne chapu. Kazdopadne jste mne dobre proskolili :-).

Jako kdyz prijde ke mne zakaznik a chce nejakou databazi - dyt to tam jenom natukate/nakreslite :-). Ty reklamy to tak krasne ukazujou ...

Ale snad nebudu mit strach se zeptat i priste ...
audina

25. 9. 2009, 8:22

tumlik píše:
Kam chodíš brousit,že broušení úhlovky je dražší jak nákup nové :lol:
není nic jednoduššího jak nabrousit úhlovou frézu(přímé břity) ovšem konkrétně u tohoto typu fréz platí dvojnásob:ostřit častějc a málo :wink:
je to z toho důvodu,že tyto frézy se brousí především na čele,když už ji s tupíš tak že bude ohlodanej hl. břit tak se nevyhneš broušení i na hřbetu
pokud ale dělám z úhlovou frézou tak mám takovou zkušenost že nová stojí většinou za prd a tak ji přebrousím i na hřbetu(úhel) a potom řeže jedna báseň
dlužno ovšem podotknout že 1000kč jsem ještě za úhlovou frézu nedal a to občas kupuju nové kousky tak do 400
:wink:
Tak mam smolu lacnejšie tie male frezy nik nechce robiť . Frezy kupujem najčastešie od ZPS lebo ich ponukaju za rohom v obchode.Jasne že sa daju zohnať aj lacnejšie ebay inzerat ale to nie je hned a treba na ne čakať .
http://www.zps-fn.cz/freza-uhlova-celni ... 30147.html
tumlik
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

25. 9. 2009, 9:28

audina píše:
tumlik píše:
Kam chodíš brousit,že broušení úhlovky je dražší jak nákup nové :lol:
není nic jednoduššího jak nabrousit úhlovou frézu(přímé břity) ovšem konkrétně u tohoto typu fréz platí dvojnásob:ostřit častějc a málo :wink:
je to z toho důvodu,že tyto frézy se brousí především na čele,když už ji s tupíš tak že bude ohlodanej hl. břit tak se nevyhneš broušení i na hřbetu
pokud ale dělám z úhlovou frézou tak mám takovou zkušenost že nová stojí většinou za prd a tak ji přebrousím i na hřbetu(úhel) a potom řeže jedna báseň
dlužno ovšem podotknout že 1000kč jsem ještě za úhlovou frézu nedal a to občas kupuju nové kousky tak do 400
:wink:
Tak mam smolu lacnejšie tie male frezy nik nechce robiť . Frezy kupujem najčastešie od ZPS lebo ich ponukaju za rohom v obchode.Jasne že sa daju zohnať aj lacnejšie ebay inzerat ale to nie je hned a treba na ne čakať .
http://www.zps-fn.cz/freza-uhlova-celni ... 30147.html
Nebudu tady dělat reklamu,nejsem prodejce a ani se tím neživím ale nakupuji u pánů,čejky,pazdery,sodomky,šmejkala atd,atd :D .každý ať si to přebere jak chce :wink: .Ceny jsou někdy i čtvrtinové oproti eshopům a pod. a dostupnost okamžitá,je to otázka jednoho,příp. dvou emailů nebo telefonů.Taky mám kontakt na chlapíka co tahá nástroje z ukrajiny (poctivá práce...rusové umí a uměli :D )

První co jsem si uvědomil když jsem začal ve větším kovoobrábět :lol: byla skutečnost,že bez broušení nástrojů se prostě neobejdu,naštěstí jsem s tím měl už jisté zkušenosti takže když přišlo na lámání chleba tak volba byla jasná ,min. jedna nástrojová bruska je základ, dvě jsou lepčí :lol:

Psal jsem to tu už několikrát ,kvalitně nabroušený nástroj považuju za základ ať je to soustružnický nůž,fréza,pilka,brusný kotouč :wink:
a NOVÝ neznamená nabroušený

tady pro ilustraci fotka frézy ZPS fí20mm 4 břity vybalená z krabičky ,líbí ? :wink:
Přílohy
P1040599.JPG
audina

26. 9. 2009, 7:57

Dobre foto :D . Ktoru nastrojovu brusku odporučaš na nastroje ztych staršich alebo radšej novu činu?
tumlik
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

26. 9. 2009, 8:46

Záleží kolik máš doma místa :wink:
samozřejmě BN102 je ikona a uděláš na ní všechno ovšem váží od 800 do 1100kg podle typu.
Pokud nemáš moc místa a sáhneš po N1 tak to je také velmi skvělá volba
po webu se pohybovala posledním rokem deckel S1 taky pěkná :wink:

já mám doma BN102A a BN101 což je její menší sestřička
během tohoto a minulého roku byly k prodeji na internetových bazarech apod.nástrojové brusky do 15tisíc typů S1(12000kč) N1(14000kč) a i BN 101(ta byla tuším za 20k)
pořád je to zlomek ceny než za jakou prodává nástrojovky z číny třeba proma :lol: apod.
prodává se toho spousta jen je potřeba trochu hledat :wink: a jak se něco objeví tak nedumat :!: , volat ,naložit, zaplatit,dovézt,rozebrat,poléčit,zaškrabat,složit a brousit a brousit :D
těch prvních pět postupů to chce ovšem zvládnout během jednoho dne ,ono jak se říká kdo dřív.... :wink:

Pokud jsou tady ty mašinky(a nejenom tyhle) za OPRAVDU pěknou cenu tak dotazy typu :panéé není to vyběhaný a pané v kolika stovkách to běhá,a proč tam není řemen a pískají ložiska? jsou nepodstatné
Pokud budeš aspoň trochu šikovnej tak si to poléčíš sám.

Opravdu směšné mi připadají odpovědi na otázky typu:mám možnost koupit FA3 za 8k na co si dát pozor ?
odpověď: vem hodinky připni je na svislé vedení a jezdi se stolem,případně s ním zacloumej a uvidíš .No to se můžu potrhat smíchy
nebo odpovědi na koupi soustruhu:zkus si v tom upíchnout nějakej matroš a uvidíš,jestli to nedrnčí atd. pokud ano tak pryč od toho tak to už jdu do vývrtky :lol: :lol:

když bych prodával 40let starej soustruh a někdo ke mě přišel ho koupit a začal to proměřovat hodinkama tak ho rovnou pošlu do Černovic :lol:

pokud na něco narazím tak ti to sem hodím....apropo tu BN102 mám ze Slovenska :wink:
Monteg

26. 9. 2009, 10:51

Nebudu tady dělat reklamu,nejsem prodejce a ani se tím neživím ale nakupuji u pánů,čejky,pazdery,sodomky,šmejkala atd,atd

S panem Sodomkou mám velice dobré zkušenosti velice schopný a ochotný prodejce
audina

26. 9. 2009, 11:04

tumlik
Pravda je že sa v bruskach modeloch nevyznam tak som ani nevedel čo mam hladať :D ale to že jednu nutne potrebujem viem odkedy som otupil prvu frezu :D Tu N1 mysliš takuto?
Obrázek
tumlik
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

27. 9. 2009, 9:01

Jo to je ona N1,akorát ten stůl je nějakej jinej než co znám.Přípravky se tam chytají na takovou rybinu,toto se přiznám jsem ještě neviděl :)
Příslušenství se k tomu schání ale dost blbě
Krutor
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

27. 9. 2009, 9:12

tumlik píše:tady pro ilustraci fotka frézy ZPS fí20mm 4 břity vybalená z krabičky ,líbí ? :wink:
Tumlíku, ale to není fréza vyrobená ve 21. století, že? Nutno přiznat, že kvalita brusu se v ZPS za posledních pár desetiletí výrazně zlepšila. Občas musím koupit novou frézu od ZPS, a musím říct, že si nedovedu představit, že by to někdo doma bez CNC brusky dal líp.

Ovšem rozhodně souhlasím, že mít nástrojovou brusku a umět na ní pořádně dělat, to je potřeba, a přiznávám, že v tomto výrazně zaostávám :)
Petr Spáčil
audina

27. 9. 2009, 9:32

tumlik Tak tu N1 sa pokusim si pozhanať čo všetko sa da na nej brusiť a nemaš nahodou foto z kompletnym prislušenstvom ?

Krutor Suhlas tiež mam taku skusenosť.
tumlik
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

27. 9. 2009, 9:37

Nééé :lol: to je ze skladových zásob jednoho str. podniku :lol: a asi ještě z totáče :lol:

S tou CNC bruskou si nejsem moc jistej,kvalitní výbrus se dá pořídit i na klasice jde totiž hlavně o nástroj(kotouč).Ovšem třeba v případě kotoučů na dřevo vede jednoznačně cnc bruska,nedovedu si představit brousit čtyři strany břitu na dutým 400mm Dimaru a bez chlazení na Kameňu :lol:

Otec kolegy brousí v jedný fabrice u hranic kde mají jen obr. centra,v brusírně je S1,dvě BN 102 a nějaká ruská potfora a na těch brousí všechno, převážně tvrdokovy,CBN kotouče jsou základ,když jsem viděl tu hromadu co denně dělá tak jsem čučel a břity,že se s nima oholíš :D
tumlik
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

27. 9. 2009, 9:40

audina píše:tumlik Tak tu N1 sa pokusim si pozhanať čo všetko sa da na nej brusiť a nemaš nahodou foto z kompletnym prislušenstvom ?

Krutor Suhlas tiež mam taku skusenosť.
pošlu ti na fotkách co jsem měl za příslušenství doma a co jsem prodal ,nemám to nafocený všechno,jenom nějakej přípravek na výstružníky a pojezdovou děličku
capumpor

27. 9. 2009, 11:34

Ta N1 byla v SOMETu za 4000 i s nějakým příslušenstvím. Ale už bude asi pryč. Jednou byl i inzerát za 10t. Prý uloženka.
Nějaké příslušenství na tuhle brusku si lze prohlédnout tady: http://www.strojesvoboda.cz/katalog.php ... &mask=&o=1.
Já bych se možná podíval i na nějaký starší zahraniční nástrojovky. Většinou jsou podobné konstrukce jako kameníček.
Naposledy upravil(a) capumpor dne 27. 9. 2009, 8:34, celkem upraveno 1 x.
Sběratel strojů :-)
magi
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

27. 9. 2009, 7:46

Ja se obrabenim zivil 8let a nejvetsi extrem co pamatuju byl, kdyz jeden mistni kovozemedelec chtel vyrobit remenici ke katru na drevo. Prumer cca 200 na 6ks klinovych remenu 17mm, dira 42H7 s drazkou na pero. Nechal jsem si vypalit vypalek, udelal jsem to a borec si prijel. Dovezl jako odmenu cca 5kg domaciho uzeneho a myslel si ze je to srovnane.
Ackoliv uzene miluju tak jsem ho odeslal i s uzenym do patricnych mist. Tenkrat jsem si bral za hodinu prace 150,- ale dotycny byl natolik urazeny ze si remenici nechal udelat v Trebici v jiste firme a prisla ho na 6000,- Ta co jsem delal ja mi dodnes lezi doma a pouzivam ji jako stojan na vanocni stromek.
Dle úpravy hnojiště poznáme hospodáře, dle výsledu voleb jakýchkoliv duševní úroveň voličů.
Krutor
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

28. 9. 2009, 12:52

magi píše:Ja se obrabenim zivil 8let a nejvetsi extrem co pamatuju byl, kdyz jeden mistni kovozemedelec chtel vyrobit remenici ke katru na drevo. Prumer cca 200 na 6ks klinovych remenu 17mm, dira 42H7 s drazkou na pero. Nechal jsem si vypalit vypalek, udelal jsem to a borec si prijel. Dovezl jako odmenu cca 5kg domaciho uzeneho a myslel si ze je to srovnane.
Ackoliv uzene miluju tak jsem ho odeslal i s uzenym do patricnych mist. Tenkrat jsem si bral za hodinu prace 150,- ale dotycny byl natolik urazeny ze si remenici nechal udelat v Trebici v jiste firme a prisla ho na 6000,- Ta co jsem delal ja mi dodnes lezi doma a pouzivam ji jako stojan na vanocni stromek.
To jste nebyli domluvení na ceně předem?
Jinak od té doby co byly vynalezeny peníze, tak pro mě naturální platby neexistují :D Dělám to pro to, abych si vydělal, a ne abych se ožral nebo nažral.
Petr Spáčil
Odpovědět

Zpět na „Potřebuji vyrobit - vypomoc pri vyrobe“