Pan vtipalek neni, pan jenom spatne pochopil Krutora. Pan si myslel, ze Krutor to vztahuje k tem 200-300 cm. No, stalo se.Engineer píše:No pán je dobrý vtipálek....rybiny za pět krabiček cigaret.....![]()
Bohužel se s tím taky často potkávám, že mají zákazníci silně zkreslené představy. To je třeba důvod proč dělám kusovky na zakázku naprosto vyjímečně a i dobrej známej musí platit a nebo udělá něco pro mně v +/- stejný relaci. Nástroje, stroje, materiál, elektrika, prostě nic není zdarma. V hypermarketu se často ani nikdo nepozastaví nad nesmyslně napálenou cenou za hromadně vyráběný potraviny, ale u ceny za kvalitní obrábění je dohadování pořád.
Jinak: nevim, zda hraje roli to, ze ta rybina nebude nikdy pracovat v kuse 200-300 mm, ale bude narezana na kousky 25-30 mm a vzdy dotlacena k tomu protikusu o delce cca 30 mm. Takze zadnou presnost jsem tam neprepokladal, resp. v radu cca desetiny na tech cca 25 mm delky. V podstate "zednicka" presnost.
Jde pouze o uchyceni, ne o presny posun.
Mozna to ale cele spatne chapu. Kazdopadne jste mne dobre proskolili

Jako kdyz prijde ke mne zakaznik a chce nejakou databazi - dyt to tam jenom natukate/nakreslite

Ale snad nebudu mit strach se zeptat i priste ...