existuje "šablona" pro SolidWorks - nahraji obecnou řemenici a v parametrech zvolím, tu pro mne správnou a on to překreslí, zatím to vypadá z těch různých stažených CAD souborů co jsem prohlížel nejlépe.
Sorry ale je to blbost ... výroba přesných kuželů je obvykle jednou z nejnáročnějších prací. Tohle má smysl odladit v nějaký sériovce, popřípadě na to i udělat spešl nástroje (kuželový výstružník), nemluvě o tom že ten upínač na obrázku je nejspíš broušenej!!! Patlat se s tím v kusovce doma a ještě k tomu frézováním je blbost. Válcová vystružená díra, nějaký červíky a plošky na hřídeli a je to ... Kdo je náročnej vyšťouchne si drážku.bronek999 píše:Ked uz sa tu riesi vyroba remenice tak skusme poriesit aj jej ulozenie na hriadeli.
Napadlo ma nefrezovat do stredu valcovy otvor ale kuzel a na hriadeli to upevnit vnutornym kruzkom z nasledovneho odkazu.
Myslim ze je to v pohode vyrobitelne aj doma na sustruhu.
PS : Ako je mozne frezovat kuzelove otvory? Napadlo ma najprv hrubovat klasickou stopkovou frezou a potom dokoncit gulatou.
Ale ako vytvorim NC kod? momentalne pouzivam Aspire a ten na to zrejme nebude vhody. ci?
chb píše:kdo hledá - najde
existuje "šablona" pro SolidWorks - nahraji obecnou řemenici a v parametrech zvolím, tu pro mne správnou a on to překreslí, zatím to vypadá z těch různých stažených CAD souborů co jsem prohlížel nejlépe.
hoj, čumím do toho už hodinu ale netuším jak změnim tu řemenici. jak tam vyplním třeba htd5m 30 zubu. ??packa píše:když si navolíš jaký typ a kolik zubů tak ti to vykreslí model (F5) pak musíš zmáčknout F6 to nějakou dobu pracuje a potom už můžeš exportovat do dxf stl a další