Co jste dnes vytiskli - aneb 3d tisk do dílny v praktických ukázkách

Odpovědět
oscar

5. 1. 2026, 9:18

LukasGunther píše: 5. 1. 2026, 12:01 Materiál PCTG od sphynx Český výrobce https://www.3dsphynx.cz/pctg/
Cvicne jsem ho tedy take objednal, diky za tip. Snad mi to ten muj jednonohy bandita vytiskne...
BTW, nemas ten filament nejaky vlhky? Soudim podle tech bublinek....
LukasGunther
Kontaktovat uživatele:

6. 1. 2026, 7:37

To fakt nemusíš lepit jak jsem to vše zacvakal ono to drží fest PCTG jsem jen vyzkoušel jednu desku zbytek dělám PLA+ to půjde do pokojíčku syn si na to bude věšet zbraně atd atd. Jak si to u něj vyzkouším co to vše dělá pak si to vytisknu do dílny a vše bude PCTG. Ten matros je neskutečně houževnatý. A to už snad budu mít dospělou tiskárnu.
oscar píše: bubliny
To je náhodný šev měl jsem ho tam nechat skrz pevnost co jsem se dočetl v návodu jak tisknout multiboard.

Jinak až ti dojde matroš tak před tiskem radši ho vysušit já jsem ho měl vlhky.
https://www.gladiatools.cz

OPRAVY HYDRAULICKÝCH ČERPADEL A HYDROMOTORŮ
ovi-ivo

7. 1. 2026, 2:09

Charon píše: 5. 1. 2026, 8:56 Tvl tak to ja ještě pouzivam rucni kleště :P Kolik toho naraz nejtuješ :?:
já taky nýtuju ručníma ročně několik tisíc...na montáži to přece míň váží a není to kufr navíc kerý musíš donést, ale ve skříni v dílně pak mám pneumatický a ty vytahuju k nýtování nad 20 nýtů
tomik.tk

7. 1. 2026, 4:01

chtel bych se zeptat. cekam na naskladneni bambu H2S. chtel bych ji koupit v CZ, kdyby problem, reklamace, dily, nejaka podpora v cz, atd :-) . tak bych ji radeji nekam dovezl, nebo poslat po CZ asi neni takovej problem jako nekam ven. zatim volim klatovy, majkl3d. vypada to, ze je tam opravdu skutecna firma, i jinak se mi zda ok. pokud mate nekdo lepsi tip kam pro tiskarnu s podporou v cestine, budu rad z info.
t.
p.s. uz mam doma 2ks vyhrivanejch AMS, ktery stihli naskladnit oproti odhadu o 1-2 mesice drive. h2s pisou konec ledna.
miv

7. 1. 2026, 5:25

tomik.tk píše: 7. 1. 2026, 4:01 chtel bych se zeptat. cekam na naskladneni bambu H2S. chtel bych ji koupit v CZ, kdyby problem, reklamace, dily, nejaka podpora v cz, atd :-) . tak bych ji radeji nekam dovezl, nebo poslat po CZ asi neni takovej problem jako nekam ven. zatim volim klatovy, majkl3d. vypada to, ze je tam opravdu skutecna firma, i jinak se mi zda ok. pokud mate nekdo lepsi tip kam pro tiskarnu s podporou v cestine, budu rad z info.
t.
p.s. uz mam doma 2ks vyhrivanejch AMS, ktery stihli naskladnit oproti odhadu o 1-2 mesice drive. h2s pisou konec ledna.
Firma majkl je ok - kupovali jsme od nich bambu x1c do firmy. Další dobrá možnost je filament2print, ale to jsou Španělé. Nejhorší (pro firemní účely kvůli platbám bez DPH)je přímo bambulab.com v Německu. Nemají vůbec dobře zvládnutý odpočet DPH
marekzcke

7. 1. 2026, 5:47

Ono co clovek to ina skusenost. Ja som kedysi nakupoval od ceskeho distributora BambuLab Pro z dovodu LAN portu atp. Nedostala sa mi ziadna podpora, este som si vypocul aj vysmech do telefonu od nejakej slecny, ze co si to vymyslam. Pritom ako distributor su zo zakona povinny poskytnut k vyrobkom (podla CE maju tlaciarne vedene ako el. zariadenie) napr dokumentaciu v domacom jazyku, prehlasenie o zhode na vyrobok atp. Podpora BambuLab sa od tiskaren rady Pro (H2D pro, X1E) uplne distancuje a odvolava sa na distributorov danych krajin. Takze zacykleny kruh.
Jedine riesenie je sa registrovat u bambustore ako pravnicky subjekt a potom nakupujes bez DPH a podporu mas ako tak na urovni. Dokumenty si mozes vytvorit sam, pretoze sa v tu chvilu stavas distributorom.
Nerobim si iluzie, maju to spatne vsetky hobby masiny. Som zvedavy co raz na to povie poistovna. El. zariadenia vyzaduju reviziu - dokonca i na odnimatelnu napajaciu snuru, strojne zariadenia ako Prusa maju este prisnejsie prevadzkove pravidla.
Naposledy upravil(a) marekzcke dne 7. 1. 2026, 5:50, celkem upraveno 1 x.
Rad kreslim v 3D. Ked je to zaujimave a nieco nove sa naucim, tak aj zadarmo.
Dawe

7. 1. 2026, 5:49

Ze zacatku zadna jina volba, nez registrace a pak nakup od Bambu dcerinky v EU nebyla. A fungovalo to, slo nakoupit bez DPH v ramci EU, podpora byla dostacujici, reklamace vyrizovali promptne. Jinak bych to do firmy ani nekupoval. Od dealera v CR to smrdi ceskyma obchodnima manyrama, na to nejsem zvedavej.
TOS S28, DIY CNC, Holzmann ZS-40HS, Prusa Mk3s+MMU2s, Bambu X1C Combo
RaS

7. 1. 2026, 6:12

ono český překlady ke strojům je většinou naprostá katastrofa, překládá to automat nebo někdo kdo nezná žádné technikálie a je to obvykle tak strohé, že je to uplně k ničemu.. zlatej originální návod..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
Modros

7. 1. 2026, 8:48

Ja nakupuju bez DPH pouze a jednině přímo od Bambulab, nejak něchápu proč bych měl platit nekomu tady v čechách za nějaké služby nebo to že to umístí na svuj Eshop a stejně většinu jde odbjednat přímo z Bambu

já objednám díly, filament, tiskárnu a za 3 dny tady na mě buší DPD že mám balíky
mám nějakej problém? řeším okamžitě na lince....okamžitě vše vyřešeno, zaslaní noveho dílu po doložení dokumentace k vadnému kusu( což je mizivé procento)

a nekupuju toho zrovna málo
Masso, stroje všemožný, autoservis, amatérské závody Nissan GTR
Odpovědět

Zpět na „výrobky a obrobky“