EMC a karta s FPGA od MESA Electronics
Jedno vyriesene a teraz druhy problem. Ak pisem povely napr. na X100 a X0, tak to chodi presne, ale ak to spustim zo suboru napr.>
g0 x0
g0 x100
,,,tak mi to zastane niekde az na suradnici x107 a potom sa vrati na X100. Normalne to nie je a neviem co s tym. Nejaka rada by nebola?
Dik.
g0 x0
g0 x100
,,,tak mi to zastane niekde az na suradnici x107 a potom sa vrati na X100. Normalne to nie je a neviem co s tym. Nejaka rada by nebola?
Dik.
Nema niekto napad, ako by slo vyriesit takuto cinnost. Sustruzenie troma nastrojmi posunutymi napr. prvy o 50mm a druhy o 100mm v smere osi Z. Prvy a druhy nastroj by vlastne robil hrubovaciu cinnost.
Na priecnej osi mam rovnobezne 3 supporty. Neda sa pouzit jeden nastroj na opakovanie sustruzenia, pretoze po prechode lunetou uz nie je mozne opakovane sustruzenie.
Dufam, ze som to napisal zrozumitelne
Na priecnej osi mam rovnobezne 3 supporty. Neda sa pouzit jeden nastroj na opakovanie sustruzenia, pretoze po prechode lunetou uz nie je mozne opakovane sustruzenie.
Dufam, ze som to napisal zrozumitelne

- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
tedy chces pouzit dva nastroje ktere jsou fyzicky posunute o nejaky kus a kdyz pouzijes ten druhy tak chces mit zapnutou korekci tak aby se to chovalo jako by to byl ten prvni?
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Možná pár hloupejch dotazů, ale v MESA kartách se zatím jenom rozkoukávám.
Rozdíl karet MESA 7i48 a 7i33 je pouze v počtu podporovaných vstupů/výstupů, tedy pro 4, nebo 6 servomotorů? V obou případech karty podporují pouze vstup z digitálních enkodérů? Když budu chtít připojit servomotor s resolverem a servoměničem řízeným přes analog, tak musím zavést ještě další zpětnou vazbu ( z jiného enkodéru) přes MESA do EMC2? Nebo mi něco uniklo a jde to i nějak méně složitě (s využitím samotného resolveru na motoru)?
Rozdíl karet MESA 7i48 a 7i33 je pouze v počtu podporovaných vstupů/výstupů, tedy pro 4, nebo 6 servomotorů? V obou případech karty podporují pouze vstup z digitálních enkodérů? Když budu chtít připojit servomotor s resolverem a servoměničem řízeným přes analog, tak musím zavést ještě další zpětnou vazbu ( z jiného enkodéru) přes MESA do EMC2? Nebo mi něco uniklo a jde to i nějak méně složitě (s využitím samotného resolveru na motoru)?