PlugMa V2 95%

fotky našich strojů, aneb co máme doma
Odpovědět
Patres.I
Kontaktovat uživatele:

6. 8. 2013, 12:32

VIDEO0065.mp4
(4.87 MiB) Staženo 352 x
Test presnosti !!! Presnosť pod 0,01mm s jednou maticou ,teraz su tam dve do kontry.poprosim o niake komentáre :)
RaS

6. 8. 2013, 12:49

takhle nezměříš v podstatě vůbec nic... jen to že nemáš výraznou vůli v matici nic víc..
vezmi dlouhé pravítko a přejeť to pravítko po celé délce rozjezdu frézky pro všechny osy.. a pak sem dej video.. to je vypovídající video přesnosti jedné osy... a nebo opři ty hodinky o vřeteno a zatlač na něj a uvidíš ty svoje setinky jak lítaj :D
tím ti nechci skazit radost, ale posunout do reality..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
packa

6. 8. 2013, 7:16

přesně jak psal ras tím měříš opakovatelnosdt najetí a ještě ke všemu v ukrutně malém rozsahu ,
tvůj největší problém bude sladit kolmost osy x a y
nejlíp bys to zjistil když vyfrézuješ co největší čtverec a změříš si úhlopříčky , ale ne svinovacím metrem , taky by bylo dobré toto měření provést v různých hladinách osy zet
Cjuz
Kontaktovat uživatele:

6. 8. 2013, 7:46

packa píše:přesně jak psal ras tím měříš opakovatelnosdt najetí a ještě ke všemu v ukrutně malém rozsahu ,
tvůj největší problém bude sladit kolmost osy x a y
nejlíp bys to zjistil když vyfrézuješ co největší čtverec a změříš si úhlopříčky , ale ne svinovacím metrem , taky by bylo dobré toto měření provést v různých hladinách osy zet
Možná by bylo zajímavé frézovat do lamina cca 1mm a měřit průběžně i hloubku zafrézování v tom čtverci zda je všude stejná. Lamino sice není zrovna přesné, ale pro rychlou představu to určitě stačí.
Na konci poznávacího procesu je omyl zcela vyvrácen a my nevíme nic. Zato to víme správně.
RaS

6. 8. 2013, 11:54

mimochodem, tím co jsi měřil nezměříš vlastně ani mrtvolu, nic...
pokud chceš změřit mrtvolu na ose.. tak jeď třeba doprava plynule a zastav se na indikátoru na 0 a vynuluj osu a pak dej krok doprava, další a další až se pohnou hodinky.. no a pak uvidíš že jsi se zastavil třeba na hodnotě 0 otočil jsi směr a ujel si třeba 0,04 než se to začalo hejbat...to je zajímavá hodnota...
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
Thomeeque

7. 8. 2013, 12:06

Nebo to udělej jako já, nic neměř a chvíli to spokojeně používej jakoby to byla naprosto dokonalá mašina. Já na to kouk hodinkama poprvý asi po roce používání, proč si hned kazit radost :) T.
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
RaS

7. 8. 2013, 12:14

to samozřejmě může a je to mnohdy nejlepší nevědění.. ale ať tady nepíše nesmysly že mu ten svařenec ze špejlí, dělanej tak jak je a přikurtovanej lankem k prknům podlahy chodí s přesností pod setinu.. tím nesmyslem uráží všechny konstruktéry dospělejch strojů, kterým se to na takovejch rozjezdech těžko povede..
Thomeeque

7. 8. 2013, 12:35

Já myslim, že žádnýho dospělýho konstruktéra tim, co napsal, neurazil :)
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
rollfree

7. 8. 2013, 12:52

Thomeeque píše:Nebo to udělej jako já, nic neměř a chvíli to spokojeně používej jakoby to byla naprosto dokonalá mašina. Já na to kouk hodinkama poprvý asi po roce používání, proč si hned kazit radost :) T.
1+ :)
Soustruh Noell E0177 (Sandra), jenom kličky
Frézka 3040z (Fiona), LinuxCNC
Patres.I
Kontaktovat uživatele:

7. 8. 2013, 8:34

Nstavil som hodinky na nulu a postupne pridával+0,01 -0.01 a pekne to chodilo po dielokoch,myslím ze to je základ presnosti
Patres.I
Kontaktovat uživatele:

7. 8. 2013, 8:38

Nstavil som hodinky na nulu a postupne pridával+0,01 -0.01 a pekne to chodilo po dielokoch,myslím ze to je základ presnosti,myslím ze na moje s chopnosti som stroj spravil veľmi dobre / tie spajdle nekomentujem /... :twisted:
kutil tim
Protřelý bazarník

7. 8. 2013, 8:49

Je to hezká mašinka a svůj účel jistě splní. :) Nenech se rozhodit ostatními a užívej si ji. Zasloužíš si to. Co já bych dal za to, kdyby některý z mých synů byl v 17 letech tak šikovný jako ty. :D
Tím samozřejmě neříkám, abys neposlouchal rady zkušenějších! :wink:
Thomeeque

7. 8. 2013, 9:14

Patres.I píše:Nstavil som hodinky na nulu a postupne pridával+0,01 -0.01 a pekne to chodilo po dielokoch,myslím ze to je základ presnosti,myslím ze na moje s chopnosti som stroj spravil veľmi dobre / tie spajdle nekomentujem /... :twisted:
Tak ale teď už ty dospělý konstruktéry trošku urážíš, já myslel, že to bereš jako prťavej dílčí test, ne jako důkaz, že celej stroj je OK.. na základě tohodle testu si můžeš opatrně pochválit dobře nakoupený šrouby a matky, fungující elektroniku a správně nastavenýho MACHa - neni to úplně málo, ale k brodu je ještě hodně daleko, to zase neblázni :)
Patres.I
Kontaktovat uživatele:

7. 8. 2013, 9:56

Je to len test :) na učely ktoré potrebujem mi stačí v klude 0.1mm ale ked sa bude robiť niečo menšie ,presnejšie tak sa to zíde :)
Cjuz
Kontaktovat uživatele:

7. 8. 2013, 12:08

Při frézování vznikají poměrně rozličné síly působící všmi směry.
Pokud chceš uklidnit veřejné mínění a dát všem za pravdu tak dej hodinky na stůl, opři o osu Z a trochu s mašinou rukama zacvič. Možná bude stačit zaskákat na podlaze a hned se bude ručička klepat jak ratlík.
Na konci poznávacího procesu je omyl zcela vyvrácen a my nevíme nic. Zato to víme správně.
Odpovědět

Zpět na „naše mašinky“