PlugMa V2 95%
Rozmýšlam o tomto ,čo vy na to? Je to celkom jednoduche
http://www.kovanienanabytok.sk/images/p ... -m8-zn.jpg
M8

http://www.kovanienanabytok.sk/images/p ... -m8-zn.jpg
M8
Matice je ok, používá se třeba i na lezecké stěny.
Nejhorší je volba desky - překližku bych nebral časem se dost rozjíždí a odlupuje se, obyč dřevotříska se drolí. Asi MDF ale hustou a broušenou typ L.
Velice dobré zkušenosti mám s pertinaxem velmi pevný, hladký a dají se do něj udělat přímo závity (i když pevnost nebude jako u matice)
Důležité je co se bude frézovat. Jestli balza a překližka osvědčilo se mě obyč lamino jako základ + tvrzený polystyrén jako materiál pro profrézovávání.
Díky tam přichytím rovnou vruty do dřeva - kamkoliv mě napadne.
Nejhorší je volba desky - překližku bych nebral časem se dost rozjíždí a odlupuje se, obyč dřevotříska se drolí. Asi MDF ale hustou a broušenou typ L.
Velice dobré zkušenosti mám s pertinaxem velmi pevný, hladký a dají se do něj udělat přímo závity (i když pevnost nebude jako u matice)
Důležité je co se bude frézovat. Jestli balza a překližka osvědčilo se mě obyč lamino jako základ + tvrzený polystyrén jako materiál pro profrézovávání.
Na konci poznávacího procesu je omyl zcela vyvrácen a my nevíme nic. Zato to víme správně.
Práve riešim tu dosku ... MDF na môj rozmer 18mm hrubá stojí 50€, u nás povedali ,že je to najlacnejšie ako sa dá zohnať -pochybujemCjuz píše:Matice je ok, používá se třeba i na lezecké stěny.

Frezovat hoodne prekližka

taky ji hodně používam. ale v poslední době co jsem kupoval cca 10 tabulí je povrch dost křivej... jinak vní dobře drží normalni šrouby třeba M10packa píše:velice dobrá je stavební voděodolná překližka , ta drží
pokud maš možnost dej tam na spodek tu vodní pšeklikžku a na to si přišroubuj normalni lamino to časem vyměníš kdyš jej třeba profrezuješ...
ta vodní překližka by to to mohla i trochu spevnit.. jestli se u vás někde v okolí něco staví tak ji třeba vysomruješ za flašku... jinak je dost drahá..
http://www.youtube.com/watch?v=HPXaMXdVfIc
Tak som si prvý krát frezol
až na pár problemov ,kde mi v polke frezovania sekol Y motor ,tj utiekli suradnice ,takže dokončil som to ručným posuvom ...
Musím prísť na to kde je problém ...

Na foto to vyzerá ako nerovný povrch ,ale je to uplne hladučké ,je to ako dodatočný stôl (už ma tlačí čas ..) ,kým sa rozhodnem aká doska bude velká
Tak som si prvý krát frezol

Musím prísť na to kde je problém ...

Na foto to vyzerá ako nerovný povrch ,ale je to uplne hladučké ,je to ako dodatočný stôl (už ma tlačí čas ..) ,kým sa rozhodnem aká doska bude velká

Na to frezovanie lamina pozor .... je tam hodne hodne bordelu aj kamienky a všetko možné .... hodne to tupí frezy a aj som ich pár kvoli tomu vyhodil. Ked frezujem lamino ze to nutne potrebujem tak použivam žiletkovu frezu ked tak sa vymení len žiletka za 2-3 eurá. Inak MDF je ovela ovela lepšia
Doporučuji hooodně rychle dodělat odsávání, byť provizorní pomocí vysavače, ale kolem frézy.
Piliny a prach nejsou dobré mazadlo pro vedení a šrouby.
Možná když bude mašinka stát za dlouhých zimních večerů (
) bych vše rozebral poumýval a řádně znovu namazal. Ono tam napadalo všelicost i během stavby a takový prach z broušení hmm
Já jsem vše pasoval na ložiska která jsem na finále a po seřízení stroje vyhodil a dal všude úplně nová (jsou to plecháče a mám jich dostatek zadarmo, tak tak)
Piliny a prach nejsou dobré mazadlo pro vedení a šrouby.
Možná když bude mašinka stát za dlouhých zimních večerů (

Já jsem vše pasoval na ložiska která jsem na finále a po seřízení stroje vyhodil a dal všude úplně nová (jsou to plecháče a mám jich dostatek zadarmo, tak tak)
Na konci poznávacího procesu je omyl zcela vyvrácen a my nevíme nic. Zato to víme správně.
Po dlhej dobe som tu zaas ...
Stroj sa dokončuje do finishu ,potom dam fotky uz kompletu
Video som dal stabilizovat takze je to celé zle vidno ,pozerám sa na to ako pred týždnom po žúrke
Teraz riešim odsávanie ,a vakuovanie ...

Stroj sa dokončuje do finishu ,potom dam fotky uz kompletu

Teraz riešim odsávanie ,a vakuovanie ...
Prosím vás ,môžte mi poradiť akú zakladnu dosku mam použiť ? aby som ju mohol ofrézovať, čo tak MDF?
vždyt ti to tady píšemKvako1 píše:taky ji hodně používam. ale v poslední době co jsem kupoval cca 10 tabulí je povrch dost křivej... jinak vní dobře drží normalni šrouby třeba M10packa píše:velice dobrá je stavební voděodolná překližka , ta drží
pokud maš možnost dej tam na spodek tu vodní pšeklikžku a na to si přišroubuj normalni lamino to časem vyměníš kdyš jej třeba profrezuješ...
ta vodní překližka by to to mohla i trochu spevnit.. jestli se u vás někde v okolí něco staví tak ji třeba vysomruješ za flašku... jinak je dost drahá..
21mm vodeodolná preglejka na stôl je doma
Zajtra uchytím ,a prefrézujem
Plocha 1,65x0.9m za cenu 25€ ,vyzera super ..