Technická literatura
Moderátor: sysel
je to dost tmave, ale urcite sa s tym da daco zriesit....som ochotny pomoct s upravou fotiek atd, pokial bude treba
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
nejsem si jisty jestli tohle je uplne optimalni zpusob vystavovani tech knih
mozna by bylo lepsi kdyby jsi mi to poslal jako hafo zabalenych ocislovanych fotek a ja z toho udelam jeden PDF soubor s celou knihou
mozna by bylo lepsi kdyby jsi mi to poslal jako hafo zabalenych ocislovanych fotek a ja z toho udelam jeden PDF soubor s celou knihou
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
nechci zakladat nove vlakno, tak hodim dotaz sem.
Netusi, nezna, nevlastni nekdo nejakou knizku nebo ucebnici neco jako zaklady technickeho kresleni, nebo neco podobneho? podle jakych norem se v soucasnosti kresli? daji se nekde tyto normy sehnat? Diky
Netusi, nezna, nevlastni nekdo nejakou knizku nebo ucebnici neco jako zaklady technickeho kresleni, nebo neco podobneho? podle jakych norem se v soucasnosti kresli? daji se nekde tyto normy sehnat? Diky
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
U nás teď platí ISO 128, což je skupina asi 50 norem které popisují jednotlivé prvky výkresů a řada dalších. Bývá to zpravidla přehledně shrnuté v každé VŠ učebnici, například Drastík a kol.: technické kreslení.
Aleš Procháska
Smutné je, že poslední dobou (5 let) chodí výkresy v čím dál horší kvalitě. Nevím tedy, jak jinde, ale výkresů, kdy není třeba zvednout telefon a vznést na projektanta dotaz, je čím dál méně. Obzvláště výkresy generované automaticky nějakým softwarem jsou lahůdkou (šílená spousta nadbytečných kót, ale tu, kterou potřebujete, nikde nenajdete, o řezech, pohledech, tolerancích a drsnostech ani nemluvím).
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Ono je to těžký, když teď do obrábění vrtají samí samouci (teď mluvím o sobě
). Tolerance? K čemu, když se dobře nastaví nula tak to bude OK. Drsnosti? Copak já vím, jestli je tohle zrovna 3.2 nebo 1.6 a proč se na mě ten frézař dívá jako na blba když mám ve výkrese drsnost 0.1? Pak to dopadá tak jak píšeš 

Aleš Procháska
jj a nejlepší jsou výkresy poslané faxem, opravdu lahůdka, obrobek o rozměru cca 1500mm a výkres velikosti A4 ve faxové kvalitě, zadavatel je jen překupník a koncový zákazník třeba v Německu, v tom lepším případě no prostě paráda 

- Jojanisberg
co západní, nám posílaji výkresy taliáni a když změněj toleranci jrdný díry, tak v klidu kompletne přeházej výkres. když tam je 10 řezů,8 pohledů a hafo částečnech řezů tak nezbejvá než kontrolovat každej rozměr, co kdyby spadla pizza na klávesnici a něco vymazala

Johanisberg
Původně jsem chtěl založit nové vlákno ale hodím to sem. Rozhodl jsem se schraňovat veškerou technickou literaturu (takže sedím na aukru a prolézám antiky...) A proč to sem píšu? protože jsem se rozhodl že to všechno naskenuji a hodím na síť aby se k tomu dostali všichni!
Takže to zatím berte informativně a příští týden začínám skenovat... zatím něco co mam v počítači...
Takže to zatím berte informativně a příští týden začínám skenovat... zatím něco co mam v počítači...
- Přílohy
-
- (1986) Volné Ruční Kování - Jícha Antonín.pdf
- Volné Ruční Kování - Jícha Antonín
- (31 MiB) Staženo 10099 x
-
- Soustruznictvi.pdf
- (1949) Soustružnictví - Jaroslav a B. Dobrovolný
- (31.6 MiB) Staženo 1643 x
-
- Zlatnictvi.pdf
- (1963) Zlatnictví- Karel taubl