Moje nová frézka na neželezné materiály ... WOLF
Přiznám se, že ne. Díval sem se teď na ně a nejkratší má něco kolem 50mm délku, ovšem za cenu třetinového až čtvrtinového povoleného zatížení i momentu.Thomeeque píše:Kratší vozejky jsi nezvažoval (imho se dělají a imho je to to, co měl na mysli i Oliver)?
Já už to teď, stejně měnit nebudu, ale kdyby někdy v budoucnu... Sice si u každé frézky říkám, že toto je už ta poslední a další už ne

Určitě to většina zná z vlastní zkušenosti.
Díky všem za nápady.
wolf
- Oliver Rovný
Tak som to myslel 
A keby si dal ešte kratšie vozíky, ako radí Thomeeque, tak by nič nekolidovalo.

A keby si dal ešte kratšie vozíky, ako radí Thomeeque, tak by nič nekolidovalo.
Taky se musím připojit s pochvalou,provedení je moc pěkné. 
A jen můj názor-možná bych ještě přidal žebírko na každou stojnu portálu ( ale možná ne,dost to určitě podrží tento způsob uchycení vozíků ) a hlavně-třešnička na dortu by byl nějaký pěkný elox,nic divokého...

A jen můj názor-možná bych ještě přidal žebírko na každou stojnu portálu ( ale možná ne,dost to určitě podrží tento způsob uchycení vozíků ) a hlavně-třešnička na dortu by byl nějaký pěkný elox,nic divokého...

Díky všem za názory...

Toto je jen ověřovací prototyp....
Elox a další úpravy zvážím až na další frézce ...karelsklo píše:Taky se musím připojit s pochvalou,provedení je moc pěkné.

Toto je jen ověřovací prototyp....

wolf
- Oliver Rovný
Kochám sa okrem iného učebnicovým uložením linéarov 
Palec hore!!!

Palec hore!!!
- Martinhora
Klobouk dolu - krásné provedení. Zajímá mě uložení vozíků na ose Z - ty jsou jen přišroubované k té rovné desce nebo je jeden pár doražen k referenční hraně .... Díky
No zatím o tom neuvažuji. Jsem sám rád, že se mi to podařilo u nás ve firmě vyrobit. Nedovedu si ani představit, že bych to měl ještě jednou zopakovatelbarto píše:Neuvazujes o nejake kusove vyrobe a to formou hotoveho vyrobku nebo jeste lepe stavebnice ?? Je to paradni. !!! Na solo stavbu si zatim jeste stale netroufam, stavebnici bych zacal rad.

Vozíky jsou pouze přišroubované k desce Z. Případnou referenční hranu by mohla např. tvořit jedna z bočních ploch desky Z po doplnění příložky. Podle této plochy je to i rovnané.Martinhora píše:Klobouk dolu - krásné provedení. Zajímá mě uložení vozíků na ose Z - ty jsou jen přišroubované k té rovné desce nebo je jeden pár doražen k referenční hraně .... Díky
wolf