frekvenční měnič

ostatní motory, vřetena, regulace, snímaní otáček a jiné
testone
Sponzor fora

4. 5. 2016, 11:38

kdybys ty kostry měl pospojovaný jak mají být, tak tam nikdy nic brnět a svítit nemůže
hazarduješ se zdravím a životem nejen svým
Obvykle se dějí věci obvyklé. Méně často se dějí věci neobvyklé a zcela vyjímečně se dějí věci vyjímečné...
Masturn 40 CNC, Hermle UWF1200H CNC a pár klasik
http://www.radialengine.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.autopejsek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
markus

4. 5. 2016, 11:59

Nerozumim dotazu. Vždyť vstup do měniče jsou jen dva dráty. L1- fáze/L2-N - nulák. Jaký další uzemnění ze zásuvky? Jediná možnost je snad už jen zapojit (uzemnit ) do země. Na všech videích , které jsem zhlédl, nic složitého,na tak slabých měničích,na zapojování nevymýšlí.
Thomeeque

4. 5. 2016, 12:06

Ukaž mi obrázek z manuálu, podle kterýho jsi to zapojil. Co se instruktážních videí na YT týče, koukni třeba na todle: http://www.c-n-c.cz/viewtopic.php?f=38&t=20540" onclick="window.open(this.href);return false;
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
testone
Sponzor fora

4. 5. 2016, 12:16

markus píše:Nerozumim dotazu. Vždyť vstup do měniče jsou jen dva dráty. L1- fáze/L2-N - nulák. Jaký další uzemnění ze zásuvky? Jediná možnost je snad už jen zapojit (uzemnit ) do země. Na všech videích , které jsem zhlédl, nic složitého,na tak slabých měničích,na zapojování nevymýšlí.
sorry
elektriku tě učit nebudu, nemám na to žádné oprávnění a nerad bych, aby se v případě průseru na mě někdo odvolával
když už se ser.... do něčeho, čemu nerozumíš, tak se alespoň zkus zamyslet nad tím, že kromě těch dvou drátků (jeden tam a druhej zpátky) taky mohou existovat prvky, které sice nejsou nutné pro vlastní funkci zařízení, ale jsou NEZBYTNÉ pro bezpečnost v případě poruchy
to že to v tuto chvíli chodí a franta odvedle to taky tak zapojil je věc jedna, bezpečnost věc druhá....
Obvykle se dějí věci obvyklé. Méně často se dějí věci neobvyklé a zcela vyjímečně se dějí věci vyjímečné...
origosch

4. 5. 2016, 5:56

Bezpečnost nepodcenit!
Před pár lety jsem jednomu soudruhovi vytkl, že namá zapojen ochranný vodič a dostal jsem, tuto odpověď:
"Ochranný vodič? co to je za blbost? Musíš tam mít fázi a nulu, jinaj Ti to svítit nebude." :)
[URL=https://matchnow.life]Super casual Dating[/URL]
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

4. 5. 2016, 6:55

kde jsi zapomel zlutozelenej vodic?

jako konstrukter elektrickejch kresel by ses asi uplatnil
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
markus

4. 5. 2016, 10:06

Přikládám plánek jak je to zapojený. Podotýkám, že na svorce L2/N mám zapojený nulovací vodič. Těď mi vysvětlete, co je tam ke zblbnutí v zapojení. Jediný, co nemám zapojený jsou svorky PE.
Přílohy
Bez názvu.png
Kilovolt
Sponzor fora

4. 5. 2016, 11:56

markus píše:Přikládám plánek jak je to zapojený. Podotýkám, že na svorce L2/N mám zapojený nulovací vodič. Těď mi vysvětlete, co je tam ke zblbnutí v zapojení. Jediný, co nemám zapojený jsou svorky PE.
:shock: Sám sis odpověděl : zelenožlutej je PE a ten MUSÍ bejt zapojenej - jinak provozuješ stroj na elektroléčbu :evil: .A neříkej, že máš k frekvenčáku dvojvodičovej přívod- to už si fakt koleduješ o ránu (elektrickou)
Elektrika je potvora-nejni vidět a kope jak divoká mula.
"Učíme se po celý život. Až na školní léta" - Gabriel Laub
markus

5. 5. 2016, 7:32

O.K. neodpověděl jsem si. Tak to vemu postupně. Z klasické zásuvky v síti TN-C(bez přepětové ochrany) je na levé svorce fáze , na pravé svorce nulák a kolík je propojen s nulákem. Tím pádem mi stačí kabel, který má pouze dvě žíly, které mám zapojené ve správných svorkách FM, tak jako motor. Pokud tu mluvíte stále o třížílovém přívodním kabelu, tak teda jediný, co mi stačí udělat je to, že proklenuji svorku L2/N(nulák+kolík) se svorkou PE? Jen doufám, že mi nezačnete tvrdit, že musím předělat celou elektroinstalaci v garáži na TN-S/TT.
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

5. 5. 2016, 8:13

Pracovni nulu musis mit v nejhorsim pripade propojenou v zasuvce s PE
To je pevna instalace a da se povazovat za puvodni stav
Dnes nove tazena musi byt trivodic

Na pohyblivem privodu stroje musis mit jednoznacne trivodic
Protoze treba takove ty klasicke bile rozdvojky otaci zdirky
Z jedne strany dobre z druhe opravdu vazny pruser
Kdybys mel propojeny N a PE na strane menice
Dvouzilovy kabel a tu rozdvojku tak mas 50:50 ze budes mit tvrdou fazi na krytu stroje a tudiz vysoka pravdepodobnost urazu nebo smrti.

Neco jako ze ty o tom vis... Absolutne nehraje roli.
Cizi osoba si pujde neco vyvrtat a chce si k tomu pustit radio.

1. Mrtvola

Vrtacku prodas

2. Mrtvola

A muzu pokracovat

Veskere rady zde psane ale nemaji nic spolecneho s tim co budes ty delat. Jediny spravny zpusob je ze zavolas elektrikare ktery ti to zapoji jednoznacne spravne a ruci za to ze to nekoho nezabije.
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
testone
Sponzor fora

5. 5. 2016, 10:19

markus píše:O.K. neodpověděl jsem si. Tak to vemu postupně. Z klasické zásuvky v síti TN-C(bez přepětové ochrany) je na levé svorce fáze , na pravé svorce nulák a kolík je propojen s nulákem. Tím pádem mi stačí kabel, který má pouze dvě žíly, které mám zapojené ve správných svorkách FM, tak jako motor. Pokud tu mluvíte stále o třížílovém přívodním kabelu, tak teda jediný, co mi stačí udělat je to, že proklenuji svorku L2/N(nulák+kolík) se svorkou PE? Jen doufám, že mi nezačnete tvrdit, že musím předělat celou elektroinstalaci v garáži na TN-S/TT.
bože dobrej
mluv volovi o sobotě když jde v pátek na porážku.........
Potkal ses někdy s rozdvojkou, jak píše Robokop výše, nebo s prodlužovákem, který má třeba od nějakého takového šiluly jako jsi ty prohozenou 0 s fází?
Nebo si myslíš že je to nemožné?
pásy v autě jsou taky přece skoro k hovnu ....
Thomeeque

5. 5. 2016, 10:46

Obrázek

Jako naprostý minimum takovádle šňůra, zapojit všechny dráty, kam patřej. Ale já bych chtěl mít (i) v dílně pořádný zemnění.

Rozumí někdo těm dvěma PE => GND (zemnění napájení) na obrázku, to je nějaký předpis, že to má být dvojmo?
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
Zdenek Valter

5. 5. 2016, 11:03

Thomeeque píše:Obrázek

Takovádle šňůra, zapojit všechny dráty, kam patřej. Ale já bych chtěl mít (i) v dílně pořádný zemnění.

Rozumí někdo těm dvěma PE => GND (zemnění napájení) na obrázku, to je nějaký předpis, že to má být dvojmo?
Je to v normě.
Jak píše robocop pohyblivý přívod má mít tři vodiče
- pokud je to dodrženo nevadí, že je fáze L a pracovní vodič N prohozen.
Ochranný vodič PE je připojen vždy na kolík a prohodit se nedá.
L - hnědá
N - Modrá
PE -žlutozelená
Hobbík - obráběč i 3D tiskař začátečník - strojní park je konečně instalován
Thomeeque

5. 5. 2016, 11:05

Moje otázka byla, proč jsou tam dvě připojení PE => GND.

EDIT: A pokud to bylo k tomu pořádnýmu zemnění, tak tim jsem myslel, že bych chtěl v zásuvkách samostatný PE.
RaS

5. 5. 2016, 11:17

já mám třeba na FM dvě svorky PE, každá má jinak velkej šroub takže předpokládám, že když to někdo připojí 6mm2 kabelem tak to připojí na tu větší svorku a když někdo 2,5kou tak na tu menší.. nemyslím si že by člověk musel zapojovat obě dvě.. případně ještě všude je ještě FM navíc přikostřenej k vodivé části rozvaděče
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
Odpovědět

Zpět na „Ostatní elektromotory“