Nástrojová hlava
Radek -B: Byl jsem se dneska kouknout na hlavu Duplomatic je přištoubovaná napevno ale nastrojový kotouč je na kolíkách pro střižení. Ptal jsem se co a jak ale ještě to nenaburali
Myslím že v době simulací programu se to jen tak nestane?

- Radek-B
- Kontaktovat uživatele:
Jak to ustrelis , ukazu ti fotky , jak to ustrelil kolega
Ale jo , pokud si veris nic proti tomu. On ustrelil i cely vretennik , ten tam dali z-5 jen na sroubky uz bez koliku.
RADEK

Ale jo , pokud si veris nic proti tomu. On ustrelil i cely vretennik , ten tam dali z-5 jen na sroubky uz bez koliku.

RADEK
modernizace/repase CNC strojů a zařízení
automatizace/konstrukce
automatizace/konstrukce
Tak to byli opravdu "odborníci". Doufám, že to přitáhli šrouby o pevnosti 12.9. Ty šrouby mají několikrát vyšší pevnost, než kolík. Kolíky jsou na to, aby se to nehnulo za "normálních" rázů. Pokud někdo ustřelí šrouby, tak ty kolíky už jsou jen "brnkačka". Chtěl bych vidět geometrii stroje po nějaké době provozu po řádném zatěžování.
- Radek-B
- Kontaktovat uživatele:
Geometrie ? spatna , sak se dojed konecne podivat , nemas to tak daleko.Josef píše:Tak to byli opravdu "odborníci". Doufám, že to přitáhli šrouby o pevnosti 12.9. Ty šrouby mají několikrát vyšší pevnost, než kolík. Kolíky jsou na to, aby se to nehnulo za "normálních" rázů. Pokud někdo ustřelí šrouby, tak ty kolíky už jsou jen "brnkačka". Chtěl bych vidět geometrii stroje po nějaké době provozu po řádném zatěžování.

A ty odborniky stoprocentne znas, na hlavy chodi z byvaleho ucnaku z Jasenic , anebo CNC interservice.
On si nechal trcet vzadu z vretene cca 60 cm dlouhou kulatinu pr 30 mm a bylo to .
RADEK
automatizace/konstrukce
automatizace/konstrukce
- Radek-B
- Kontaktovat uživatele:
To ja v patek uz vubec nic nedelam _ jen sef se to nesmi dozvedetJosef píše:Chystám se už dlouho, ale není pořád čas (přes den). Snad v pátek třináctého - to nechodím do práce a nedělám nic!

Taky bych se rad podival do provozu k vam . 1 bych se rad podival ne neco poradneho na urovni, tady je to takove hodne na produkci a krapou se tu kusy a kusy a za 2. sem tam dlouho nebyl , doufam ze tam do Jasenic este vubec trefim

RADEK
automatizace/konstrukce
automatizace/konstrukce
mám dotaz, jakým způsobem systém pozná který má zrovna aktuální nástroj a jak bude vědět, že má otočit třeba o dvě místa dopředu a potom třeba o tři zpět? jinak ta konstrukce je zajímavá, ale.. zajistí dostatečně ty pružiny nástrojový kotouč aby v řezu nevyjížděl? a co to uložení jen v kluzném ložisku?
Zřejmě spojujete dva návrhy hlavy v jeden? Já mám hřídel uloženou ve válečkovích ložiskách a přítlak vzduchovím válcem. Systém považuje při startu programu aktuální nástroj za č.1 a pak má definováno kolik kroku motoru je na výměnu nástroje a jakým smětem počítá nástroje motom na konci programu se musíte vrátit na nástroj č.1 aby při startu byl použit správný nástroj.
Pěkné, jenom jsem si tu spojku představoval uvnitř té krabice. Přijde to ještě nějak zakrytovat?