Vrtačka 1.rep
Vlepení zavrtaných červíků by mohlo trochu pomoct. Ale než to uděláš, tak výstružníkem oprav kužel ve vřetenu, nebo ho nech přebrousit. Už v učení do nás vtloukali, že přenos síly ve vřetenu je třením a ne za unašeč. A proto jak kužel ve vřetenu tak kužel nástroje musí být čisté a nepotlučené. A i když se to jmenuje unašeč, tak primárně to slouží k vyrážení ze vřetene vrtačky. Například v pinole koníku u soustruhů je ve většině případů jen kuželová díra, nemají žádné vybrání pro unašeč.
No právě ta na dremel
SM16A, FN20, 3E710B, CDC7-2, HO02, CO2laser, Fiber.. propagator www.atreon.cz
Takze to vypada nadejne... s kolegou jsem se dohodnul a kuzel prelesti. Kdyz to nebude stacit neco vymysli, jak tam dostat pouzdro mk1 nebo kdyz uz tak mk2
Jeste dotaz ohledne axialniho loziska
Spodni krouzek je na pevno s vretenem. Aspon teda nejde sundat
Na internetu jsem nasel lozisko 51104
vnitrni prumer 20
Vnejsi prumer 35
Ale ma i spodni krouzek. Jak to vyresit?
Puvodni lozisko ma vnejsi prumer 37
A vnitrni 21,1 predopokladam vybehane...
Diky za rady
Jeste dotaz ohledne axialniho loziska
Spodni krouzek je na pevno s vretenem. Aspon teda nejde sundat
Na internetu jsem nasel lozisko 51104
vnitrni prumer 20
Vnejsi prumer 35
Ale ma i spodni krouzek. Jak to vyresit?
Puvodni lozisko ma vnejsi prumer 37
A vnitrni 21,1 predopokladam vybehane...
Diky za rady
- Zdenek Valter
Podle díry bych řekl že tam je MK1
Sundat by jít mělo - ale chce to třeba nahřát nebo to dát na hodinu do mrazáku

No to je otázka - pokud ano budeš muset asi udělat nějaký mezikroužek.
Hobbík - obráběč i 3D tiskař začátečník - strojní park je konečně instalován
No eště že xener poslední příspěvek smazal, už jsem se začínal bát, že nic nejde rozebrat
Na lisu to lehce vylisuješ, když to bude protestovat, nahřátí kroužku pomůže, jeho hmota je malá a vřeteno se ještě neohřeje. Zpět můžeš nový nahřát taky, ale většinou stačí dát hřídel do mrazáku a ložisko pokojovka. Jen to tam vracej kompletní a dej pozor kterou stranou ložiska, kroužky nemají stejné vnitřní průměry.

Na lisu to lehce vylisuješ, když to bude protestovat, nahřátí kroužku pomůže, jeho hmota je malá a vřeteno se ještě neohřeje. Zpět můžeš nový nahřát taky, ale většinou stačí dát hřídel do mrazáku a ložisko pokojovka. Jen to tam vracej kompletní a dej pozor kterou stranou ložiska, kroužky nemají stejné vnitřní průměry.
SM16A, FN20, 3E710B, CDC7-2, HO02, CO2laser, Fiber.. propagator www.atreon.cz
- Zdenek Valter
Ještě prověř to ložisko - schválně sem dej detailní fotku kuliček a obou kroužků - ono chodilo blbě před rozebráním?
Hobbík - obráběč i 3D tiskař začátečník - strojní park je konečně instalován
Ano je tam mk1. Ale pokud bude predelavat ten konec vretene nebo delat nove udela mk2 pokud to pujde.
Do mrazaku se mi to nevejdeZdenek Valter píše: ↑24. 3. 2020, 8:05 Sundat by jít mělo - ale chce to třeba nahřát nebo to dát na hodinu do mrazáku![]()

nahrat to nejak zvladnu...
Tomu nerozumim, jak to myslis?Zdenek Valter píše: ↑24. 3. 2020, 8:05 No to je otázka - pokud ano budeš muset asi udělat nějaký mezikroužek.