Ahoj,
tu je projekt pľúcneho ventilátoru s 3 cestným ventilom ovládaným servom, ventil je tlačený a je k dispozícii aj model.
https://create.arduino.cc/projecthub/da ... tor-4f4586
Trojcestný servoventil
-
SU32, MN80, FN25, ISEL4433, Jakobsen SJ25, N1, V20, Anycubic Kossel
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Dík, podíval jsem se na to, ale bohužel není konstruovaný jako stoprocentně těsný, u toho ventilátoru to nevadí, ale já to mám do měřicího přístroje a každý falešný vzduch by tam rušil.
Aleš Procháska
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Dík, já potřebuju přestavení tak do vteřiny. Už jsem se smířil s pneumatickým válcem a s tím, že holt budu muset něco bastlit a že to nekoupím komplet celé bez práce 

Aleš Procháska
-
Ahoj všem
Omlouvám se , že plením toto vlákno co se týká dýchání , ale potřebuji odpovědět na jednoduchý dotaz , jak velký maximální tlak jsem schopen vyvinout ( malý + tlustý + netrénovaný +starý muž ) pouhým foukáním do gumové hadičky napojený na manostat z plynového kotle ( nejlépe jednotky v mbar).
Ten můj má rozsah 1,80 / 1,60 mbar a sice cvakal , ale asi měl zoxidované kontakty uvnitř 0,5A/250V . Ohmická hodnota sepnutí se postupně snižovala a kolísala s počtem sepnutí ( právě tím foukáním ) od 600 Ohmů !!! , ale pod 50 Ohmů neklesla . Tak jsem použil stabilizovaný zdroj s proudovým omezením ( cca 0,1A ) , postupně zvyšoval napětí až se kontakty "řízeně opálily " .
Teď mají krásnou ohmickou nulu , ale kotel stejně netopí - asi prý ještě vadná řídící deska . Servis by měl dorazit co nejdříve , takže tohle musím přiznat .
Takže jednoduchý dotaz : Jsem schopen ten manostat ( DAKON DAGAS Turbo )fouknutím poškodit ???
Případně raději ten přibližný tlak jako odborný protiargument . Děkuji
Omlouvám se , že plením toto vlákno co se týká dýchání , ale potřebuji odpovědět na jednoduchý dotaz , jak velký maximální tlak jsem schopen vyvinout ( malý + tlustý + netrénovaný +starý muž ) pouhým foukáním do gumové hadičky napojený na manostat z plynového kotle ( nejlépe jednotky v mbar).
Ten můj má rozsah 1,80 / 1,60 mbar a sice cvakal , ale asi měl zoxidované kontakty uvnitř 0,5A/250V . Ohmická hodnota sepnutí se postupně snižovala a kolísala s počtem sepnutí ( právě tím foukáním ) od 600 Ohmů !!! , ale pod 50 Ohmů neklesla . Tak jsem použil stabilizovaný zdroj s proudovým omezením ( cca 0,1A ) , postupně zvyšoval napětí až se kontakty "řízeně opálily " .
Teď mají krásnou ohmickou nulu , ale kotel stejně netopí - asi prý ještě vadná řídící deska . Servis by měl dorazit co nejdříve , takže tohle musím přiznat .
Takže jednoduchý dotaz : Jsem schopen ten manostat ( DAKON DAGAS Turbo )fouknutím poškodit ???
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Fouknutím plícemi tak 4 kPa (40 mbar, 40 cm vodního sloupce). Někdo dá víc, ale tohle je taková smluvní hodnota krajní hodnoty výdechového tlaku v potápěčské technice. Stlačením objemu ústní dutiny jazykem (Frenzelův manévr) by možná někdo dokázal udělat 20 kPa, víc to myslím nepůjde.venca.black píše: ↑25. 10. 2023, 9:35 Ahoj všem
Aleš Procháska
-
Děkuju za odpovědi , takže už je asi "překalibrovaný" ???? To jsem měl radši dát do vlákna - Když se nedaří ...... Naštěstí jsem si včera přivezl čerstvě demontované funkční dvojče navíc s ještě jednou řídící jednotkou , tak zase snad takovej blbec doma nebudu ( hlavně když mě u toho doma nikdo neviděl , takže zapírat..... ). díky