MN 80A CNC

fotky našich strojů, aneb co máme doma
jaro.va

9. 6. 2025, 4:01

??? 7i95T JE podporovaná v MesaCT, není zatím podporovaná v PNCconf
pardon, samozrejme ze CT to zvlada az na to vreteno-ved som pisal ze viem urobit jednoduchu konfig
Pokud chceš rozchodit jeho konfiguarci 7i95T v PNCconfigu, tak je potřeba zvládnout si zkompilovat LCNC ze zdrojáků.Pak můžeš upravovat všechny zdrojové soubory dle libosti.
tomu nerozumiem preco ?? kompilaciu by som asi zvladol, ale nevidim suvis medzi upravou jedneho suboru PNConfg a kompilaciou celeho LCNC

pravdupovediac, na vyvoji sa sotva zucastnim- nemam ani ambiciu ani na to vedomosti - casu mam habadej- som dochodca

prepinanie rychlostneho a polohovacieho rezimu - to prepinanie mi nie je vobec jasne-ide o obycajny sustruh , ktory ma osi XZ a vreteno (asi C ?) . od zaciatku do konca pouzitia- iba to servo vretena proste nie je riadene napatim ani PWM- kludne by som miesto toho mohol pouzit obdlznikovy signal nf generator s vystupom 5V a premenlivou frekvenciou. frekvencia na 7i95 nie je problem- zvlada tusim MHz.

ina vec je, ze po nahrati iINEJ konfiguracie by som to nepouzil ako sustruha, ale ako frezka - XYZ a znova vreteno (os C ?) .....a v este jednej konfiguracii , kde by vretno bolo ako deliaca doska
lenze kazda konfig by bezala len v tom jednom rezime od zaciatku nahratia LCNC-nikdy by sa nemenila pocas behu stroja

vyuzitie dvoch verzii asi pre mna nema vyznam- chcem LCNC pouzit iba ako riadiaci system

je skoda ze ta doska je akosi na okraji zaujmu vyvojarov a konieckoncov aj uzivatelov- ale to asi suvisi aj s tazkostami konfigu. taka 7i96S je az do omrzenia..
Odpovědět

Zpět na „naše mašinky“