Napsal: 27. 9. 2010, 7:27
Mně by zajímalo těch co teď podnikají jestli v dnešní těžké době mají dostatek kšeftu na uživení. Jak se vám daří shánět zakázky a kolik jich musí cca být aby se dalo v domácí dílně vydělat na chleba?
Největší české fórum o strojírenství, CNC strojích a 3D tiskárnách
https://forum.strojirenstvi.cz/
a myslíš običejny pecen nebo celozrny? ten vyjde drážPhoenix47 píše:Mně by zajímalo těch co teď podnikají jestli v dnešní těžké době mají dostatek kšeftu na uživení. Jak se vám daří shánět zakázky a kolik jich musí cca být aby se dalo v domácí dílně vydělat na chleba?
Tak nečekej, až se loď potopí úplně. Leda že byste dostali nějaké odstupné platy, ale to si většinou podnikatelé dovedou nějak zařídit, aby je nemuseli dávat. Pokus se odnést si z firmy kontakty na zákazníky, co nejvíce know how, pokud možno třeba i odkoupit nějaké vybavení, a případně přiber schopného kolegu.Gustavson píše:Jo děkuju Krutore ale je to poněkud předčasné.Podnik ve kterém dělám je taknějak v těžkejch chvílích a jestli se z toho nevyhrabem tak jdu do soukroma.Proto jsem se ptal co a jak.
Dostatek kšeftů mají ti, co jsou schopní, pracovití a zároveň mají štěstí. Já si nemůžu stěžovat, už mnoho měsíců jsem neměl "prázdný stůl". Ale to jen díky tomu, že beru hlavně různý kusovky, rychlovky, vydrbávky a průšvihové záležitosti. Dřív jsem toužil po sériovce, po velkých a stabilních kšeftech, ale nikdy jsem se k tomu nedostal. Maximálně jsem přičichl, ale vždycky z toho sešlo. Nakonec jsem zjistil, že je to dobře - v sériové výrobě je obrovská konkurence, tlak na cenu, práce pod smlouvou, sankce za překročení termínu, dlouhé splatnosti. Zkrátka - větší firmy mají větší série, živnostníčci s konvenčními stroji mají malosériovku, kusovky a různé kravinky.Phoenix47 píše:Mně by zajímalo těch co teď podnikají jestli v dnešní těžké době mají dostatek kšeftu na uživení. Jak se vám daří shánět zakázky a kolik jich musí cca být aby se dalo v domácí dílně vydělat na chleba?