Přírustek
Tak v kuřimi mi řekli že šroub je natolik poškozený že jej nemůžou zrepasovat
trochu mi to rozhodilo plány a pokud neseženu nic jiného tak přijde na řadu GS ko . Začal jsem se prokousávat připojením hydrauliky a tak a systém vyhození všech původních kabelů nebyl úplně nejlepší protože i když mám dokumentaci tak v ní neni všechno. Řeším otázku zda ponechat brždění jednotlivých os. Vstupy do hydrauliky na to jsou tak to zapojené asi nechám.

XpertMill, Gravos, Ninos, Galaad
IQ156
-1500Kč, -520Kč, -1čokoláda, - 28000Kč
www.freeair.cz www.rotexelectric.eu www.retrofitcnc.cz
IQ156
co je GSko?
BTW máš to hotový...
BTW máš to hotový...
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
aneb co v Kuřimi nevybrousí dolejeme tmelem 

věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
Myslím že by to mohlo fungovat, ještě mám rozjednané 2 možnosti tak uvidíme, jen to opracování konců mě trochu trápí.
IQ156
IQ156
Tak namontovaný motor 1kw pro Zko a je to málo zpřevodované, bohužel je to jen 1:2 a navíc šroub který na Zku původní majitel měnil půl roku před prodejem ( výměna šroubu za 3800 eur a je to nepředepnutý válcovaný šmejd no hold španělká mašina) a má vůli. Tak ted řeším plynové vzpěry a snad to pomůže.
IQ156
IQ156
tak jsem si opět trochu hrál se Zkem, zatím sháním plynové vzpěry které budou nutné na nadlehčení Zka, vyjel jsem se Zkem uplně nahoru a vypadá to monstrozně, hlavně strach aby to nesjelo dolů byl mega. Pokud dopadne dobře akce GS a Ynová matice asi bude následovat Xko i Zko.
IQ156
IQ156
Tak jsem dnes nasadil vytuněný šroub na Yko kde je matice odlitá z GSka ( dík tomíkovi). Bohužel se to úplně nepovedlo a matice je poloviční což asi bude mít vliv na životnost. Také je v ní několik bublin což by taky asi nemělo vadit. Jediné co je blbé je opravdu veliký odpor matice, proud je 2x větší než s původní kuličkovou, ještě zkusím připojit mazání a necht to trochu projet ale i při testech se šroub zahřál natolik že jsem se o něj lehce spálil ( o když infra teploměr ukazoval jen 40°C) Pravda je že vůle tam už neni ale asi to bude stejně chtík poupit pořádný šroub. Bohužel jsem zjistil že mi to taky nedá servo, i když je to 3Nm tak při malých rychlostech je přetížené a vypadne to na ochranu ( při rychlosti 100mm/min je tam příkon 6-8 a a při 3000mm/min jen 2-5 A)
IQ156
IQ156
Pozor na emisivitu, to je pěkná sviňa při měření infra, nebo thermokamerou.lubos píše:Tak jsem dnes nasadil vytuněný šroub na Yko kde je matice odlitá z GSka ( dík tomíkovi). Bohužel se to úplně nepovedlo a matice je poloviční což asi bude mít vliv na životnost. Také je v ní několik bublin což by taky asi nemělo vadit. Jediné co je blbé je opravdu veliký odpor matice, proud je 2x větší než s původní kuličkovou, ještě zkusím připojit mazání a necht to trochu projet ale i při testech se šroub zahřál natolik že jsem se o něj lehce spálil ( o když infra teploměr ukazoval jen 40°C) Pravda je že vůle tam už neni ale asi to bude stejně chtík poupit pořádný šroub. Bohužel jsem zjistil že mi to taky nedá servo, i když je to 3Nm tak při malých rychlostech je přetížené a vypadne to na ochranu ( při rychlosti 100mm/min je tam příkon 6-8 a a při 3000mm/min jen 2-5 A)
Lesklá věc se měřit skoro nedá jsou na to speciální postupy ale spolehlivě funguje jen nálepka nebo barva s přesně danou emisivitou.
Na konci poznávacího procesu je omyl zcela vyvrácen a my nevíme nic. Zato to víme správně.
Ajaj, jak poloviční, jakože je to vylitý jen do půlky? Tak to mě mrzí, sorry, asi sem to ještě úplně nezmástroval..lubos píše:Tak jsem dnes nasadil vytuněný šroub na Yko kde je matice odlitá z GSka ( dík tomíkovi). Bohužel se to úplně nepovedlo a matice je poloviční což asi bude mít vliv na životnost.
Ještě by to mělo během dvou týdnů samo trochu povolit a i tak to možná bude potřeba něčim malinko protahnout, viz. GS vlákno. Já si na svý trapézový matky vyrobil jednoduchej závitník, jak mi někdo doporučil, ale možná jsem to s nim trochu přehnal - nevěděl jsem právě o tom dvoutýdennim vyzrávání (teď tam malou vůli cítim, nicméně asi to žádný drama neni). Mazání nevim jestli je na to dobrý, výrobce to nedoporučuje. Jak rychle/dlouho si s tim jezdil, že se to zahřálo? Jak jsi odstranil zbytky separátoru?lubos píše:Také je v ní několik bublin což by taky asi nemělo vadit. Jediné co je blbé je opravdu veliký odpor matice, proud je 2x větší než s původní kuličkovou..
Naposledy upravil(a) Thomeeque dne 11. 6. 2013, 10:03, celkem upraveno 3 x.
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
pošle to do Kuřimi na přebroušení, když se jim to předtím nelíbilo že to má vůli.. ať se tam chlapci něco naučej.. 

v Kuřimi byli ochotní ale když viděli vydřené ty dráhy pro kuličky tak se jim to doho asi moc nechtělo, bylo by to jako dělat novou matici , a i tu by mi udělali ale ne přepnutou což jsem nechtěl.
IQ156
IQ156
najel jsem tim tak 10 metru a bylo to fakt horke. separator jsem vzal acetonem a pak vodou. se sroubu jsem kousky gska musel vzit ostrym nozem. uvidime jak si to sedne minimalne nejakou dobu to snad bude stacit.
IQ156
IQ156
Tak jsem cvicne zkusil xko a vule v matici je jen 0,2 takze bud zkusim taky gsko, nebo zas kurim nebo se na to vyprdnu a sroub koupim novej. Jinak 750w servo s tim nema problem. Nakonec jsem objednal jeste 1,2 kw ktere dam na zko a 1 kw dam na y ko to by snad melo stacit
IQ156
IQ156
Zatím nic moc pokroky, čekám na pár dílů tak alespon pár fotek.
Už před časem dorazilo 1.2Kw servo které dám na Zko místo 1kw a to 1Kw půjde na Y. Taky jsem sehnal šroub na X tak budu muset opět půlku věcí předělat. Taky mám první vzpěru 5000N na Zko a malý pokrok s elektroinstalací. Taky jsem rozchodil hydraulické čerpadlo pro uvolnování nástroje. Trochu mě překvapuje , že to nějak nedrží tlak a čerpadlo si každých cca 10 až 20sec zavrčí aby dotáhlo tlak ( je to normální?)
Už před časem dorazilo 1.2Kw servo které dám na Zko místo 1kw a to 1Kw půjde na Y. Taky jsem sehnal šroub na X tak budu muset opět půlku věcí předělat. Taky mám první vzpěru 5000N na Zko a malý pokrok s elektroinstalací. Taky jsem rozchodil hydraulické čerpadlo pro uvolnování nástroje. Trochu mě překvapuje , že to nějak nedrží tlak a čerpadlo si každých cca 10 až 20sec zavrčí aby dotáhlo tlak ( je to normální?)
IQ156
IQ156