PICAXE - rotační osa
plošák to má jednostrannej, v tom bych problém s cenou nehledal, u Kohouta to bude tak kolem stovky za jednu desku i s fimem.
Klávesnice, mno, asi nikrotlačítka a na to potisknutou EVACAST, tedy pokud nepořídit nějakou hotovou seriovku
Klávesnice, mno, asi nikrotlačítka a na to potisknutou EVACAST, tedy pokud nepořídit nějakou hotovou seriovku
Poptal jsem u Kohouta a cena při 4ks cca 250Kč i s filmem. Plošňáky jsem tedy objednal.
Ještě dotaz k programování ........ Jak poznám, jestli ten HEX obsahuje nastavení fuses (konfigurační bity)? Ptal jsem se totiž na naprogramování toho PIC a dostal jsem dotaz zda to obsahuje ......... což nedokážu zodpovědět.
Ještě dotaz k programování ........ Jak poznám, jestli ten HEX obsahuje nastavení fuses (konfigurační bity)? Ptal jsem se totiž na naprogramování toho PIC a dostal jsem dotaz zda to obsahuje ......... což nedokážu zodpovědět.
pánové, nějak se nám to rozrůstá. Už mám zájemce celkem na 9ks plošňáků. Kdo má zájem, tak ať se ozve a já tu objednávku ještě změním na víc kusů. Za týden by to mělo být hotové.
To programování PICů pak můžeme udělat také ve větším.
To programování PICů pak můžeme udělat také ve větším.
mám to chápat že je těch 250kč cena za jeden kus ?QNX píše:Poptal jsem u Kohouta a cena při 4ks cca 250Kč i s filmem. Plošňáky jsem tedy objednal.
to je dodela dost ,
jinak tady mate klávesnici skoro zadarmo : http://aukro.cz/4x4-maticova-membranova ... 31432.html" onclick="window.open(this.href);return false;
packa: cena to je za 4ks plošných spojů. 2 jsem chtěl pro sebe, dva jako rezervu pro dalšího zájemce, tak jsem poptal a objednal 4ks. No a teď už jich je potřeba celekm 9ks, tak objednávku musím změnit.
packa: OK, tak už je to celkem 10ks.
bych tady nezacláněl s PICem, když tu má být PICAXE, tak jsem na tenhle projekt založil nové téma:
http://www.c-n-c.cz/viewtopic.php?f=113 ... 4&p=128946" onclick="window.open(this.href);return false;
Můžeme tam dořešit plošňáky, programování PICů, krabičky, klávesnice atd.
bych tady nezacláněl s PICem, když tu má být PICAXE, tak jsem na tenhle projekt založil nové téma:
http://www.c-n-c.cz/viewtopic.php?f=113 ... 4&p=128946" onclick="window.open(this.href);return false;
Můžeme tam dořešit plošňáky, programování PICů, krabičky, klávesnice atd.
- jova
- Kontaktovat uživatele:
Konečně mám hotovo.
Podrobný popis dám na své stránky, tak zatím rychlý popis ovládání od leva.
Síťový vypínač: zapíná přístroj
Rotační spínač s tlačítkem: nastavuje počet frézovaných zubů na rotační ose, při nastavení nuly se spustí pouze samotný nekonečný počet posuvů frézy tam - zpět
Tl. Pauza: přeruší probíhající program, součastně uvolní motor na posuvu např. pro doladění koncových spínačů posuvu. Po opětovném stlačení program pokračuje
Reset: okamžitě ukončí frézovací proces a zpustí ho od začátku
LCD: zobrazuje všechny potřebné údaje menu, nastavený počet zubů, počet zubů do konce...
RS-232: vstup pro komunikaci s PC
1 x Posuv: spouští 1x proces frézování tam – zpět (vyfrézuje jeden zub)
Posuv: Potenciometr pro nastavení rychlosti posuvu při záběru frézy
Směr frézování: přepínačem se nastavuje směr, z kterého jde fréza do záběru ( rychlost posuvu se nastaví potenciometrem Posuv) a zpět se vrací max. rychlostí, nebo zda bude tam i zpět posuv řízen potenciometrem. Ty kombinace v podstatě slouží k různému fyzickému nastavení otočné osy vůči fréze.
Rotace osy: přepínačem se navolí směr otáčení rotační osy.

Podrobný popis dám na své stránky, tak zatím rychlý popis ovládání od leva.
Síťový vypínač: zapíná přístroj
Rotační spínač s tlačítkem: nastavuje počet frézovaných zubů na rotační ose, při nastavení nuly se spustí pouze samotný nekonečný počet posuvů frézy tam - zpět
Tl. Pauza: přeruší probíhající program, součastně uvolní motor na posuvu např. pro doladění koncových spínačů posuvu. Po opětovném stlačení program pokračuje
Reset: okamžitě ukončí frézovací proces a zpustí ho od začátku
LCD: zobrazuje všechny potřebné údaje menu, nastavený počet zubů, počet zubů do konce...
RS-232: vstup pro komunikaci s PC
1 x Posuv: spouští 1x proces frézování tam – zpět (vyfrézuje jeden zub)
Posuv: Potenciometr pro nastavení rychlosti posuvu při záběru frézy
Směr frézování: přepínačem se nastavuje směr, z kterého jde fréza do záběru ( rychlost posuvu se nastaví potenciometrem Posuv) a zpět se vrací max. rychlostí, nebo zda bude tam i zpět posuv řízen potenciometrem. Ty kombinace v podstatě slouží k různému fyzickému nastavení otočné osy vůči fréze.
Rotace osy: přepínačem se navolí směr otáčení rotační osy.
Pěkný. Co dělá ta RS232? Na jakém PICu to nakonec běží?
- jova
- Kontaktovat uživatele:
Po tom RS 232 se to programuje. Připojí se noťas a nahrne se tam co je potřeba. Hojně jsem to využíval při ladění přímo na fréze. Stačí upravit třeba jednu konstantu, jednou ťuknout a už je nahraný nový program. Počítám že to budu využívat v budoucnu i na jednorázové akce typu: frézování šroubovicové drážky, vačky a podobně. A ve předu je proto, protože v zadu už na něj nebylo místo. Běží to na procesoru PICAXE 20M2. Trochu mě dostal, protože má kapku odlišné příkazy než původně použitý 14M2, ale nakonec jsem se s tím popral k mé úplné spokojenosti.
Naposledy upravil(a) jova dne 17. 1. 2014, 7:08, celkem upraveno 2 x.
Už se těším na ten podrobný popis. Sice mám rozestavěnej ten ovladač s PIC 18F452, ale to tvoje má taky svoje výhody. Udělal bych si ještě ten tvůj a naučil se programovat PICAXE 

- jova
- Kontaktovat uživatele:
Slíbený popis: http://www.jova1.cz/dilna/rotacni_osa/rotacni_osa.html
Naposledy upravil(a) jova dne 13. 1. 2016, 7:39, celkem upraveno 3 x.