To je dobrá finta to dvojitý prisma pro použití dvou velikostí držáků - to vidím poprvéHoralll píše:… popř. výměna za Tripan…

To je dobrá finta to dvojitý prisma pro použití dvou velikostí držáků - to vidím poprvéHoralll píše:… popř. výměna za Tripan…
Nad těma hlavama přemejšlím už nějakou chvilku. Pro mě ji kupovat nemá smysl, neživí mě to, ale říkal jsem si na soustruhu stočit válec, na děličce udělat zuby, udělat na bohrweku na ten válec tu svornou objímku, naproti tomu udělat držáky a do nich na štosce nebo taky přes děličku udělat rovněž zuby, a možná by se to na na třeba i druhej pokus povedlo vyladit, pak to prohnat omílačkou, zakalit, počernit, nechat si udělat nonius nahoru a mohlo by to fungovat. Ale je to spíš takový hraní no..brutal píše: Ale i tak si říkám, jak těžké to může být vyrobit, hlavně ten spline, tj. ta styčná plocha držáku a nožovky. Možná by šlo chytit do dělicky na frézce celý ocelový hranol najednou, nahrubo vyfrézovat poloměr (tady by to možná šlo i na soustruhu), vyfrézovat první drážku spline křivky, pootočit, udělat další atd, pak to zakalit a asi nějak přebrousit, nakonec nařezat na jednotlivé kusy a obrobit zbytek. Nebo jaký na to mají ti čongové postup, nevíte někdo?
Jak velký nůž se Ti tam vejde?elbarto píše:Vsechno zalezi na moznostech kazdeho soudruha. Pokud mas levnou moznost predevsim kaleni a ne zrovna snadneho brouseni potom to smysl ma. Budes li za vsechny operace platit, vyjde to mam obavu jeste draz. Navic vyroba jednoho setu se asi spis zase nevyplati. Tohle hobik v dilne nenapidla a profik s tim nebude kusovkou ztracet cas. Tady je zpracovani docela slusne. Dost soudruhu (zadny utok na tvoji osobu) ma velke plany na vyrobu vseho mozneho, ale nikdy nevyrobi NIC.
No jen jsem se zeptalelbarto píše:To Zdenda: to je docela vtipna otazka na tu cenuMyslis, ze jsem to nekde slohnul nebo dostal 50 procentni slevu ? Cena byla bohuzel podstatne vyssi, protoze musis dokupovat vlozky po 45E. Delat si radosti je pri zivote na teto smutne planete proste nutne !! Nekdo krmi smecku spratku, nekdo snupe kokes, nekdo si dela radost se strojema
Kudly dvacitky, vic ani neni potreba na male stroje a Mulifix A. Vloz sem co chces k tomu preci forum je.