Kolo z Mercedesa na helikoptéře

tumlik
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

29. 3. 2009, 6:05

Aeroomni píše:Tak jsem kolo montnul a řádně mu naložil co to šlo - nadšení i další problémy zároveň. Zatímco originál plastový vstřikovaný kolo v transmisi šmantlá a chvíli se točí volně a zbytek otočky ztuha, CNC kolo jede po celou otočku se stejným odporem. Bohu žel malým. Mezera mezi zubama je teď jednoznačná a po celém obvodu velká. Kolo bez pochyb nemůže dlouho vydržet. Konkurence to řeší tak že místo 116,2 průměr udělala 116,9 a jedou. To znamená, že výrobce jednoznačně počítal se šišoidem vstřikovaného kola. Jenže ono to má plastový domeček pastorku a v něm to za letu cvičí zcela jistě. Takže zalepit problém pouze větším průměrem kola nepomůže. Proto poptávám výrobu duralového domečku tady
http://www.c-n-c.cz/viewtopic.php?t=2676
a až pak bude jasné kolik průměr kola má být přesně.
To kolo je dělaný bez korekce,jako základní profil ,pokud tam bude větší průměr tak tam bude plusová korekce.0,7 mm na průměr je u takového modulu už znatelný, zuby budou nepatrně tlustější :lol: .Napadlo mě což takhle udělat ten pastorek štelovatelnej ,abys mohl měnit osovou vzdálenost a tu vůli regulovat ,to by pak bylo pipi fajn :lol:
tumlik
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

29. 3. 2009, 6:09

prochaska píše:
tumlik píše:Jemné ochlupení a slabé otřepy jdou krásně odstranit takovým tím ocelákem s jemnýma drátkama,pokud je ve vrtačce tak je to lála :lol: a člověk se tak nenadře.
Jenže to pak má strašlivě ošklivý povrch, to bych raději moc nepoužíval. Na jemné ochlupení je lepší plynová páječka, lehce to ošlehnout a chloupky zázračně zmizí.
Fajne nápad :wink: s tou pájkou. Ten oceláček to zas tak moc nepodře,sjedu to ochlupení vždycky slabě po hraně :lol: ale pájku zkusím
Aeroomni
Kontaktovat uživatele:

29. 3. 2009, 6:20

Aha! No to jsme došli teda k uplně stejnýmu výsledku jako konkurence co se s tim nemazlila a rovnou to natáhli o těch 0,7 mm:)) Takže to sedne jak prdel na hrnec :lol: Domeček štelovatelnej není vůbec problém to už mám na R60/690 a funguje to super - oválný díry a není problém. Nicméně to považuju za řešení amickýho mikymause a upřednostnuju přesnou díru tak kde má bejt ala "Gasserman" pour usiner ses kits n'est peut-être pas un modèle de super précision !! Viz poslední věta zákazníka tady
http://www.artdeschoix.com.sitew.com/#Introduction.D
Zákazník to musí dostat do ruky, rozbalit, složit a jít lítat. Dokud tam bude vstřikovaný kolo nebo vstřikovanej domeček, tak to bude co kus, to originál - jednomu zákazníkovi to fungovat bude v pohodě a druhýmu to bude žrát kola. Tvým kolem jsme na půl cestě k dokonalosti transmise - tak ještě duralovej domeček, další kola na zkoušku 0,7 větší a jedem na další testy.
Odpovědět

Zpět na „výrobky a obrobky“