CNC router na drevo
- Gulliver64
to 1mulen1:
můžeš sem opět napsat parametry obrábění? (nástroje, strategie, rychlosti,...)
jinak velice hezké (tedy až na tu hoblovku
)
jinak velice hezké (tedy až na tu hoblovku

Modelová zařízení pro slévárny, hliníkové odlitky. První CNC frézka postavená v r.2003 ."Dřeváček" - r.2010. Zapřísáhlý uživatel MACH3 ver.2.63 .
Ja tie dosky tak kupujem od našich stolarov, hoblovku mam len taku malinku a nemal by som šancu tam nacpat taky velky obraz a priznam sa na dotyk to nieje tak poznat, ta patina to hodne zvyraznila takze buduce obrazy budu hladké jak detská prdelkakutil_tim píše:1mulen1 píše:Taky mě to hoblovka dělá a zatím nevím proč.kutil_tim píše:pěkné až na tu hoblovku
chtělo by to přebrousit
blbě nože ,nebo přítlak ,nebo kua oboje

nastroje a rychlosti tak jak minule, hrubovanie 8mm freza uber po 2 mm rychlost 1600mm/min. a načisto 3.2 mm gulovka rychlost 1800mm/minGulliver64 píše:to 1mulen1:
jinak velice hezké (tedy až na tu hoblovku)
- R - stick
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Blbě seřízená výška nožů. V případě ustavování nových nožů do hoblovky je velmi kritická výška břitu nože nad válec hoblovky. Najdi si doporučení výrobce stroje. A další průser - pokud máš stanovenou výšku břitu, tak ta musí být PŘESNĚ dodržená u VŠECH třech, nebo čtyřech nožů ve válci hoblovky. Pokud ti to běhá ve dvou desetinách a více, pak ti to dělá ten efekt na obrázku. Pokud to chceš mít opravdu přesně, existuje na to ustavovač nožů - je to v podstatě spec. mikrometr - na budíku ti ukáže přesnou odchylku.kutil_tim píše:1mulen1 píše:Jojo polepším sakutil_tim píše:pěkné až na tu hoblovku
chtělo by to přebrousit
Taky mě to hoblovka dělá a zatím nevím proč.
blbě nože ,nebo přítlak ,nebo kua oboje
Na ustanovení nožů do hoblovky používám doroviny ohoblovaný bukový hranolek asi 35*35*400mm.Když přimáčknu hranol na zadní stůl aby kousek přesahoval přes válec a pootočim válcem (jako při hoblování)musí nože šoupnout nože hranolek asi o 3mm směrem k přednímu stolu.Důležitá je stejnoměrná rychlost a přitlačení obrobku ke stolu. 

- R - stick
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Jo - to je ta méně přesná metoda - ale když si s ní člověk vyhraje, tak dosáhne taky uspokojivých výsledků. Já mám na hranolku dvě rysky Jednu dám přesně na hranu stolu, pootočím - a ta druhá zhruba va vzdálenosti 2,5 - 3 mm se mi musí zastavit přesně na hraně stolu. To doseřízení je pěkná pakárna a dost dlouho to trvá - ale pro rovný povrch je to nezbytné.
Je ale fakt, že já se s tím nijak nemažu - pro mé účely mi stačí srovnaný materiál a nějaké vlnky prostě neřeším .....
Je ale fakt, že já se s tím nijak nemažu - pro mé účely mi stačí srovnaný materiál a nějaké vlnky prostě neřeším .....
- Ben Ash
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
když jsem krátce po škole dělal údržbáře v truhlárně, měli jsme tam na seřizování nožů párový přípravek. Byla to konzolka z oceli odlehčená otvory oprostřed ve vybrání byl doraz pro nůž. Konzola měla na jednom konci stavitelný výškový doraz na stůl. Celé se to postavilo na hoblovku, válec se tuším aretoval v nějaké pozici a pak se naladil nůž, to samé se opakovalo pro všechny nože. Že by na tom byly hodinky nebo mikrometr to si teda nepamatuju.
Vidím, ale že doba pokročila a tohle je asi univerzálnější http://www.barke.de/web-content/cz/barkomatCZ.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Vidím, ale že doba pokročila a tohle je asi univerzálnější http://www.barke.de/web-content/cz/barkomatCZ.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Tohle udělá každá hoblovka, zvlášt když se hobluje krátký kousek z tvrdého dřeva. Před mořením je to potřeba dokonale vybrousit, toť vše. http://www.truhlarime.cz/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.truhlarime.cz/ - web zaměřený na ukázky truhlářských postupů, výrobků naší dílny, vysvětlení použití různých druhů nářadí, nabídky truhlářských kurzů a mnoho dalšího
zistím ti to, mám to od kamaráda a on z toho robí kabeláž pre zubárske strojepacka píše:hezký kabel , kdo to vyrábí ? já viděl podobný u výtahů a jeřábů , jen jsem na ně nikde nenarazil

Ano ano sú tam čísla ale ja trúba som si to všimol az ked som zapajal posledny krokovy motorKvako1 píše:jj hezkej kablíkzrovna si stím taky dneska hraju. kamoš mi jej donesl 25 m
![]()
předělavám celý panel a kabelaž taky. jednotlivé žíly mám ale očislované. ty jsi na dratech neměl čísla ??