Thomeeque píše: ↑9. 9. 2020, 12:48
Optimální nastavení stavícího klínu asi není žádná věda, že? Člověk to sestaví a přitahuje stavěcí šroub, dokud se dá ještě rozumně točit kličkou, toť vše? Problém je, že i když to udělám, je tam stále nějaká vůle, vedoucí k úhlové (?) vůli (dá se tím trochu kroutit, nemám šanci udělat přesný válec).
Počítám, že je suport prostě vylítaný a potřeboval by takovouto
generálku?
Dík, T.
to už je dost velký vakl, ono tak jak jsi to napsal, je to jakoby správně za předpokladu, že budeš mít ty rybiny ve vrchní části podélného a spodní části příčného rovnoběžně a to bys potřeboval změřit. Všiml jsem s, že ti to ukazuje cca 8 stovek, takže může být vylítanej jen jeden a není tam součet, u toho podélného ten příčný zkus stáhnout svorkou k loži aby jsi měřil jen ten podélný abys věděl který ti to dělá.
Já nedávno koupil pákový křížový suport na schaublina páč jsem ho furt sháněl, sice stál to co nový čínský soustruh

, ale byl nový ještě v mastném papíře a seřízený, tak mě nebylo líto kačky, zajímavé na něm je to, že má i osazené matice posuvů a dá se teda předělat na klasiku, originály jsou broušené a je tam vidět křížový výbrus, ne škrabané, to jen abys to co já jsem generálkoval nebral za etalon krásy

byl jsem to teĎ měřit na páce cca jak to máš ty, mě to dělá v součtu stovku když s tím vaklám doleva doprava na suportu z SV