prosím o radu mach2 nastavení motru
Ahoj uz se do podarilo vyresit jste bozi
!!! Jeste mam problem rucni polohovani jezdi naprosto perfektne i celkem rychle , ale dam treba neco vyfrezovat a mam problem s rychlosti a nemam plynulost pohybu a nekdy se mi zda ze motor je pretizenej a jen zapiska.Pozvolne brzdeni a rozjizdeni co se nastavuje v tuningu plati jen pro prejezdy a pro frezovani se ladi vse jinde? Staci napsat kde mam hledat chybu. Mam jen demo hach3 Diky panove za radu !!!

http://www.cncshop.cz/PDF/Mach3Mill_1.84_CZ.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
Povině přečíst a nebo search políčko v pravo nahoře
Povině přečíst a nebo search políčko v pravo nahoře

Tak jak jste to nakonec vyřešil? Mám stejný problém, motor se neotčí plynule, jakoby pořád krokoval. Kde prosím vás najdu ten pojezd kontinual?Mám Mach 3.
Deska modrá čína, 3 osy, motory LDO-57STH51-2804B
A ted perlička: pokud mám napozadí zapnutou Operu, motory se točí plynule jak mají, ale jakmile ji vypnu tak ne
Step per 100, Velocity 2000, Acceleration 300, Step Pulse 5, Dir Pulse 5.
Deska modrá čína, 3 osy, motory LDO-57STH51-2804B
A ted perlička: pokud mám napozadí zapnutou Operu, motory se točí plynule jak mají, ale jakmile ji vypnu tak ne

Step per 100, Velocity 2000, Acceleration 300, Step Pulse 5, Dir Pulse 5.
Ten kontinual pojezd jsem uz nastavil, tím to není. Je zajímavý, že ten motor pořád píská... Mám tento http://www.cnc.inshop.cz/nema23/krokovy ... ouhevyvody" onclick="window.open(this.href);return false;[57STH51-2804B]?ItemIdx=12, mohl byste mi poradit který drát připojit na Xa+,Xa-, apod. Jestli jsem nespletl zapojení. Ale je vážne zajímavé že motorky jedou normálně jen když mám napozadí zaplou Operu, ale pískají. Děkuji
jen napíšu že jsem mych rychlosti v mach nastavil v motor tuning vždy jsem se strojem cvičil co to dalo bez zjevné ztráty kroku , výslednou hodnotu jsem snížil o deset procent a uložil , pak když jsem skusil jezdit pomocí šipek tak se to někdy rozjelo někdy jen pískaly motory , po restartu machu to třeba chvíly jelo a za deset minut ani ťuk
ty hodnoty co nastavíš v motor tuning odpovídá G1 což je rychloposuv
řeznou rychlost nastavuješ parametrem F přímo v g kodu
Ale největší problém je mach sám osobě
je to spíš generátor náhodných drah a rychlostí
ty hodnoty co nastavíš v motor tuning odpovídá G1 což je rychloposuv
řeznou rychlost nastavuješ parametrem F přímo v g kodu
Ale největší problém je mach sám osobě
je to spíš generátor náhodných drah a rychlostí

-
Vie mi niekto poradiť kde a ako ziskať HW generátor pulzu prípadne schému . dikRadek-B píše:Mas tri moznosti:
1. nainstaluj MACH na druhy pocitac (pokud to pomuze , zahod pocitac cislo 1.)
2. nainstaluj jiny ridici SW treba EMC. (pokud to pomuze , zahod MACH)
3. vyskousej svoji elektroniku s jednoduchym HW generatorem pulzu (pokud nejede jak by mela , je to jasne :zahod tu elektroniku)
...nikto učený z neba nespadol, keď spadol tak sa zabil ...
-
Ďakujem za info a schema alebo link by sa nenašiel?robokop píše:integrac NE555 kondenzator a dva odpory
...nikto učený z neba nespadol, keď spadol tak sa zabil ...