fanuc servo motor +frekvenčný měnič
U toho micromasteru vector by melo vypadat nastaveni pro servo takto:
P16=0
P69=1
P71=0!!!
P77=0!!!
P78=0!!! tady byl asi problem
P79=0
P80=1
P81 až 85 podle motoru
P86=250 pokud to dovoli Imax serva
P88=1 pri prvnim zapnuti motor zapisti asi 5sekund a mirne se pohne hridel, tim dojde ke zmereni statoroveho odporu, pri dalsim spusteni jiz motor pracuje normalne
P186 nutno spocitat jako mensi z Imax serva nebo Imax menice
P971=1 ukladat zmeny do EEPROM
ostatni v tovarnim nastaveni nebo ovladani podle potreby
parametry 77 a 78 jsou klicove.
P16=0
P69=1
P71=0!!!
P77=0!!!
P78=0!!! tady byl asi problem
P79=0
P80=1
P81 až 85 podle motoru
P86=250 pokud to dovoli Imax serva
P88=1 pri prvnim zapnuti motor zapisti asi 5sekund a mirne se pohne hridel, tim dojde ke zmereni statoroveho odporu, pri dalsim spusteni jiz motor pracuje normalne
P186 nutno spocitat jako mensi z Imax serva nebo Imax menice
P971=1 ukladat zmeny do EEPROM
ostatni v tovarnim nastaveni nebo ovladani podle potreby
parametry 77 a 78 jsou klicove.
Elektrikář, mechaniku dělám jen z donucení a jako hobby.
Tak už ten měnič držím v ruce a nevím jak dál. Můžete mi prosím někdo poradit jak to vše nastavit a propojit? Jsem fakt na ele. antitalent. Rád bych na tento měnič napojil to AC Servo Fanuc je v předešlých příspěvcích tohoto tématu. Na webu jsem našel soubor pdf pro tento měnič.
http://www.google.cz/url?sa=t&rct=j&q=v ... XPH7jvVQrw" onclick="window.open(this.href);return false;
Díky všem za trpělivost a snahu to rozchodit.

http://www.google.cz/url?sa=t&rct=j&q=v ... XPH7jvVQrw" onclick="window.open(this.href);return false;
Díky všem za trpělivost a snahu to rozchodit.

Tak jsem to už dal provizorně na frézku a první poznatky jsou asi tyto:
Celá frézka je teď tichá fakt jako šicí stroj a to jsem měl tumlíkovo převody. Převod jsem dal 2:1 řemínkem 5M a rukou vřeteno nezastavím ani při rozběhu, což u původního motoru jsem to zastavil na obou převodech naprosto v pohodě.
Dá to ještě hodně práce to učesat, usadit měnič, kabely atd., ale jsem si jist že budu spokojen.
Jinak, servo netopí a měnič nehlásí žádnou chybu.
Celá frézka je teď tichá fakt jako šicí stroj a to jsem měl tumlíkovo převody. Převod jsem dal 2:1 řemínkem 5M a rukou vřeteno nezastavím ani při rozběhu, což u původního motoru jsem to zastavil na obou převodech naprosto v pohodě.
Dá to ještě hodně práce to učesat, usadit měnič, kabely atd., ale jsem si jist že budu spokojen.
Jinak, servo netopí a měnič nehlásí žádnou chybu.
Malá chyba
, převod je 1,5:1. Otáčky vřetene jsou kolem 1300/min při plné rychlosti, tj. 133Hz.

to se docela divím, ale pokud nepřesáhneš moment tak ti to asi chodit bude, koukal jsem do toho manuálu a je tam napsáno že není určený pro synchronní motory strana 161. Každopádně jsem rád že to chodí .
XpertMill, Gravos, Ninos, Galaad
IQ156
-1500Kč, -520Kč, -1čokoláda, - 28000Kč
www.freeair.cz www.rotexelectric.eu www.retrofitcnc.cz
IQ156
-1500Kč, -520Kč, -1čokoláda, - 28000Kč
www.freeair.cz www.rotexelectric.eu www.retrofitcnc.cz
Děkuji za gratulaci to hned potěší, hodně mi pomohl s nastavováním Kvako1 což mu tím taky děkuji.
Než jsem to rozhodil, kuchám už ven převody s předlohou, zkusil jsem do duralu vyříznout díru pr. 20 frézou 8 a dal jsem mu úběr 4 mm
a frčelo to.
a jaké bylo tichounko, slyšel jsem i rádio.
Jestli to takhle vydrží makat, mám tu ještě jedno to samé servo a to bych dal do soustuhu Asist s převodem 1:1
Než jsem to rozhodil, kuchám už ven převody s předlohou, zkusil jsem do duralu vyříznout díru pr. 20 frézou 8 a dal jsem mu úběr 4 mm

Jestli to takhle vydrží makat, mám tu ještě jedno to samé servo a to bych dal do soustuhu Asist s převodem 1:1
Tohle mi psali i od omronu, když jsem žádal o radu.lubos píše:to se docela divím, ale pokud nepřesáhneš moment tak ti to asi chodit bude, koukal jsem do toho manuálu a je tam napsáno že není určený pro synchronní motory strana 161. Každopádně jsem rád že to chodí .
To je jasný že mu budu časem zvyšovat a uvidím kde bude jeho strop. 180Hz jsem už měl, ale bylo to ještě v době kdy ještě topil.
Jen ještě taková maličkost, u měniče byl filtr a který jsem sundal při nastavování a zkouškách se serven. Je nutné tam ten filtr mít? Docela mi tam překáží, ale v případě nutnosti bych ten filtr dal něco jako filtr ,mezi dvě zásuvky 220V, takže bych měl tu druhou zásuvku napájenou z filtru. Je i taková možná variance?
Díky..
Díky..
-
od filtru by mely byt co nejkratsi vodice k menici ,nebo aspon stineny