Jak jsme kupovali barak tak jsme meli nastaveno 3300kc a v poho to vychazelo.
Pěkná změna...
Moderátor: sysel
Nejblíž by tomu mohl být MHPower MSKD-2100-48, UPS, 2100W
To buď rád, to jsi ještě relativně v pohodě.LukasGunther píše: ↑8. 9. 2022, 6:38 Pecka skoncilo vyúčtování a nově máme platit 7890kc![]()
![]()
mesicne za plyn Roční spotřebu máme 19 300,96 kWh....
Pěkná změna...
Jak to funguje u normálních lidí ten spot? Resp. jak probíhá odečet a výpočet výsledné ceny, když ceny se mění i v řádu hodin?
to vychazi +/- jak jsem ti psal...LukasGunther píše: ↑8. 9. 2022, 6:38 Pecka skoncilo vyúčtování a nově máme platit 7890kc![]()
![]()
Pěkná změna...
No a co bude na novy rok..Sajmon píše: ↑8. 9. 2022, 9:08to vychazi +/- jak jsem ti psal...LukasGunther píše: ↑8. 9. 2022, 6:38 Pecka skoncilo vyúčtování a nově máme platit 7890kc![]()
![]()
Pěkná změna...
Mají. Ne tedy všichni. Vyměňovali mi eměr někdy na jaře a už sem dali ten "komunikativní". Zároveň mi přišlo do mailu, že už nechtějí samoodečet. // ČEZ distribuce //.
to netusim, od rijna do rijna mame rocni fix
Takže dnes proběhlo velké měření a přepojování a zkoušení. Nakonec jsem ukecal kámoše revizáka, přijel s nějakým měřákem za moc peněz // Megem ??? // co si umí zapamatovat asi milion věcí najednou.Selic píše: ↑7. 9. 2022, 7:21U toho přepojení měniče na 3f jsou dva velké vlivy:Milan199 píše: ↑6. 9. 2022, 8:45Myslím že chyba v měřácích nebude. // jsou to oba na DIN lištu - nějaká konfekce co mají běžně tady v Elcu // Domnívám se, že ten 1f měnič prostě není schopen na ten prudký rozběh dodat tolik energie. Motor je potom ve skluzu víc nežli má být a kvičí. No a taky výrazně víc hřeje - a to bude ta energie co "nevychází".Mex píše: ↑6. 9. 2022, 7:48
Hele, tady je něco špatně.
Ten rozdíl nemohl vzniknout jen přechodem z 1f na 3f měnič.
Pokud má něco vyšší spotřebu (při stejné vykonané mechanické práci), tak to musí být sakra poznat na oteplení. Zákon zachování energie ještě nezrušila EU ani 5-kolka.
Takže bych viděl 2 možnosti: chyba měření (na 3f jsi asi použil jiný měřák než na 1f), nebo špatné nastavení původního měniče. Tomu nastavení by napovídalo i to, že to má po změně lepší zvuk.
Mám tu ještě jeden téměř identický stroj s měničem 1f . Schválně zkusím změřit jak spadne napětí "v zásuvce" při tom rozběhu.
Nebo poraďte co změřit. Nikde jsem nečetl, že motor po přepojení z D na Y by nějak měl měnit vlastnosti.
1) dynamika - je to podobné jako u krokáčů - vyšší budící napětí snáze protlačí větší proud a tomu je přímo úměrný kroutící moment.
2) u těch měničů se málokdo obtěžuje provést nastavení podle návodu, kde je jeden krok změření odporu vinutí motoru a následné nastavení kompenzace v měniči, aby při nižších otáčkách měl motor dostatečné napětí a záběrný moment. Rozdíl u malých motorů je velmi velký, třeba 100W motor v default nastavení na měniči micromaster zastavíš v malých otáčkách rukou. Se zapnutou kompenzací už ne.
Při napájení 3f 400V už ten odpor vinutí nemá tak velký vliv.