CNC z "polymerbetonu"

fotky našich strojů, aneb co máme doma
Odpovědět
Pepa z depa

30. 3. 2016, 10:07

hanabach ty jsi neskutečnej ... přečti si pořádně, co tu bylo napsáno a pak mluv, já to do posledního slova četl, frézku jsem na začátku chválil podle slibovaných parametrů a ceny to vypadalo úžasně, ale když je pak skutečnost jiná, výrobce nedodrží co slíbil, nemůžu chválit, nevím co k tomu vede tebe? Prosím fakta, ne jen silácký řeči s odkazem na bulvár, mmj. pošli odkaz na frézku, kterou jsi projektoval (popř. www odkaz na firmu), ať se něco přiučíme, když tady tomu nikdo nerozumí, to že děláš jednoúčelové hejblata z tebe borce nedělá .. ukaž!, z tvých osmi příspěvků tady mi nepřijdeš moc průhledný, na rozdíl od nás co tu ukazujeme vše co děláme, toto fórum má úroveň vysokou a jestli se ti to nezdá, argumentuj prosím konkrétně, ne pořád jen osočování typu "koule" a "Blesk" :lol:
Žiju abych tvořil, tvořím abych žil. www.PePeSysel.cz
máša: vřeteno voda 1,5kW, měnič Delta, 2Nm 3f 60V krokáče, Yako drivery, lineáry a kuličkáče Hiwin,
vynikající Gravos GVE-64 na 125kHz, rám 8mm ocel vylita plastbetonem, vše na masivním litinovém stole.
hanabach

30. 3. 2016, 10:30

robokop píše:ten jak ty rikas prujem je jen sbirka dukazu v podobe videi atd...
To čemu já říkám průjem je " ...bydlící kousek od Plzně je lhář a konstrukční diletant. ".
Jestli jsem se v několika přechozích příspěvcích nevyjádřil dost jasně, jasněji to napsat nedokážu. Odbornou stránku něčeho, co jsem neviděl neřeším.
Pokud někdo začne svůj "technický" výklad problému takto, je to pro mě signál, že s ním něco není v pořádku.

2 Pepa z ..
Něco chválit na základě deklarovaných slibů ? No to snad ne. Pokud by sis opravdu přečetl, co jsem napsal, tak bys věděl, že jsem netvrdil, že jsem nějakou PB frézku navrhnul, ale že jsem vedení firmy navrhnul takový stroj vyvinout.

Domníval jsem se, že je vhodné poukázat na to, že by řešení soukromých sporů mělo být opravdu soukromé a pokud to někdo vidí jinak, tak alespoň dodržet základní pravidla slušnosti.
Je zcela evidentní, že tato stránka věci nikoho nezajímá, a proto se za svůj pokus omlouvám a už to nebudu dále komentovat.
Pepa z depa

30. 3. 2016, 10:41

... takže věcně nic ... a na tvoje: "navrhl jsem, ať to někdo navrhne", neříkám nic a padám ze židle :D :lol: :D
máša: vřeteno voda 1,5kW, měnič Delta, 2Nm 3f 60V krokáče, Yako drivery, lineáry a kuličkáče Hiwin,
vynikající Gravos GVE-64 na 125kHz, rám 8mm ocel vylita plastbetonem, vše na masivním litinovém stole.
QNX
Kontaktovat uživatele:

30. 3. 2016, 11:02

Josef: To lepidlo samozřejmě může být naplněné a smrštění by mělo být co nejmenší. Spíš mi šlo o to, že seštelovat konstrukci na šrouby a spáru vyplnit vhodným materiálem je používané a funkční řešení.

hanabach: tak ty se zaregistruješ na forum a rovnou se vrhneš do hádky, máš tady 9 příspěvků a nejsi kopie. Tak jo, to je věrohodné tvrzení :-)
hanabach

30. 3. 2016, 11:22

Pepa z depa píše:... takže věcně nic ... a na tvoje: "navrhl jsem, ať to někdo navrhne", neříkám nic a padám ze židle :D :lol: :D
Mám pocit, že se ti tato příhoda stala již vícekrát a zcela zjevně to odnesla pokaždé hlava. Osm různých smajlíků.....

2 Josef

Pokud slušně formulovanou výzvu aby si lidé vyřizovali soukromé spory soukromě, nebo alespoň slušně považuješ za vrhnutí se do hádky, pak ano.
Za 11 let jsem řešil určitě dvě desítky reklamací a představ si, žádný náš zákazník nás nevláčel tiskem a po fórech. Ne vždy se všechno povede napoprvé (zejména u zakázkové výroby, kdy každý stroj je zároveň funkční prototyp ), ale vždy vše proběhlo korektně a ve výsledku ke spokojenosti obou stran. Asi je to tím, že Němci více používají slova jako : "prosím - mohl byste -byly bychom rádi - děkuji " a jiná civilizovaná slova, než zde tolik oblíbené pojmy jako : " lhář - podvodník - diletant - bezmozek" atd atd. Úroveň člověka se pozná ne podle počtu příspěvků, ale podle jejich obsahu. Zaregistroval jsem se zde jen proto, že jsem jednomu člověku potřeboval zprostředkovat kontakt na dva inzerenty a to bylo v lednu tohoto roku, což je poněkud dříve, než tato kauza vůbec vznikla a už nyní lituji, že jsem zde vůbec něco napsal. Odolnost některých členů dotknout se meritu věci je naprosto obdivuhodná.
brutal

30. 3. 2016, 12:06

Tak na obhajovani sebe sama z jineho uctu neni nic spatneho :D
Mne spis zaujala jina vec - jelikoz to oba zenou pres pravniky, tak zrejme slo o ofiko prodej s dan.dokladem, a prodavajici odvedl dan z prijmu, nebot jde o soustavnou cinnost, kterou definuje zakon jako podnikani. Pokud je platcem tak samozrejme i DPH. Priznam se, ze jsem spis cekal, ze podobne vyroby strojku jsou klasicky "melouch" bez papiru. No vida, tak nakonec nejsem sam, kdo ty dane plati... :)
pafik

30. 3. 2016, 1:10

Myslím, že to, že sem někdo napíše, že pan XY dělá drahý zmetky a má to něčím podložené, je v pořádku. Každou chvíli se tu někdo ptá, co si má koupit, jaká je konkrétní mašinka. V podstatě je to recenze toho výrobku. Některé konkrétní formulace jsou pravda zbytečně ostré, taky i a y se jim oběma trochu pletou, ale je třeba to brát jako názor, podložený vlastní zkušeností. To je jeden z hlavních kladů tohoto fóra. O čínskejch mašinkách se tu většinou píše, že to jsou sra..y (jsem to trochu zjednodušil), ale nevšiml jsem si, že by se tu nějakej číňan rozčiloval. Potažmo jejich dovozce. Prostě to tak je, všichni akceptovali, že jsou to polotovary k dodělání za nějakou cenu a je to. Tenhle konkrétní stroj má nějaké uváděné vlastnosti za nějakou cenu a když je nemá, tak je to třeba říct, aby nenarazili i další. Když to bude dotyčný prodávat s technickými parametry o řád horšími, za stejné peníze, tak se bude moct kupující těžko rozčilovat, že to má blbý parametry.
A co se týče našich soudů, mám svoje zkušenosti. Návod, jak zdržovat soudní řízení, sem dávat nebudu.
4rest

30. 3. 2016, 1:25

To prohnutí portálu bude s největší pravděpodobností způsobeno neodladěným procesem odlévání směsi. Vlastní polymerace je v drtivé většině exotermní proces, kdy se při vlastní reakci uvolňuje teplo. No a díky tomuto reakčnímu teplu nejspíše došlo k prohnutí portálu. Další pravděpodobnou příčinou je špatně namíchaná směs, kdy nedošlo k úplnému proreagování směsi a milý portál si polymeroval i po vyjmutí z formy dál. Tohle mne napadá jako nejpravděpodobnější příčiny neúspěchu tohoto projektu.

Ale vzhledem k faktu, že s těmito směsmi nemám moc zkušenosti, jen jsem strávil několik měsíců na KAWO technologii u firmy Wombat http://www.wombat.cz/metoda-kawo/" onclick="window.open(this.href);return false; a to i v zahraničí, kde je to celé o směsi pryskyřic, s mletým vápencem coby plnivem, SiO2 coby barvidlem a docela fajnovém dávkování iniciátorů, protože né vždy plníte vložku na místě (doba přepravy) občas to potrubí vede pod potokem, nebo řekou (jiná reakční teplota), potrubí je v příkrém svahu (může dojít k sedimentaci složek) a 1000+1 dalších aspektů, tak si nedovolím činit finální soud.

Každopádně je zde několik faktů:

1) před časem zde uživatel Unix představil svůj produkt, který vypadal zajímavě a měl vynikající cenu, proto jej kontaktoval s dotazem na možnost zakoupit tento stroj, jestli nemá větší a z jakého materiálu je zhotoven (alespoň přibližně, nechtěl jsem přesné složení). Takto zněla jeho odpověď, která mi přišla z adresy georgborg@seznam.cz:

Dobrý den.
Ke stavbě většího stroje jsem se zatím z časových důvodů ještě nedostal. Zájem o menší stroj je takový, že nemám na další vývoj čas.
Co se případných otázek týká, zašlete mi je emailem. Pokusím se Vám odpovědět, nebudou-li se týkat technologie výroby.
Já odlévám epoxydovou pryskyříci s plnivem, ale na větší stroje používají firmy již hotovou směs betonu s přísadama (Nanodur). Níže najdete odpověď od pana Sagmeistera na můj dotaz, kde Nanodur v CZ sehnat. Sám už jsem se na firmu Trimill neobrátil. Je možné, že Vám materiál ze sila odprodají. Byla by to pro Vás nejjednodušší a nejlevnější varianta.
S přátelským pozdravem
Jiří Průcha

2) ohledně ukotvení, umístění sacích otvorů apod. zde bylo napsáno mnoho, proto se tím nebudu zabývat, co mne však překvapilo, že tento stroj je pouze pro vřeteno do 0,8kW. Důvodem je, že na svém stroji od Gravosu mám vřeteno 750W a to je koncepčně trochu jiný stroj na nepodepřených tyčích. Vřeteno s 2,2 kW má na svém stroji RKal, kdy jeho stroj je šroubovaná konstrukce z duralových desek.

3) pokud těch strojů prodal tolik, že je nestíhal jednu dobu vyrábět, tak bych prosil feedback od lidí kterým stroj funguje (pokud možno od někoho, kdo zde nemá devět příspěvků a všechny v tomto vlákně), prostě pokud jich prodal dejme tomu šest a jeden jeho majitel zprznil, tak by mohl mít reference od zbývajících pěti

4) s hláškou co chcete za ušmudlaných 120 tisíc ať na mne nikdo nechodí, znám případy kdy jistá česká slévárna odlila hliníkové boxy pro německého odběratele v ceně 9000Kč/kus v Německu na ně vyrazili logo firmy, znak TÜV a milé boxy prodaly za 12000 Euro/kus, proto jsem se v první chvíli domníval, že s touto frézkou by to mohlo být něco podobného (bohužel nebylo), podobně lze koupit broušený svěrák od Vertexu za cca 3000Kč a podobný od Schunku za 30 000Kč. Podotýkám že ty od Vertexu opravdu chodí v přesnosti do 5-ti tisícin jak garantuje výrobce (osobní zkušenost 2-3 tisíciny), takže podle logiky Unixe/hanabacha bych si měl koupit buď ty drahé od Schunka, nebo mi nemělo vadit, že ty od Vertexu budou chodit +/- milimetr.

5) pranýřování výrobců potravin hanabachovi asi nevadí, jasně když si koupím špekáček v ceně 45Kč/kg, když kilo masa stojí 95Kč/kg, tak se nemůžu divit že tam mám stěží 5% masa a zbytek je mouka. Pokud mi však výrobce napíše, že ve špekáčcích byť za 45Kč/kg je 85% masa, tak by tam těch 85% masa mělo být. To že si koupím frézku, která má chodit s přesností na setiny milimetru a ona má portál do luku, kdy vzniklá odchylka činí desetiny milimetru, byť je za "pouhých" 120 000Kč, nebo kolik, tak je evidentně něco špatně a výrobce nemůže argumentovat, že za málo peněz málo muziky. Tohle měl říct na rovinu již na začátku (že za pár tisíc koncert s živou Madonou nebude), ale asi na to neměl "gule" a použil osvědčený postup slibotechna. Dostanete stroj o super parametrech za hubičku.

6) někteří uživatelé fóra by si měli uvědomit, že recenze produktů je etablovaným ekonomickým odvětvím, viz nejrůznější časopisy (dTest, mobility, svět motorů apod.) servery http://www.heureka.cz/" onclick="window.open(this.href);return false; atd. To by touto cestou mohla napadnout Makita heureku, že jim zákazníci pohanili jejich stolní kotoučovou pilu MLT-100 (osobně jsem jí viděl a ač mám od Makity spoustu věcí, tak tohle mi přes práh domu nesmí). Nejjednodušší obrana proti tomuto špatnému feedbacku bude splnit bod 3, tedy recenze od lidí, kteří frézku mají a jsou s ní spokojení (prosím ne fejkové profily) klidně se na ní osobně přijedu podívat, s majitelem si rád popovídám, veřejně se zde omluvím pohaním Andrwea a možná si jí i koupím do práce.

7) jinak s těmi reklamacemi je to složité, před pár lety Mountfield dával k některým výrobků, "lišáckou" navigaci od Dynavixu, 3x jsem jí byl reklamovat, měl jsem potvrzení z certifikované laboratoře, že navigace nefunguje po hardwarové stránce, v Dynavixu mi vždy pouze přehráli firmaware a oznámili, že teď to bude fungovat. Při třetí reklamaci jsem si nechal "funkční" navigaci předvést a ejhle ona nefungovala, tak jsem se dověděl: "že co bych chtěl, že to byl jen dárek" pak jsem čekal dva měsíce než přišel kontejner z číny. Na nejrůznějších fórech se přitom člověk dověděl, že v podobné situaci není sám. Takže to k těm vykutáleným reklamacím.

8) jistá firma National Instruments, nám deklarovala že jedna jejich měřící karta bude spolehlivě fungovat s pH elektrodami (bohužel nefungovala), karta měla impedanci na vstupu pouze 25 Tohm a my potřebovali minimálně 120 Tohm. Po pár ostřejších slovech a nepříjemných telefonátech nám zajistili předzesilovače, které se zařadili mezi elektrodu a měřící kartu a dali 50% slevu na ročním poplatku za LabView. Prostě nedodrželi deklarované parametry a po této zkušenosti si dávají setsakra pozor co mi slíbí, protože pochopili že mne v tomto ohledu neošálí.

9) doporučoval bych rozšířit slovní zásobu, třeba to slovo Scheisse není jen povzdech jak se domníval spolužák na výměně v Německu

10) Němci mají velice efektivní způsob jak řešit "nevhodné" telefonáty, prostě si člověka přepojují 3-4 spojovatelky a telefonistky a po hodině jej to přestane bavit, podobně u nich občas funguje mailová komunikace, kdy vás s oblibou odkážou na nějakého Turka a to už vím, že jakákoliv komunikace skončila. Přitom stále s člověkem jednají velice slušně a mile, ovšem jen čekají kdy jej to přestane bavit.
Elektrochemik holdující strojařině :-)
Doma: HOLZMANN 1222P, Holzstar DB 450, RP2300FCXJ, KITin1900HF
Práce: Gravos - GV30 s vřetenem Isel 750W, M3K 260, GV21 2A; StepFour - Precise 760; Comagrav - Zonda; CNC Singular - Airbrush; Felixprinters - Felix 3.1
Andrew

30. 3. 2016, 6:22

Vezmu to opět popořadě.
1)Jak jsem již několikrát napsal, tak za vzniklou situaci si můžu sám, tím, že jsem si nákup řádně nepohlídal. To je prostě fakt, který rozhodně nepopírám. Zodpovědnost jsem za to převzal včetně problému a myslím, že jsem za tuhle životní zkušenost poměrně zaplatil. Přesto budu i nadále věřit, že pokud budu jednat s lidmi z nějaké zájmové skupiny (fórum atd.), tak můžu očekávat výrazně férovější jednání, než jakého se můžu dočkat v běžném obchodním životě. Kdybych tomu nevěřil, tak nemá smysl taková místa vůbec navštěvovat, či do nich přispívat.

. 2) Já žádný problém neřeším, pouze píšu recenzi koupeného stroje a to včetně osoby co ho vyrobila. V porovnání s jeho osobou a jednání je ten stroj krásný. Záměr byl jasný, jak už jsem několikrát uvedl a to informovat čtenáře co od toho stroje a výrobce můžou také očekávat. Soudní spor jsem zavrhnul v době, kdy mi to nedoporučil soudní znalec v daném oboru, po seznámení se s případem, jelikož bez jasně daných nákupních parametrů je to komplikované (jeho vyjádření). Tedy neřeším svůj osobní problém. Můj problém byl vyřešen tím, že jsem stroj dostal zpět a nechal si udělat nový portál a stroj jsem si sám opravil a nastavil. Časem bude nutné předělat ještě zbylé dva domky, ale ty už se teď dají na stroji obrobit. Naštěstí základna stroje a usazení lineárů na ose Y byly jediné v pořádku. Zbytek jsem předělával/opravoval, takže stroj můžu konečně používat.
3) Prodejce dostal moře a moře času problém řešit normálním způsobem v soukromí. Sám jsem výrobce a prodejce, takže vím co to obnáší. Z těchto důvodů jsem kauzu 13 měsíců řešil soukromně !, tedy max. SZ, zde na fóru a dával tak možnost výrobci se rozumně dohodnou. Robokop není jediný s kým jsem si zde psal ohledně daných problémů se strojem a ptal se na jejich rady a názory. Chyby děláme všichni, ale to jak se k chybám dokážeme postavit je to co je důležité, ne chyba jako taková. Toto výrobce rozhodně nedokázal. Sami si můžete zjisti historii mé osoby a mého podnikání a vím, že spoustu lidí mě naopak za můj přístup k řešení problému se zákazníky pochvaluje (ať již problému reálných a nebo způsobených nedorozumění). Toto můžu říct, jelikož mi to sami napsali, či jsem si to o sobě přečetl na podobném fóru. Je to přesně ten důvod, proč moje produkty pronikli do tak velkého množství zemí, přestože nemáme žádnou reklamu. Reklamu nám zdarma dělají naši spokojení zákazníci na podobných odborných fórech jako je toto. Takto již fungujeme skoro 10 let.
4) Jak zde někdo psal, bylo by vhodné slyšet někoho reálného, kdo také vlastní daný stroj a podal nám bližší informace.No prozatím se zde neukázal i když věřím, že někde je.
Naopak mě hned po uvedení mého prvního příspěvku napsal uživatel fóra a první jeho věta byla “ tak jsem asi taky nalitnul“ a pak se ptal na cenové záležitosti výroby toho mého nového duralového portálu. Kdyby bylo vše ok, tak mi to to asi nepíše. Jeho jméno rozhodně nehodlám zveřejňovat, ani to po mě nežádejte, stejně by jste neuspěli. Pokud bude chtít, tak sem napíše on sám. Nevím jakou možnost v tomto má admin fóra, ale klidně mu uděluji možnost mi nahlédnout do dané SZ a ověřit reálnost dané osoby.
5)Co se uživatele hanabach týče, tak je to jen můj soukromý odhad a v případě prokázání opaku se klidně předem veřejně omlouvám. Také se spíš přikláním k názoru, že se jedná o duální účet výrobce. Je to hodně podobné psaní jak maily od výrobce, oba se navíc také stále ohání Německem. Výrobce hned v prvním mailu tvrdil, že většina produkce jde do Německa. Pak několikrát, že byl mimo ČR v Německu a tak píše později a také ohledně toho, že díly kupuje zásadně jen v Německu jelikož v Německu je to prostě lepší. Uvedený věk 46 uživatele hanabach by také vesměs odpovídal. To, že účet byl založený dříve, než přišel můj první příspěvek nemusí znamenat vůbec nic, jelikož výrobce s vysokou pravděpodobností tušil, že to nenechám jen tak plavat, jelikož jsem C-N-C fórum několikrát zmiňoval v mailech a tak se předem mohl připravit. Opět zdůrazňuji, je to jen můj osobní odhad, ale dle příspěvků ostatních není ojedinělý.
Teď už jmenovitě:
To Pafik: S tím sešrotováním jasně blafoval, proto jsem na to už vůbec nereagoval a rovnou jsem šel za právníkem, jelikož mi bylo jasné, že už je nutné postupovat pouze oficiální cestou. Kdyby si totiž stál za svým a jeho termíny, tak už by stroj dávno sešrotoval, jelikož vyjádření právníka přišlo několik dnů po jeho ultimátu.
.To Brutal: Nebo nejsi v tom sám, ač to sice nedělám s úsměvem na rtech, jak by si berňák určitě přál :twisted: , tak je také platím a né malé, přesto jsem pro většinu národa zařazen v klubu parazitů ( dle jednoho politika). Osobně 80% paušál také moc nechápu a byl bych spíš proti, ale to sem zrovna nepatří.
Co se týče výrobce, tak čistě podle mého osobního ničím nepodloženého názoru do našeho klubu parazitů nepatří a raději si řekl, že registrovat se na FÚ nemá smysl, aby jim přeci nepřidělával víc práce. Můj osobní odhad je, že je někde zaměstnaný a tohle dělá jako melouchy. Všechno toto vychází z toho, že jsem neobjevil, že by vlastnil IČO a také proto, že v prvním mailu hned psal, bez papíru. Klidně se ale můžu plést. Už jednou jsem ho vyzval, když je tak transparentní ohledně návštěv u něj v dílně, ať zveřejní název firmy nebo něco podobného. Prozatím tak neučinil.

Aby to nebyl zase jen sloh, tak přidávám nějaké další fotky, na téma jak je výrobcem řešené vyzdvihnutí desky vřeteníku na 12mm lineárech (jedná se o nerezové výpalky).
CIMG0895.JPG
CIMG0897.JPG

K otázkám usazení portálu nemůžu moc sloužit. Ta otázka není na mě. Přidávám jen nějaké fotky.

CIMG0874.JPG
CIMG0876.JPG
CIMG0879.JPG
CIMG0880.JPG
CIMG0884.JPG
P.S. Za předchozí i budoucí gramatické chyby se omlouvám. Toto opravdu není můj šálek kávy, přestože se snažím.
RaS

30. 3. 2016, 7:10

mě na tom fascinuje ta myšlenka, že když je to vlastně "jen za 120" tak co by chtěl :D tahle frézka měla zezačátku kouzlo v tom, že se tvářila dobře a hlavně za rozumné peníze.. proto po tom asi mnozí skočili.. vědět, že je to něco v kvalitě horší číny tak to asi nikdo nekoupil..
nicméně kecy co kdo kdy a jak bude řešit mě nezajímají.. ale zajímalo by mě něco k té konstrukci.. třeba se dozvím od výrobce nebo jeho spřátelenců odpověď

jak byl konkrétně udělanej ten portál, že je tak křivý?

to že se skřivil nárazem (jestli byl či nebyl není důležité) tomu moc nevěřím.. tak mě napadá, že buď byly ocelové špalky obrobeny již před zalitím a nějak špatně ustaveny a zality.. nebo že to skutečně bylo obrobeno až po vytvrdnutí a frézař měl po velikonocích ještě upito :D může sem dát pan výrobce nějaký postup výroby pro představu jak je to dělané?
ta parodie na referenční hranu pro usazení lineáru znamená co? když vezmu jakýkoliv montážní návod k lineárům tak to všichni výrobci dělají jinak, co dohnalo výrobce k tomuto řešení? protože jestli vyfrézuju takhle jen milimetr nebo kolik to odhadem může být (ten lineár se opírá minimem možná že spíš jen tou sraženou hranou) a nebo to udělám pořádně do hloubky třeba 4mm (dle velikosti lineáru) tak mě osobně hlava nebere proč je to takhle blbě?
to ložisko axiální na uložení šroubu ve volném uložení má jakej smysl? aby se ten šroub mohl mrskat jak se mu chce a nebo jaký to má smysl u přesného stroje řešit takto?
chápu, že asi nedostanu žádnou odpověď na tyto otázky.. ale pokud je vše vyrobeno tak precizně jak výrobce tvrdí, tak mu nebude dělat zatěžko na tyto jednoduché otázky odpovědět.. děkuji
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
hanabach

30. 3. 2016, 7:53

Nějak sis tu myšlenku RAS v hlavě podivně překroutil. To není o tom, že je to za 120, tak co by chtěl. To je o tom, že je to za 120 a tak každej trochu znalej člověk pochopí,že to nemůže být o tom,za co se to vydává. Jinými slovy vidím-li takovouhle cenu, tak všechny řeči o geometrii a obrábění ve stovce beru s vekou rezervou. Je to o tom, jak moc si výrobce pustí hubu na špacír a zaměňuje své zbožné přání za realitu a taky o tom, jak přes všechno, co se tu o PB konstrukcích napsalo, takovým řečem někdo může věřit.
Není to zas tak dávno co na tomhle fóru byla čínská CNC frézka lepší než cokoli jiného,takže "trochu" lhát se tu přeci smí,ne?
A když už jste mě všichni prokoukli, tak ti odpovím i na ty tvoje otázky.Výrobce to udělal tak, jak to udělal, protože má málo znalostí,nejspíš nulový zkušenosti a trochu divokou fantazii co se CNC konstrukcí týče. Nicméně ,co se prvních dvou jmenovaných věcí týče, budete na tom asi oba stejně, protože si nějak nedokážu vzpomenout, že bych tu od tebe někdy nějaký CNC stroj viděl, nebo se mýlím?
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

30. 3. 2016, 7:55

čínská CNC frézka lepší než cokoli jiného

to by me zajimalo kdo to tu tvrdil?
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
hanabach

30. 3. 2016, 8:24

robokop píše:čínská CNC frézka lepší než cokoli jiného

to by me zajimalo kdo to tu tvrdil?
Já bych ti to prozradil, ale mám obavy, že by mi pak rychle začlo logování do fóra hlásit nějakou technickou chybu, tak to nechám na někom jiném , kdo si třeba vzpomene.
Pepa z depa

30. 3. 2016, 8:32

RaSi .. ptal jsem se ho na ty stejné věci a jen politika a technické argumenty nula ... a ještě jsem mačo, že dávám smajloše ... :D :D :D
hanabach jdi se někam polít studenou vodou, ať se probereš ...
edit: kdyby to tu fungovalo jako na ostatních fórech v ČR, tak už jsi se dávno nepřihlásil, tam jsou bany za totální nemysly, mylím že Robokop je hooodně tolerantní, ale to je dobře i lidi jako ty mají právo na svůj názor
RaS

30. 3. 2016, 8:46

hanabach píše:Nějak sis tu myšlenku RAS v hlavě podivně překroutil. To není o tom, že je to za 120, tak co by chtěl. To je o tom, že je to za 120 a tak každej trochu znalej člověk pochopí,že to nemůže být o tom,za co se to vydává. Jinými slovy vidím-li takovouhle cenu, tak všechny řeči o geometrii a obrábění ve stovce beru s vekou rezervou. Je to o tom, jak moc si výrobce pustí hubu na špacír a zaměňuje své zbožné přání za realitu a taky o tom, jak přes všechno, co se tu o PB konstrukcích napsalo, takovým řečem někdo může věřit.
Není to zas tak dávno co na tomhle fóru byla čínská CNC frézka lepší než cokoli jiného,takže "trochu" lhát se tu přeci smí,ne?
A když už jste mě všichni prokoukli, tak ti odpovím i na ty tvoje otázky.Výrobce to udělal tak, jak to udělal, protože má málo znalostí,nejspíš nulový zkušenosti a trochu divokou fantazii co se CNC konstrukcí týče. Nicméně ,co se prvních dvou jmenovaných věcí týče, budete na tom asi oba stejně, protože si nějak nedokážu vzpomenout, že bych tu od tebe někdy nějaký CNC stroj viděl, nebo se mýlím?
ano jsme na tom uplně stejně, já žádnou cnc frézku nepostavil.. ALE JÁ ŹÁDNOU NENABÍZÍM, protože si myslím, že je levnější cesta koupit frézku hotovou, než se obrábět s velkejma odlitkama v požadované přesnosti.. a abych pak někomu lhal že je to v setině ..? a moje zkušenosti jsou takové, že vím o čem to je tak se do toho ani pouštět nebudu.. zvlášť když jsou plné sklady použitejch CNCček které stačí rozumě repasovat...
nicméně máš zajímavej přístup k řešení problému.. místo toho aby jsi budoucí zákazníky přitahoval tak je spíš odrazuješ..
a k té ceně.. ty vůbec nechápeš o co jde? .. mě nejde o cenu, jsou lidi kteří prodávaj věc za 10kč a někdo tu samou věc za 100kč a ten druhý bude mlet něco o svém obchodním talentu, když najde někoho kdo to za 100kč koupí.. budiž můžeme se na to dívat jakkoliv, ale oba prodávají věc třeba šroub M6x40 jeden je železářství na rohu a druhej Fabory.. jenže oba prodávají to co nabízejí.. tzn šroub M6x40 .. jenže asi každý kupující bude nasraný, když si půjde koupit šroub M6x40 a dostane šunt, kterej nedostal ránu od lisu a nemá na konci třeba drážku na šroubovák, nebo stržený závit.. a je uplně jedno jestli stál 10 nebo 100.. ale půjdu za prodavačem a řeknu mu tys prodával šroub, který nesplňuje to či ono a ten prodejce by to měl vyměnit/dodělat tak aby to splnilo to co garantoval.. a nebo se nějak vypořádat se zákazníkem.. třeba mu přidat pilový list :D a to je to oč tu běží.. vůbec ne o to že frézka nejde postavit za 120000, ale o tom že jsi ji s takovými parametry a takovou cenou nabízel..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
Odpovědět

Zpět na „naše mašinky“