bobíkovo CNC
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
to mas dnesni trend
malo tuhe masiny rychla vretena a houby spona
sice to dela fantasticky povrch ale takovouhle picovinu na tom delas kolikrat dele nez na konvencni masine
malo tuhe masiny rychla vretena a houby spona
sice to dela fantasticky povrch ale takovouhle picovinu na tom delas kolikrat dele nez na konvencni masine
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
no ja mam železa dost frezujem ho každy den tak som dost zoceleny moja mašina bude skor na rezbarčinu takže ak potrebujem niečo zo železa tak si to vyrobim a k tomu fakt nema každy take možnosti na vyrobu ja som tym chcel len naznačit to že pri fretovani železa a obratky nad 2000 je podla mojho nazoru nie frezovanie ale škrypanie a tupenie nastroja pri takych amperach stači upnut brusny kotuč a lietat pojde to tak isto
Tak jsem přemejšlel, že bych použil krokový motor pro vřeteno. Ještě jedno vřeteno mám, že bych nahradil původní motor krokovým 8Nm. Dostal bych se na 0-1500ot/min což by mělo stačit na frézy 8-12mm do ocele. A závoveň bych mohl používat závitník pro výrobu závitů.
Krokac na vreteno je sebevrazda. Pri prvnim problemu zustane stat a freza pujde do hajzlu. Neznam mene vhodny motor na vreteno nez KM.
Kup si kvalitni asynchronnak od Siemense a muzes jet v rozsahu 750-6000 v pohode.
Kup si kvalitni asynchronnak od Siemense a muzes jet v rozsahu 750-6000 v pohode.
AC servo je naprosta pohoda. Motor 1.5kW od Lenze a k tomu EV9322ES driver. Ziskas kvalitni indexovane vreteno od 10 do 45000 ot/min bez prevodu. Tuhle kombinaci mam vyzkousenou a nema chybu.Teda krome ceny.
-
- Kontaktovat uživatele:
ja teraz staviam vreteno tiez s 3F motorom siemens, 1,5kW, 3000 ot, bude pohanat vreteno s iso40 kuzelom cez remen,najviac ma trapi hmotnost, samotne vreteno bude mat aspon 15kg, motor dalsich 10-12...
Já tahám 45kg a stačí mi jen slabá pružina, aby mi to nepadalo dolů. Ale zase mám 25mm šroub s předepnutou maticí a stoupání 5mm. Kdybych použil pro zetkovou desku dural, tak bych ušetřil takových 10kg a bylo by to v pohodě. Snaž se tedy pro zetko použít hodně předepnutou matici a na motoru taky nešetři. Nebo si sežeň elektromagnetickou brzdu, která sepne po vypnutí proudu a zabrzdí motor.
Pupáku, prosím tě, můžeš prozradit zhruba částku, na jakou tohle řešení vyjde? Předpokládám, že je nutný i další zdroj.AC servo je naprosta pohoda. Motor 1.5kW od Lenze a k tomu EV9322ES driver. Ziskas kvalitni indexovane vreteno od 10 do 45000 ot/min bez prevodu. Tuhle kombinaci mam vyzkousenou a nema chybu.Teda krome ceny.
Ty otacky jsou pochopitelne 4500. Uz blbnu. Prevod na vreteno je 25mm sirokym ozubenym remenem M5.
Vaha motoru nehraje roli. Kazda slusna masina si s 10 kg za poradnej motor hrave poradi. Pokud ne,tak tam motor ani nepatri a je to na kliku.
Cena serva 1.5kW a EV9322 ES se na Ebay pohybuje od 700 do 1200 Euro.
Zalezi na stesti v aukci.Ja jsem koupil tri komplety s ruznymi motory od 1.1 do 2 kW v rozpeti 650 az 890 Euro plus 50 Euro za dopravu.
Jeden jsem pouzil a dva mam nasysleny na casy budouci,az bude zas nejaka poradna masinka.
Je to krasa videt vrtet vreteno 5 ot/min s plnym momentem 5Nm.
Dokonale to nahradi rotacni osu. Teknomotor 1.6kW se pridela na stul
a ve vretenu se delaji remenice jen to frci.
Koupil jsem ted komplet FC16CNC a SUF16CNC z jedny skoly ve spickovym stavu a na tom se VYSERVUJU
do mrte.
Chci z toho udelat paradni masinky,protoze mechanicky to nema chybu a v postate to chce jen vyhazet mezacke krokace a dat tomu poradnou elektroniku a motory. Chci na to pouzit Mesu a udelat tak domaci centrum frezka - soustruh na presnou praci.
Byl u toho i manipulacni robot,automatickej sverak,no proste pohadka.
Malem jsem kvuli tomu musel prodat i robotka,ale nakonec jsem to schrastil.
Takze abych to shrnul. AC servo na vreteno - neni nad nej. HajHou.
Vaha motoru nehraje roli. Kazda slusna masina si s 10 kg za poradnej motor hrave poradi. Pokud ne,tak tam motor ani nepatri a je to na kliku.
Cena serva 1.5kW a EV9322 ES se na Ebay pohybuje od 700 do 1200 Euro.
Zalezi na stesti v aukci.Ja jsem koupil tri komplety s ruznymi motory od 1.1 do 2 kW v rozpeti 650 az 890 Euro plus 50 Euro za dopravu.
Jeden jsem pouzil a dva mam nasysleny na casy budouci,az bude zas nejaka poradna masinka.
Je to krasa videt vrtet vreteno 5 ot/min s plnym momentem 5Nm.
Dokonale to nahradi rotacni osu. Teknomotor 1.6kW se pridela na stul
a ve vretenu se delaji remenice jen to frci.
Koupil jsem ted komplet FC16CNC a SUF16CNC z jedny skoly ve spickovym stavu a na tom se VYSERVUJU

Chci z toho udelat paradni masinky,protoze mechanicky to nema chybu a v postate to chce jen vyhazet mezacke krokace a dat tomu poradnou elektroniku a motory. Chci na to pouzit Mesu a udelat tak domaci centrum frezka - soustruh na presnou praci.
Byl u toho i manipulacni robot,automatickej sverak,no proste pohadka.
Malem jsem kvuli tomu musel prodat i robotka,ale nakonec jsem to schrastil.
Takze abych to shrnul. AC servo na vreteno - neni nad nej. HajHou.
Jeste poznamka.Driver je 3x380V,takze zadny dalsi zdroj.